Nvidia 295.73 Driver


log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : Nvidia 295.73 Driver

1 · 2 · Next
Author Message
Profile Cliff HardingProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 18 Aug 99
Posts: 978
Credit: 51,580,881
RAC: 39,751
United States
Message 1198322 - Posted: 21 Feb 2012, 23:36:48 UTC

Nvidia released the production 295.73 driver earlier today. Has anybody been brave enough to try it yet? I'm becoming a chicken in my old age and am waiting to hear what some of you youngsters have to say about it.

I would hate to install it and have my CUDA, Opencl, and Roxio video act up and have to regress it.
____________


I don't buy computers, I build them!!

andybuttProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 18 Mar 03
Posts: 251
Credit: 115,445,516
RAC: 101,062
United Kingdom
Message 1198328 - Posted: 21 Feb 2012, 23:48:06 UTC - in response to Message 1198322.

Downloading now. Nothing to lose in these troubled times
____________

Profile red-ray
Avatar
Send message
Joined: 24 Jun 99
Posts: 308
Credit: 9,024,991
RAC: 0
United Kingdom
Message 1198330 - Posted: 21 Feb 2012, 23:51:47 UTC - in response to Message 1198322.

It's on my No 2 system which has 3 GPUs and so far so good.

http://setiathome.berkeley.edu/show_host_detail.php?hostid=6379711

21/02/2012 17:47:35 | | NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 460 (driver version 29573, CUDA version 4020, compute capability 2.1, 768MB, 684 GFLOPS peak)
21/02/2012 17:47:35 | | NVIDIA GPU 1: GeForce GT 220 (driver version 29573, CUDA version 4020, compute capability 1.2, 1024MB, 128 GFLOPS peak)
21/02/2012 17:47:35 | | NVIDIA GPU 2: GeForce 8400 GS (driver version 29573, CUDA version 4020, compute capability 1.1, 512MB, 22 GFLOPS peak)

ClaggyProject donor
Volunteer tester
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4094
Credit: 33,030,416
RAC: 7,301
United Kingdom
Message 1198332 - Posted: 21 Feb 2012, 23:55:59 UTC
Last modified: 21 Feb 2012, 23:57:11 UTC

My Experience of these drivers is the same as 295.51, Once the DVI connected Monitor goes to sleep, the Cuda device becomes unavailable:

[ stderr ]
Can't set up shared mem: -1
Will run in standalone mode.
Cuda error 'Couldn't get cuda device count
' in file 'c:/[Projects]/X_CudaMB/client/cuda/cudaAcceleration.cu' in line 136 : no CUDA-capable device is detected.
setiathome_CUDA: cudaGetDeviceCount() call failed.
setiathome_CUDA: No CUDA devices found
setiathome_CUDA: Found 0 CUDA device(s):
setiathome_CUDA: No SETI@home capabale CUDA GPU found...
Cuda device initialisation retry 1 of 6, waiting 5 secs...
Cuda error 'Couldn't get cuda device count
' in file 'c:/[Projects]/X_CudaMB/client/cuda/cudaAcceleration.cu' in line 136 : no CUDA-capable device is detected.
setiathome_CUDA: cudaGetDeviceCount() call failed.
setiathome_CUDA: No CUDA devices found
setiathome_CUDA: Found 0 CUDA device(s):
setiathome_CUDA: No SETI@home capabale CUDA GPU found...
Cuda device initialisation retry 2 of 6, waiting 5 secs...
Cuda error 'Couldn't get cuda device count
' in file 'c:/[Projects]/X_CudaMB/client/cuda/cudaAcceleration.cu' in line 136 : no CUDA-capable device is detected.
setiathome_CUDA: cudaGetDeviceCount() call failed.
setiathome_CUDA: No CUDA devices found
setiathome_CUDA: Found 0 CUDA device(s):
setiathome_CUDA: No SETI@home capabale CUDA GPU found...
Cuda device initialisation retry 3 of 6, waiting 5 secs...
Cuda error 'Couldn't get cuda device count
' in file 'c:/[Projects]/X_CudaMB/client/cuda/cudaAcceleration.cu' in line 136 : no CUDA-capable device is detected.
setiathome_CUDA: cudaGetDeviceCount() call failed.
setiathome_CUDA: No CUDA devices found
setiathome_CUDA: Found 0 CUDA device(s):
setiathome_CUDA: No SETI@home capabale CUDA GPU found...
Cuda device initialisation retry 4 of 6, waiting 5 secs...
Cuda error 'Couldn't get cuda device count
' in file 'c:/[Projects]/X_CudaMB/client/cuda/cudaAcceleration.cu' in line 136 : no CUDA-capable device is detected.
setiathome_CUDA: cudaGetDeviceCount() call failed.
setiathome_CUDA: No CUDA devices found
setiathome_CUDA: Found 0 CUDA device(s):
setiathome_CUDA: No SETI@home capabale CUDA GPU found...
Cuda device initialisation retry 5 of 6, waiting 5 secs...
Cuda error 'Couldn't get cuda device count
' in file 'c:/[Projects]/X_CudaMB/client/cuda/cudaAcceleration.cu' in line 136 : no CUDA-capable device is detected.
setiathome_CUDA: cudaGetDeviceCount() call failed.
setiathome_CUDA: No CUDA devices found
setiathome_CUDA: Found 0 CUDA device(s):
setiathome_CUDA: No SETI@home capabale CUDA GPU found...
Cuda initialisation FAILED, Initiating Boinc temporary exit (180 secs)
Preemptively Acknowledging temporary exit -> boinc_exit(): requesting safe worker shutdown ->
boinc_exit(): received safe worker shutdown acknowledge ->
[ /stderr ]


