Panic Mode On (81) Server Problems?

Message boards : Number crunching : Panic Mode On (81) Server Problems?

To post messages, you must log in.

Previous · 1 . . . 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 . . . 21 · Next

AuthorMessage
Profile Fred E.
Volunteer tester

Send message
Joined: 22 Jul 99
Posts: 768
Credit: 24,140,697
RAC: 0
United States
Message 1334973 - Posted: 5 Feb 2013, 21:52:08 UTC

Seeing today is mantenance day. dont expect anything untill after the outage.

We are back, but no improvement here. Still can't connect on Main or Beta, even on NNT.
Another Fred
Support SETI@home when you search the Web with GoodSearch or shop online with GoodShop.

ID: 1334973 · Report as offensive
fscheel

Send message
Joined: 13 Apr 12
Posts: 73
Credit: 11,135,641
RAC: 0
United States
Message 1334975 - Posted: 5 Feb 2013, 21:56:20 UTC - in response to Message 1334973.  

Seeing today is mantenance day. dont expect anything untill after the outage.

We are back, but no improvement here. Still can't connect on Main or Beta, even on NNT.


Same here. Nothing changed.

ID: 1334975 · Report as offensive
Profile Mike
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 17 Feb 01
Posts: 29578
Credit: 49,088,108
RAC: 16,963
Germany
Message 1334981 - Posted: 5 Feb 2013, 22:09:03 UTC

What did you guys expect miracles in 4 hours ?

I have a very bad feeling.


With each crime and every kindness we birth our future.

ID: 1334981 · Report as offensive
Profile KWSN Ekky Ekky Ekky
Avatar

Send message
Joined: 25 May 99
Posts: 937
Credit: 20,560,573
RAC: 8,883
United Kingdom
Message 1334984 - Posted: 5 Feb 2013, 22:16:04 UTC - in response to Message 1334981.  
Last modified: 5 Feb 2013, 22:51:47 UTC

All seems fine here now, thank you.

[Edit] Er, no it's not: too many tiddlers blocking the pipes, I think. [End Edit]



ID: 1334984 · Report as offensive
juan BFP
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 16 Mar 07
Posts: 5847
Credit: 330,547,145
RAC: 7,831
Panama
Message 1335000 - Posted: 5 Feb 2013, 23:11:53 UTC

After one spike of few WU more than a hour ago, all returns to the same, no connection to the servers in any of my hosts. I try by ussing 3 diferent ISP and they all give the same answer.


ID: 1335000 · Report as offensive
ExchangeMan
Volunteer tester

Send message
Joined: 9 Jan 00
Posts: 115
Credit: 153,141,290
RAC: 5,237
United States
Message 1335009 - Posted: 6 Feb 2013, 0:24:44 UTC

Got a bunch of work units, but needs a lot of babysitting.


ID: 1335009 · Report as offensive
rob smithProject Donor
Volunteer tester

Send message
Joined: 7 Mar 03
Posts: 13335
Credit: 154,672,531
RAC: 116,925
United Kingdom
Message 1335088 - Posted: 6 Feb 2013, 6:17:56 UTC

The scheduler is certainly playing up - it just dumped me 161 new tasks in one lump. They are now downloading, with the better ones taking slightly less time to arrive than crunch, the worse taking a lot longer to arrive than crucnh.
Ho Hum


Bob Smith
Member of Seti PIPPS (Pluto is a Planet Protest Society)
Somewhere in the (un)known Universe?

ID: 1335088 · Report as offensive
Grant (SSSF)
Volunteer tester

Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 7483
Credit: 91,071,585
RAC: 46,323
Australia
Message 1335102 - Posted: 6 Feb 2013, 7:04:38 UTC - in response to Message 1335088.  

The scheduler is certainly playing up - it just dumped me 161 new tasks in one lump.

