NIVIDA 258.96 Release Available

Message boards : Number crunching : NIVIDA 258.96 Release Available

To post messages, you must log in.

1 · 2 · Next

AuthorMessage
Profile Cliff Harding
Volunteer moderator
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 18 Aug 99
Posts: 1265
Credit: 73,333,427
RAC: 19,697
United States
Message 1017737 - Posted: 19 Jul 2010, 21:14:50 UTC
Last modified: 19 Jul 2010, 21:15:06 UTC

Nivida has released its latest version 258.96 today. Adds support for the GTX460.

ID: 1017737 · Report as offensive
SmartWombat
Avatar

Send message
Joined: 9 Jan 04
Posts: 64
Credit: 6,577,011
RAC: 0
United Kingdom
Message 1017771 - Posted: 19 Jul 2010, 22:32:04 UTC - in response to Message 1017737.  

I wonder what that is going to break for me.


PAul

[IMG][/IMG]

ID: 1017771 · Report as offensive
Profile Neil Blaikie
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 17 May 99
Posts: 142
Credit: 6,652,341
RAC: 0
Canada
Message 1017803 - Posted: 20 Jul 2010, 0:33:27 UTC - in response to Message 1017771.  

I totally agree,

Lets hope they have fixed the issue with Windows 7 64 bit and GTS 250's, could do with getting some Cuda work again and not getting computation errors.

Downloading now, so will see in about 2 mins from now if anything changes!


ID: 1017803 · Report as offensive
Profile Cliff Harding
Volunteer moderator
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 18 Aug 99
Posts: 1265
Credit: 73,333,427
RAC: 19,697
United States
Message 1017866 - Posted: 20 Jul 2010, 3:09:21 UTC - in response to Message 1017803.  

I totally agree,

Lets hope they have fixed the issue with Windows 7 64 bit and GTS 250's, could do with getting some Cuda work again and not getting computation errors.

Downloading now, so will see in about 2 mins from now if anything changes!




When I had Vista Business (32-bit), my EVGA GTS250 had compute errors with CUDA. But on the other hand I have not had any problems with CUDA ( compute error or otherwise) with any of the NIVIDA versions since I went to Windows 7 Pro (64-bit) which I installed as soon as it went prod.

ID: 1017866 · Report as offensive
Profile Neil Blaikie
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 17 May 99
Posts: 142
Credit: 6,652,341
RAC: 0
Canada
Message 1017871 - Posted: 20 Jul 2010, 3:49:12 UTC - in response to Message 1017866.  

That is good to know, I have installed the latest driver but am not able to get any cuda work at the moment as I have reached my limit due to the large number of tasks that I reported with computation errors.

Once that clears up and I can get CUDA work again then I will see if it makes a difference. Am awaiting some new tubing for my watercooling loop to be able to add the old graphics card that I had, to at least do some cuda work if the GTS250 is still not playing right.


ID: 1017871 · Report as offensive
Jamie
Volunteer tester

Send message
Joined: 5 Apr 06
Posts: 162
Credit: 9,867,728
RAC: 0
United Kingdom
Message 1017891 - Posted: 20 Jul 2010, 7:32:37 UTC - in response to Message 1017871.  

have been running the new drivers all morning, it may just be me but it looks like I'm getting better utilisation from my two cards.
My GT260 is now hovering around 65% usage, up from around 50% and my 240 is hitting around 85% usage up from about 70%....
using Win7 64 and Jasons 32f Cuda 3.0 build


ID: 1017891 · Report as offensive
hbomber
Volunteer tester

Send message
Joined: 2 May 01
Posts: 437
Credit: 50,852,854
RAC: 0
Bulgaria
Message 1017897 - Posted: 20 Jul 2010, 9:27:25 UTC
Last modified: 20 Jul 2010, 9:28:18 UTC

These seem a bit faster than 257.21 with GTX 470. Using 6.10 client, Fermi build.
But it may be only me also.


ID: 1017897 · Report as offensive
MaGNeT
Avatar

Send message
Joined: 4 Jun 99
Posts: 210
Credit: 10,315,944
RAC: 0
Netherlands
Message 1017899 - Posted: 20 Jul 2010, 10:17:26 UTC - in response to Message 1017897.  

These seem a bit faster than 257.21 with GTX 470. Using 6.10 client, Fermi build.
But it may be only me also.


I just installed this new version.
WU's take about 20-22 minutes with the old version (3 at a time).
So if there is any increase of output I'll let you know :)
Rig name: "x6Crunchy"
OS: Win 7 x64
MB: Asus M4N98TD EVO
CPU: AMD X6 1055T 2.8(1,2v)
GPU: 2x Asus GTX560ti
Member of: Dutch Power Cows

ID: 1017899 · Report as offensive
hbomber
Volunteer tester

Send message
Joined: 2 May 01
Posts: 437
Credit: 50,852,854
RAC: 0
Bulgaria
Message 1017901 - Posted: 20 Jul 2010, 10:42:29 UTC

How much overclocked your card is?
You are using different client, which continues to show your shaders clock at 810 MHz, weird.


