Panic Mode On (70) Server problems?


log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : Panic Mode On (70) Server problems?

1 · 2 · 3 · 4 . . . 11 · Next
Author Message
Profile arkayn
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 14 May 99
Posts: 3592
Credit: 47,338,244
RAC: 328
United States
Message 1202414 - Posted: 4 Mar 2012, 18:25:33 UTC

New thread time.
____________

Cosmic_Ocean
Avatar
Send message
Joined: 23 Dec 00
Posts: 2235
Credit: 8,443,919
RAC: 4,121
United States
Message 1202553 - Posted: 5 Mar 2012, 4:19:41 UTC

From previous..

It's going to be interesting to see how close to zero results out in the field we get for AP, before they start sending out new AP workunits. As of now, we have 86,770 AP results out in the field.

It could be that the next time the AP splitters run here, they could be splitting AP v6 Wu's instead of v505 Wu's, we'll see in time,

I assume this will also mean that it will be many many months before there's a checkbox on the preferences page specifically for v6, as well. I mean, we all know what happened for 505...
____________

Linux laptop uptime: 1484d 22h 42m
Ended due to UPS failure, found 14 hours after the fact

Profile Michel448a
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 27 Oct 00
Posts: 1201
Credit: 2,891,635
RAC: 0
Canada
Message 1202559 - Posted: 5 Mar 2012, 4:57:38 UTC - in response to Message 1202553.

From previous..

It's going to be interesting to see how close to zero results out in the field we get for AP, before they start sending out new AP workunits. As of now, we have 86,770 AP results out in the field.

It could be that the next time the AP splitters run here, they could be splitting AP v6 Wu's instead of v505 Wu's, we'll see in time,

I assume this will also mean that it will be many many months before there's a checkbox on the preferences page specifically for v6, as well. I mean, we all know what happened for 505...


so how we will able to tell the server we accept those v6 ? :P
____________

Cosmic_Ocean
Avatar
Send message
Joined: 23 Dec 00
Posts: 2235
Credit: 8,443,919
RAC: 4,121
United States
Message 1202568 - Posted: 5 Mar 2012, 5:15:19 UTC - in response to Message 1202559.

From previous..

It's going to be interesting to see how close to zero results out in the field we get for AP, before they start sending out new AP workunits. As of now, we have 86,770 AP results out in the field.

It could be that the next time the AP splitters run here, they could be splitting AP v6 Wu's instead of v505 Wu's, we'll see in time,

I assume this will also mean that it will be many many months before there's a checkbox on the preferences page specifically for v6, as well. I mean, we all know what happened for 505...


so how we will able to tell the server we accept those v6 ? :P

Two ways. "accept work from other applications" and hope for getting a few even if you have MB unchecked. Or.. in combination with that, edit your app_info so that you only have an app for v6. If the server tries giving you MB, it'll see that you don't have anything that can crunch it, so it won't assign them to you.

I had to do that with my app_info for v505, and still do, except now I can uncheck "accept work from other applications."

It's all in the app_info.
____________

Linux laptop uptime: 1484d 22h 42m
Ended due to UPS failure, found 14 hours after the fact

Speedy
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 26 Jun 04
Posts: 644
Credit: 5,366,437
RAC: 6,841
New Zealand
Message 1202579 - Posted: 5 Mar 2012, 6:01:54 UTC - in response to Message 1202553.

From previous..

It's going to be interesting to see how close to zero results out in the field we get for AP, before they start sending out new AP workunits. As of now, we have 86,770 AP results out in the field.

It could be that the next time the AP splitters run here, they could be splitting AP v6 Wu's instead of v505 Wu's, we'll see in time,

I assume this will also mean that it will be many many months before there's a checkbox on the preferences page specifically for v6, as well. I mean, we all know what happened for 505...

May I make a suggestion? Talk regarding to AP versions 6 & 7 should be moved to a new thread IMHO. Reason being I can't see any relevance to 'current' server problems. Am I missing something?
____________

Live in NZ y not join Smile City?

Profile Anthony Arbuzoff
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 6 Apr 00
Posts: 204
Credit: 2,381,151
RAC: 2,885
Russia
Message 1202586 - Posted: 5 Mar 2012, 9:33:19 UTC

SAH-assimilators are sleeping drunken. 35,290 waiting for assimilation. It's time for panic, I'm sure! :)
____________

LadyL
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 14 Sep 11
Posts: 1679
Credit: 5,230,097
RAC: 0
Message 1202675 - Posted: 5 Mar 2012, 20:47:30 UTC

Ok, who turned the splitters into a black hole while we were down?