For me it's playing up by not being there.
For almost an hour's clicking on Update all i got was "Couldn't connect to server". The one time it did connect to the server "Failure when receiving data from the peer" was the result.
On the other system i was eventually able to report the work accumulated. Every request so far since then has resulted in "Couldn't connect to server"
And looking at the network traffic inbound, i'm not the only one having problems.
Grant
Darwin NT

ID: 1335102 · Report as offensive
kittymanProject Donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 9 Jul 00
Posts: 45913
Credit: 815,159,031
RAC: 125,424
United States
Message 1335108 - Posted: 6 Feb 2013, 7:11:18 UTC - in response to Message 1335102.  

The scheduler is certainly playing up - it just dumped me 161 new tasks in one lump.

For me it's playing up by not being there.
For almost an hour's clicking on Update all i got was "Couldn't connect to server". The one time it did connect to the server "Failure when receiving data from the peer" was the result.
On the other system i was eventually able to report the work accumulated. Every request so far since then has resulted in "Couldn't connect to server"
And looking at the network traffic inbound, i'm not the only one having problems.

About the same here....
It's been a while since contacting the scheduler was such a problem. Connecting and being able to report completed work is one thing, even if the response was 'no tasks available'.
Not being able to contact the scheduler at all is a different set of problems, I believe. And the outage today apparently did nothing to correct that.

Something is not setup or working correctly.
Cats.....what more does one need?

Have made friends in this life.
Most were cats.

ID: 1335108 · Report as offensive
juan BFP
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 16 Mar 07
Posts: 5847
Credit: 330,547,145
RAC: 7,831
Panama
Message 1335116 - Posted: 6 Feb 2013, 7:30:36 UTC
Last modified: 6 Feb 2013, 7:32:22 UTC

3 days with the same answer, can´t contact the scheduler, no report/UL/Dl anything.

Ping & tracert to scheduler are Ok, so the problem is in the scheduler itself.

Switching down some hosts they are running empty anyway.


ID: 1335116 · Report as offensive
kittymanProject Donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 9 Jul 00
Posts: 45913
Credit: 815,159,031
RAC: 125,424
United States
Message 1335121 - Posted: 6 Feb 2013, 7:54:14 UTC - in response to Message 1335116.  


Ping & tracert to scheduler are Ok, so the problem is in the scheduler itself.


Agreed....
Perhaps synergy is being asked to do a bit too much.

Cats.....what more does one need?

Have made friends in this life.
Most were cats.

ID: 1335121 · Report as offensive
Cosmic_Ocean
Avatar

Send message
Joined: 23 Dec 00
Posts: 2871
Credit: 10,621,656
RAC: 330
United States
Message 1335123 - Posted: 6 Feb 2013, 8:00:28 UTC

I ended up button-mashing the update button a little while ago and finally got through to the scheduler after ~10 attempts. Then thought I had to button-mash the retry button to get some DLs to go since they had over an hour of duration but only ~15% done.

Tried some proxies, none of them worked very well..if at all. Went back to no proxy and tried again, and they move along for the most part. They'll stall every once in a while, but doesn't require too much babysitting.

Just takes a little while to DL an AP at about 4.5KB/sec is all.


Linux laptop:
record uptime: 1511d 20h 19m (ended due to the power brick giving-up)

ID: 1335123 · Report as offensive
Sp@ceNv@derProject Donor
Avatar

Send message
Joined: 10 Jul 05
Posts: 41
Credit: 110,951,347
RAC: 18,293
Belgium
Message 1335145 - Posted: 6 Feb 2013, 10:59:32 UTC - in response to Message 1335123.  

It seems we're all having the same fun ... it really gets boring in the end ... So the "good backup project" is getting tons of work to do now. I'm really tired of fiddling with proxies, retries, failures to this and that, etc ... one day I hope to see to good ole fast SETI@HOME back again. Despite all donation efforts from the last few months, all the problems remain ... too bad. Greez to all fellow crunchers out there, suffering from work starvation ;)


To boldly crunch ...