I'm going back to 290.53 drivers.

Claggy

Profile SciManStevProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 20 Jun 99
Posts: 4857
Credit: 81,698,263
RAC: 40,160
United States
Message 1198334 - Posted: 21 Feb 2012, 23:59:04 UTC

I'm giving it a try, and I never let my monitor sleep, so hopefully I won't encounter Claggy's problem. To bad I have no Cuda work to knaw on yet.

Steve
____________
Warning, addicted to SETI crunching!
Crunching as a member of GPU Users Group.
GPUUG Website

Profile Cliff HardingProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 18 Aug 99
Posts: 978
Credit: 51,580,881
RAC: 39,751
United States
Message 1198339 - Posted: 22 Feb 2012, 0:26:46 UTC - in response to Message 1198332.

My Experience of these drivers is the same as 295.51, Once the DVI connected Monitor goes to sleep, the Cuda device becomes unavailable:


The only thing that goes to sleep on my machines are the cores WHEN THEY RUN OUT OF WORK TO DO!!


____________


I don't buy computers, I build them!!

Profile Cliff HardingProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 18 Aug 99
Posts: 978
Credit: 51,580,881
RAC: 39,751
United States
Message 1198340 - Posted: 22 Feb 2012, 0:28:13 UTC - in response to Message 1198334.

I'm giving it a try, and I never let my monitor sleep, so hopefully I won't encounter Claggy's problem. To bad I have no Cuda work to knaw on yet.

Steve



I'll trade you some Cuda for some MB or AP!
____________


I don't buy computers, I build them!!

Richard HaselgroveProject donor
Volunteer tester
Send message
Joined: 4 Jul 99
Posts: 8497
Credit: 49,856,871
RAC: 51,077
United Kingdom
Message 1198343 - Posted: 22 Feb 2012, 0:34:12 UTC - in response to Message 1198332.

No problem when the screen blanks on my laptop - either by closing the lid (computation set to continue), or under a Power Option control.

Not sure what the internal screen interface is classed as - the only external connector is HDMI.

Profile Michel448a
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 27 Oct 00
Posts: 1201
Credit: 2,891,635
RAC: 0
Canada
Message 1198346 - Posted: 22 Feb 2012, 0:40:24 UTC - in response to Message 1198340.

I'm giving it a try, and I never let my monitor sleep, so hopefully I won't encounter Claggy's problem. To bad I have no Cuda work to knaw on yet.

Steve



I'll trade you some Cuda for some MB or AP!


boinc_rescheduler_2_6
____________

zoom314Project donor
Avatar
Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 46304
Credit: 36,691,246
RAC: 5,287
Message 1198358 - Posted: 22 Feb 2012, 1:30:51 UTC - in response to Message 1198334.

I'm giving it a try, and I never let my monitor sleep, so hopefully I won't encounter Claggy's problem. To bad I have no Cuda work to knaw on yet.