____________
I'm not the Pope. I don't speak Ex Cathedra!

Profile SciManStev
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 20 Jun 99
Posts: 4792
Credit: 79,685,940
RAC: 34,293
United States
Message 1202681 - Posted: 5 Mar 2012, 20:50:27 UTC

I was wondering what mechanism would cause negative numbers.....

Steve
____________
Warning, addicted to SETI crunching!
Crunching as a member of GPU Users Group.
GPUUG Website

Richard Haselgrove
Volunteer tester
Send message
Joined: 4 Jul 99
Posts: 8375
Credit: 46,680,907
RAC: 19,235
United Kingdom
Message 1202688 - Posted: 5 Mar 2012, 20:54:19 UTC

Probably the same one who caused

SETI@home 05/03/2012 20:48:15 Sending scheduler request: Requested by user.
SETI@home 05/03/2012 20:48:15 Reporting 25 completed tasks, not requesting new tasks
SETI@home 05/03/2012 20:50:36 Scheduler request failed: HTTP internal server error

zoom314
Avatar
Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 45782
Credit: 36,410,379
RAC: 7,510
Message 1202692 - Posted: 5 Mar 2012, 20:56:38 UTC

LOL, black hole...
____________

Richard Haselgrove
Volunteer tester
Send message
Joined: 4 Jul 99
Posts: 8375
Credit: 46,680,907
RAC: 19,235
United Kingdom
Message 1202725 - Posted: 5 Mar 2012, 21:37:53 UTC

Somebody must be reporting tasks, because my 'pending' is going down, and my credit is going up.

But I'm still getting "Internal server error".....

zoom314
Avatar
Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 45782
Credit: 36,410,379
RAC: 7,510
Message 1202728 - Posted: 5 Mar 2012, 21:50:06 UTC - in response to Message 1202725.

Somebody must be reporting tasks, because my 'pending' is going down, and my credit is going up.

But I'm still getting "Internal server error".....

Same error here Richard.
____________

Sten-Arne
Volunteer tester
Send message
Joined: 1 Nov 08
Posts: 3333
Credit: 19,029,238
RAC: 21,041
Sweden
Message 1202729 - Posted: 5 Mar 2012, 21:51:32 UTC - in response to Message 1202725.

Somebody must be reporting tasks, because my 'pending' is going down, and my credit is going up.

But I'm still getting "Internal server error".....


I'm getting a consistent "Internal server error" on one of my machines only. the other 3 can connect and report without any problems. Strange....

____________

Profile Alex Storey
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 14 Jun 04
Posts: 534
Credit: 1,628,982
RAC: 487
Greece
Message 1202731 - Posted: 5 Mar 2012, 21:54:24 UTC

Main and Beta reported successfully, here...

05/03/2012 23:43:41 SETI@home Beta Test update requested by user
05/03/2012 23:43:46 SETI@home Beta Test Sending scheduler request: Requested by user.
05/03/2012 23:43:46 SETI@home Beta Test Reporting 2 completed tasks, not requesting new tasks
05/03/2012 23:43:49 SETI@home Beta Test Scheduler request completed
05/03/2012 23:46:30 SETI@home update requested by user
05/03/2012 23:46:32 SETI@home Sending scheduler request: Requested by user.
05/03/2012 23:46:32 SETI@home Reporting 5 completed tasks, not requesting new tasks
05/03/2012 23:46:36 SETI@home Scheduler request completed

Richard Haselgrove
Volunteer tester
Send message
Joined: 4 Jul 99
Posts: 8375
Credit: 46,680,907
RAC: 19,235
United Kingdom
Message 1202734 - Posted: 5 Mar 2012, 21:57:07 UTC
Last modified: 5 Mar 2012, 22:02:18 UTC

OK, let's try to narrow it down. My hosts are typically running app_info, with applications for MB on both CPU and NVidia - but no astropulse (I periodically get 'your app_info has no entry for AP_505'). And preferences set to GPU only, not CPU. Others?

Edit - succeeded in reporting 10 tasks. ISE on other machines, reporting 26/27/31.

Sten-Arne
Volunteer tester
Send message
Joined: 1 Nov 08
Posts: 3333
Credit: 19,029,238
RAC: 21,041
Sweden
Message 1202739 - Posted: 5 Mar 2012, 22:03:05 UTC - in response to Message 1202734.
Last modified: 5 Mar 2012, 22:05:12 UTC

OK, let's try to narrow it down. My hosts are typically running app_info, with applications for MB on both CPU and NVidia - but no astropulse (I periodically get 'your app_info has no entry for AP_505'). And preferences set to GPU only, not CPU. Others?


One host running app_info with AP MB and CUDA (but for now only runs CUDA and AP, set by when needing AP or CUDA changing settings at "SETI@home preferences") can connect.

The other with the same kind of app_info and also only for the moment running only AP and CUDA, consistently gets "Internal server error".