ID: 1017901 · Report as offensive
Profile Neil Blaikie
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 17 May 99
Posts: 142
Credit: 6,652,341
RAC: 0
Canada
Message 1017920 - Posted: 20 Jul 2010, 13:38:21 UTC

Would appreciate if someone could have a look at my tasks and try to figure out why I am getting so many computation errors with my CUDA work units. Will post the app_info for your viewing as well.

Thanks in advance

<app_info>
<app>
<name>setiathome_enhanced</name>
</app>
<file_info>
<name>AK_v8b_win_x64_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>603</version_num>
<flops>4900775755.66348</flops>
<platform>windows_intelx86</platform>
<file_ref>
<file_name>AK_v8b_win_x64_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>603</version_num>
<flops>4900775755.66348</flops>
<platform>windows_x86_64</platform>
<file_ref>
<file_name>AK_v8b_win_x64_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app>
<name>astropulse_v505</name>
</app>
<file_info>
<name>ap_5.05r409_SSE.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>astropulse_v505</app_name>
<version_num>505</version_num>
<flops>7281152551.271464</flops>
<platform>windows_intelx86</platform>
<file_ref>
<file_name>ap_5.05r409_SSE.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app_version>
<app_name>astropulse_v505</app_name>
<version_num>505</version_num>
<flops>7281152551.271464</flops>
<platform>windows_x86_64</platform>
<file_ref>
<file_name>ap_5.05r409_SSE.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app>
<name>setiathome_enhanced</name>
</app>
<file_info>
<name>MB_6.08_mod_CUDA_V11_USE_CROSS_WATCH.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>cudart.dll</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>cufft.dll</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>608</version_num>
<platform>windows_intelx86</platform>
<plan_class>cuda</plan_class>
<avg_ncpus>0.040000</avg_ncpus>
<max_ncpus>0.040000</max_ncpus>
<coproc>
<type>CUDA</type>
<count>1</count>
</coproc>
<file_ref>
<file_name>MB_6.08_mod_CUDA_V11_USE_CROSS_WATCH.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cudart.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cufft.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
</app_version>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>608</version_num>
<platform>windows_intelx86</platform>
<plan_class>cuda23</plan_class>
<avg_ncpus>0.040000</avg_ncpus>
<max_ncpus>0.040000</max_ncpus>
<coproc>
<type>CUDA</type>
<count>1</count>
</coproc>
<file_ref>
<file_name>MB_6.08_mod_CUDA_V11_USE_CROSS_WATCH.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cudart.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cufft.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
</app_version>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>608</version_num>
<platform>windows_x86_64</platform>
<plan_class>cuda</plan_class>
<avg_ncpus>0.040000</avg_ncpus>
<max_ncpus>0.040000</max_ncpus>
<coproc>
<type>CUDA</type>
<count>1</count>
</coproc>
<file_ref>
<file_name>MB_6.08_mod_CUDA_V11_USE_CROSS_WATCH.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cudart.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cufft.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
</app_version>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>608</version_num>
<flops>94000000000</flops>
<platform>windows_x86_64</platform>
<plan_class>cuda23</plan_class>
<avg_ncpus>0.040000</avg_ncpus>
<max_ncpus>0.040000</max_ncpus>
<coproc>
<type>CUDA</type>
<count>1</count>
</coproc>
<file_ref>
<file_name>MB_6.08_mod_CUDA_V11_USE_CROSS_WATCH.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cudart.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cufft.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
</app_version>
</app_info>


ID: 1017920 · Report as offensive
Profile BilBg
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 27 May 07
Posts: 3654
Credit: 8,595,670
RAC: 1,260
Bulgaria
Message 1017955 - Posted: 20 Jul 2010, 15:42:30 UTC - in response to Message 1017737.  

Nivida has released its latest version 258.96 today. Adds support for the GTX460.


And what is NIVIDA?

Is it NEVADA or is it NVIDIA ? ;)





- ALF - "Find out what you don't do well ..... then don't do it!" :)

ID: 1017955 · Report as offensive
MaGNeT
Avatar

Send message
Joined: 4 Jun 99
Posts: 210
Credit: 10,315,944
RAC: 0
Netherlands
Message 1017957 - Posted: 20 Jul 2010, 15:54:49 UTC
Last modified: 20 Jul 2010, 15:55:24 UTC

Well, the new drivers did one thing for sure:

My Watt meter went from 398Watt avg to 419Watt.
That's a sign the cores are used beter than before.

And the results seem to crunch a bit faster, I think about 30-60 seconds.


Rig name: "x6Crunchy"
OS: Win 7 x64
MB: Asus M4N98TD EVO
CPU: AMD X6 1055T 2.8(1,2v)
GPU: 2x Asus GTX560ti
Member of: Dutch Power Cows

ID: 1017957 · Report as offensive
Profile jason_gee
Volunteer developer
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 24 Nov 06
Posts: 7235
Credit: 87,240,820
RAC: 5,592
Australia
Message 1017958 - Posted: 20 Jul 2010, 16:02:08 UTC - in response to Message 1017957.  