Steve

I set My power settings to never go to sleep, monitors and all, plus no screen savers either, but then I use LCD monitors...
____________
My Facebook, War Commander, 2015

siliconflux
Avatar
Send message
Joined: 31 Dec 02
Posts: 18
Credit: 15,349,919
RAC: 12
United States
Message 1198375 - Posted: 22 Feb 2012, 2:29:23 UTC - in response to Message 1198322.

Sorry, NOT BRAVE ENOUGH lol
____________

zoom314Project donor
Avatar
Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 46304
Credit: 36,691,246
RAC: 5,287
Message 1198383 - Posted: 22 Feb 2012, 2:41:04 UTC - in response to Message 1198375.
Last modified: 22 Feb 2012, 2:42:09 UTC

Sorry, NOT BRAVE ENOUGH lol

Hi Siliconflux, welcome to the forums, Me I'm running 275.50, which doesn't work so well with Milkyway's OpenCL app, yet works real good here on S@H...

Where as 290.53 works terrible here and great on Milkyway, go figure...
____________
My Facebook, War Commander, 2015

Profile Keith Myers
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 29 Apr 01
Posts: 169
Credit: 63,469,061
RAC: 20,040
United States
Message 1198389 - Posted: 22 Feb 2012, 3:10:36 UTC

I was brave enough, but have the arrows in my back to prove it. Same issue that Claggy describes. As soon as the DVI connected monitor goes to sleep, then the CUDA device disappears. Been reporting hundreds of bad work. A belated sorry to my wingmen. Going back to 285.62.

Cheers, Keith
____________

Profile red-ray
Avatar
Send message
Joined: 24 Jun 99
Posts: 308
Credit: 9,024,991
RAC: 0
United Kingdom
Message 1198432 - Posted: 22 Feb 2012, 7:54:03 UTC - in response to Message 1198343.
Last modified: 22 Feb 2012, 8:12:42 UTC

No problem when the screen blanks on my laptop - either by closing the lid (computation set to continue), or under a Power Option control.

Not sure what the internal screen interface is classed as - the only external connector is HDMI.


SIV will tell you. Have a look at Menu->Machine->GPU Mapping the active display is the one with the orange blob.

I guess I am lucky, my test system is OK with 295.73 but I am going to leave the main one on 285.62. All 3 of it's displays are classed as DVI but 2 are just dummy DVI connectors (http://rh-software.com/siv_dvi.png).

Dave
Avatar
Send message
Joined: 29 Mar 02
Posts: 774
Credit: 23,193,139
RAC: 0
United Kingdom
Message 1198511 - Posted: 22 Feb 2012, 17:26:34 UTC

Had no trouble with 295.51 under HDMI. May try this new beta also.

andybuttProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 18 Mar 03
Posts: 251
Credit: 115,445,516
RAC: 101,062
United Kingdom
Message 1198582 - Posted: 22 Feb 2012, 20:40:42 UTC - in response to Message 1198511.

Hmmmm.... GPU's stopped working on VLARS. think I will go back to my previous driver
____________

Profile Gatekeeper
Avatar
Send message
Joined: 14 Jul 04
Posts: 887
Credit: 176,479,616
RAC: 0
United States
Message 1198624 - Posted: 22 Feb 2012, 22:32:16 UTC

Switched all 3 systems last night, had some display issues that I had to reboot all the rigs to correct, but CUDA seems OK so far. Mostly running Collatz at the moment because of the usual problems here, but overall, I'd say so far, so good.
____________

Profile CLYDEProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 9 Aug 99
Posts: 2060
Credit: 22,966,274
RAC: 36,323
United States
Message 1198665 - Posted: 23 Feb 2012, 1:46:40 UTC
Last modified: 23 Feb 2012, 1:47:43 UTC

So far: No problems with Seti or Einstein.

GTX 550 Ti
____________

Profile Yezok/Zeek.Seti.Cluster
Avatar
Send message
Joined: 6 Jul 99
Posts: 52
Credit: 2,811,153
RAC: 0
Canada
Message 1198702 - Posted: 23 Feb 2012, 3:24:00 UTC

have been running it since the day before no problems with it I have my machines in the farm set to no power management or screen saver on monitor that turns off is the one on the main terminal no problems with cuda not being available upon resume
____________
Gimme BEER and WU's!!!!

1 · 2 · Next

Message boards : Number crunching : Nvidia 295.73 Driver

Copyright © 2014 University of California