Edit: And since I do have AP in my app_infos I do not get the 'your app_info has no entry for AP_505'
____________

zoom314
Avatar
Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 45782
Credit: 36,410,379
RAC: 7,510
Message 1202740 - Posted: 5 Mar 2012, 22:03:12 UTC - in response to Message 1202734.

OK, let's try to narrow it down. My hosts are typically running app_info, with applications for MB on both CPU and NVidia - but no astropulse (I periodically get 'your app_info has no entry for AP_505'). And preferences set to GPU only, not CPU. Others?


My host is also typically running app_info, with applications for MB on NVidia - but no astropulse (I periodically get 'your app_info has no entry for AP_505'). And preferences set to GPU only, not CPU.
____________

Profile ivan
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 5 Mar 01
Posts: 579
Credit: 131,287,027
RAC: 113,613
United Kingdom
Message 1202742 - Posted: 5 Mar 2012, 22:05:46 UTC - in response to Message 1202734.
Last modified: 5 Mar 2012, 22:07:50 UTC

OK, let's try to narrow it down. My hosts are typically running app_info, with applications for MB on both CPU and NVidia - but no astropulse (I periodically get 'your app_info has no entry for AP_505'). And preferences set to GPU only, not CPU. Others?

Well, these are my machines that are having HTTP errors (the slowest machine may not have tried to report in yet) -- feel free to dig around in the publicly accessible database to see if there's any commonality. Mixture of home and work, Windows and Linux here...

ID: 3873832
Cross-project stats: HomePC01 home 17,915.83 11,723,858 6.12.34 AuthenticAMD
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ [Family 15 Model 35 Stepping 2]
(2 processors) NVIDIA GeForce GTX 560 (1023MB) driver: 295.51 Microsoft Windows XP
Home x86 Edition, Service Pack 3, (05.01.2600.00) 5 Mar 2012 | 16:04:36 UTC

ID: 6260089
Cross-project stats: W7-SE-TD304-01 work 15,638.77 1,469,745 6.12.34 GenuineIntel
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz [Family 6 Model 42 Stepping 7]
(8 processors) NVIDIA GeForce GT 440 (1024MB) driver: 285.62 Microsoft Windows 7
Enterprise x64 Edition, Service Pack 1, (06.01.7601.00) 5 Mar 2012 | 16:01:35 UTC

ID: 5406618
Cross-project stats: pion2 work 34,040.93 9,889,434 6.10.58 GenuineIntel
Intel(R) Xeon(R) CPU X5550 @ 2.67GHz [Family 6 Model 26 Stepping 5]
(8 processors) [2] NVIDIA GeForce GTX 460 (767MB) Linux
2.6.18-274.17.1.el5 5 Mar 2012 | 16:00:36 UTC

ID: 5370638
Cross-project stats: idrpc03 work 11,820.13 4,296,434 6.10.44 GenuineIntel
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz [Family 6 Model 23 Stepping 10]
(4 processors) NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 (511MB) Linux
2.6.32-220.4.1.el6.x86_64 5 Mar 2012 | 15:54:03 UTC

ID: 2977347
Cross-project stats: s94n188 work 563.14 801,657 5.10.21 GenuineIntel
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.60GHz [Family 15 Model 2 Stepping 9]
(2 processors) --- Linux
2.6.9-89.29.1.EL.cernsmp 5 Mar 2012 | 15:19:51 UTC
____________

Profile Gatekeeper
Avatar
Send message
Joined: 14 Jul 04
Posts: 887
Credit: 176,479,616
RAC: 30
United States
Message 1202743 - Posted: 5 Mar 2012, 22:06:10 UTC - in response to Message 1202734.

OK, let's try to narrow it down. My hosts are typically running app_info, with applications for MB on both CPU and NVidia - but no astropulse (I periodically get 'your app_info has no entry for AP_505'). And preferences set to GPU only, not CPU. Others?

Edit - succeeded in reporting 10 tasks. ISE on other machines, reporting 26/27/31.

All three of mine are running app_info; CPU and GPU, as well as AP. All three are getting the internal server error message.
____________

Richard Haselgrove
Volunteer tester
Send message
Joined: 4 Jul 99
Posts: 8375
Credit: 46,680,907
RAC: 19,235
United Kingdom
Message 1202746 - Posted: 5 Mar 2012, 22:11:48 UTC

No change in the applications installed on the server. No change in the choices available on the preferences pages. My successful report was on the same venue as the ISE failures.

Any word on the numbers of tasks you're failing to, or succeeding in, reporting?

1 · 2 · 3 · 4 . . . 11 · Next

Message boards : Number crunching : Panic Mode On (70) Server problems?

Copyright © 2014 University of California