ID: 1335145 · Report as offensive
juan BFP
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 16 Mar 07
Posts: 5847
Credit: 330,547,145
RAC: 7,831
Panama
Message 1335146 - Posted: 6 Feb 2013, 11:03:56 UTC

Tonight i made something i can´t even belive, turn off some of my hosts, the lack of suppert is realy frustrating.


ID: 1335146 · Report as offensive
Profile Bernie Vine
Volunteer moderator
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 26 May 99
Posts: 8594
Credit: 43,127,448
RAC: 20,757
United Kingdom
Message 1335148 - Posted: 6 Feb 2013, 11:22:27 UTC

I suppose it's a question of scale, I run one medium cruncher here on SETI@Home 6851722 And 5 medium to slow on Seti Beta, yet have not had any problems keeping my modest caches filled.

I don't babysit my machines very much. 6851772 has download it's maximum tasks today without any help from me.

So from my perspective there are no problems!!


"Sometimes it is the people no one imagines anything of who do the things that no one can imagine."

ID: 1335148 · Report as offensive
Profile Vipin Palazhi
Avatar

Send message
Joined: 29 Feb 08
Posts: 276
Credit: 152,390,276
RAC: 39,661
India
Message 1335149 - Posted: 6 Feb 2013, 11:33:05 UTC

Super crunchers like Juan's will go through their cache of work quickly compared to medium machines. Even the modest rigs that I run are all dry. Btw, does anyone have an idea what is going on in seti labs and when we can expect the work flow to resume? No update to be seen anywhere regarding the situation .

ID: 1335149 · Report as offensive
Profile Tim
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 19 May 99
Posts: 211
Credit: 278,573,354
RAC: 182
Greece
Message 1335150 - Posted: 6 Feb 2013, 11:35:28 UTC

3rd day without anything from SETI.
I can’t understand how a few guys manage to have 200 tasks now.
At my account I see 127 wu’s in progress but there is nothing at the host.
Milkyway is very happy now.

Tim


ID: 1335150 · Report as offensive
juan BFP
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 16 Mar 07
Posts: 5847
Credit: 330,547,145
RAC: 7,831
Panama
Message 1335151 - Posted: 6 Feb 2013, 11:38:03 UTC

Thats exactly the problem, the comunication problem is worst as far your are from the lab, internet link "distances/speed" of course, so if your ISP have a fast connection with HE you work fine, for the rest of us nothing is working, this is why the proxy solution works most of the time, but the proxy admin allways kick us out due the large amount of BW we use.

All request still ends on error at my side.


ID: 1335151 · Report as offensive
Profile Tim
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 19 May 99
Posts: 211
Credit: 278,573,354
RAC: 182
Greece
Message 1335152 - Posted: 6 Feb 2013, 11:39:20 UTC - in response to Message 1335151.  

Thats exactly the problem, the comunication problem is worst as far your are from the lab, internet link "distances/speed" of course, so if your ISP have a fast connection with HE you work fine, for the rest of us nothing is working, this is why the proxy solution works most of the time, but the proxy admin allways kick us out due the large amount of BW we use.

All request still ends on error at my side.


That was fast... :-)

ID: 1335152 · Report as offensive
Profile Vipin Palazhi
Avatar

Send message
Joined: 29 Feb 08
Posts: 276
Credit: 152,390,276
RAC: 39,661
India
Message 1335154 - Posted: 6 Feb 2013, 11:43:40 UTC

I cant use any proxies as they are all blocked by the ISP here. So I just need more patience till the issue gets resolved.

ID: 1335154 · Report as offensive
Previous · 1 . . . 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 . . . 21 · Next

Message boards : Number crunching : Panic Mode On (81) Server Problems?


 
©2016 University of California
 
SETI@home and Astropulse are funded by grants from the National Science Foundation, NASA, and donations from SETI@home volunteers. AstroPulse is funded in part by the NSF through grant AST-0307956.