And the results seem to crunch a bit faster, I think about 30-60 seconds.
That's a lot when we're already talking ~7mins10secs for a mid angle range WU on GTX 480. 30 seconds improvement would be ~7%, 60 about 14%. Going to give them a go now & see what I get.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change."
Charles Darwin

ID: 1017958 · Report as offensive
MaGNeT
Avatar

Send message
Joined: 4 Jun 99
Posts: 210
Credit: 10,315,944
RAC: 0
Netherlands
Message 1017960 - Posted: 20 Jul 2010, 16:09:38 UTC - in response to Message 1017958.  
Last modified: 20 Jul 2010, 16:23:33 UTC

And the results seem to crunch a bit faster, I think about 30-60 seconds.
That's a lot when we're already talking ~7mins10secs for a mid angle range WU on GTX 480. 30 seconds improvement would be ~7%, 60 about 14%. Going to give them a go now & see what I get.


Those 30-60 seconds are for 3 WU's at a time :P
So for a single WU this would be around 10-20 seconds...
They did 21 minutes avg...

I'll run a benchmark with my reference WU that took 3m15 seconds with the old drivers (avg of 3 passes yesterday).

Update: average of 3 passes with new drivers is 3m08 seconds. So it looks a bit faster :) So it's not only my Watt meter :P
Rig name: "x6Crunchy"
OS: Win 7 x64
MB: Asus M4N98TD EVO
CPU: AMD X6 1055T 2.8(1,2v)
GPU: 2x Asus GTX560ti
Member of: Dutch Power Cows

ID: 1017960 · Report as offensive
hbomber
Volunteer tester

Send message
Joined: 2 May 01
Posts: 437
Credit: 50,852,854
RAC: 0
Bulgaria
Message 1018103 - Posted: 21 Jul 2010, 10:42:02 UTC - in response to Message 1017960.  


Those 30-60 seconds are for 3 WU's at a time :P
So for a single WU this would be around 10-20 seconds...
They did 21 minutes avg...

Approx. same numbers here.

ID: 1018103 · Report as offensive
Richard HaselgroveProject Donor
Volunteer tester

Send message
Joined: 4 Jul 99
Posts: 11140
Credit: 83,715,661
RAC: 45,690
United Kingdom
Message 1018111 - Posted: 21 Jul 2010, 11:57:30 UTC - in response to Message 1018103.  

Likewise, upgraded mine last night, noticeable speedup here (WinXP32, stock Fermi v6.10 app), also at GPUGrid.

No problems observed. Seems a worthwhile upgrade.

ID: 1018111 · Report as offensive
zoom314
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 56752
Credit: 40,740,882
RAC: 4,933
United States
Message 1018154 - Posted: 21 Jul 2010, 15:42:36 UTC

I had a problem, My QX6700 would only process WU's on half of Its 4 cpu cores under XP x64, I went back to 257.15 and all is well. Strange.


Pluto is still a planet

Beep! Beep!

ID: 1018154 · Report as offensive
Profile SciManStev
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 20 Jun 99
Posts: 5846
Credit: 105,983,452
RAC: 2,150
United States
Message 1018226 - Posted: 21 Jul 2010, 22:23:54 UTC

I just loaded it up a few minutes ago, and can confirm I am pulling about 20 to 25 watts more with my two 480's. I don't see any problems, and it's too early to notice a speed difference.

Steve


Warning, addicted to SETI crunching!
Crunching as a member of GPU Users Group.
GPUUG Website

ID: 1018226 · Report as offensive
Profile SciManStev
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 20 Jun 99
Posts: 5846
Credit: 105,983,452
RAC: 2,150
United States
Message 1018238 - Posted: 21 Jul 2010, 23:01:48 UTC

The highlighted line is the first done with the new driver.



Steve


Warning, addicted to SETI crunching!
Crunching as a member of GPU Users Group.
GPUUG Website

ID: 1018238 · Report as offensive
zoom314
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 56752
Credit: 40,740,882
RAC: 4,933
United States
Message 1018239 - Posted: 21 Jul 2010, 23:02:42 UTC - in response to Message 1018226.  

I just loaded it up a few minutes ago, and can confirm I am pulling about 20 to 25 watts more with my two 480's. I don't see any problems, and it's too early to notice a speed difference.

Steve

My last attempt may have been the 850w Corsair psu I was using, which was failing as I'd pushed It to the limit I guess, Now that I have the 1050w Enermax psu in place I'll try 258.96 again soon. Also the 850w psu near the end made nine #1 errors, none since the psu swap, On the BFG 295 card according to BoincTasks 0.66.
Pluto is still a planet

Beep! Beep!

ID: 1018239 · Report as offensive
1 · 2 · Next

Message boards : Number crunching : NIVIDA 258.96 Release Available


 
©2016 University of California
 
SETI@home and Astropulse are funded by grants from the National Science Foundation, NASA, and donations from SETI@home volunteers. AstroPulse is funded in part by the NSF through grant AST-0307956.