2xGTX 670 need help installaing optimized GPU apps

Message boards : Number crunching : 2xGTX 670 need help installaing optimized GPU apps

To post messages, you must log in.

1 · 2 · 3 · Next

AuthorMessage
elec999

Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 184
Credit: 117,612,605
RAC: 211,460
Canada
Message 1415427 - Posted: 14 Sep 2013, 3:33:33 UTC

How many should I run for GPU work, please assist me installing.
ID: 1415427 · Report as offensive
Profile Wiggo "Socialist"
Avatar

Send message
Joined: 24 Jan 00
Posts: 10534
Credit: 135,454,625
RAC: 41,019
Australia
Message 1415433 - Posted: 14 Sep 2013, 4:01:32 UTC - in response to Message 1415427.  

I would say either 2x AP or 3x MB or 1x AP and maybe 2x MB, but the usual YMMV applies.

Best though is to just start off small unit first (2x MB or 1 MB + 1 AP) until the RAC levels out and then step it up a notch and see what happens.

My GTX660's do best running 3x MB's (AP's I just like to keep my CPU cores happy).

Cheers.
ID: 1415433 · Report as offensive
Profile Cliff Harding
Volunteer moderator
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 18 Aug 99
Posts: 1265
Credit: 73,379,518
RAC: 19,621
United States
Message 1415451 - Posted: 14 Sep 2013, 5:01:39 UTC

My dual GTX660s @ 2GB run 2 APs or 3 MBs each with no problem, so you should be able to do at least that. When I'm forced to run MB on this machine and they end up being mixed with an AP tasks its usually 1 & 1.


I don't buy computers, I build them!!
ID: 1415451 · Report as offensive
elec999

Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 184
Credit: 117,612,605
RAC: 211,460
Canada
Message 1415966 - Posted: 15 Sep 2013, 14:34:53 UTC

after installing optimized version of the apps. the gpus are siting on waiting to start.
ID: 1415966 · Report as offensive
ClaggyProject Donor
Volunteer tester

Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4623
Credit: 46,352,910
RAC: 2,941
United Kingdom
Message 1415969 - Posted: 15 Sep 2013, 14:43:13 UTC - in response to Message 1415966.  

after installing optimized version of the apps. the gpus are siting on waiting to start.

Please post the Boinc startup from the Event Log, the first 30 lines will do.

According to your list of hosts you don't have a Dual GTX670 host, hence the need for your startup log.

Claggy
ID: 1415969 · Report as offensive
elec999

Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 184
Credit: 117,612,605
RAC: 211,460
Canada
Message 1415973 - Posted: 15 Sep 2013, 14:50:58 UTC - in response to Message 1415969.  

after installing optimized version of the apps. the gpus are siting on waiting to start.

Please post the Boinc startup from the Event Log, the first 30 lines will do.

According to your list of hosts you don't have a Dual GTX670 host, hence the need for your startup log.

Claggy

How to get this?
ID: 1415973 · Report as offensive
ClaggyProject Donor
Volunteer tester

Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4623
Credit: 46,352,910
RAC: 2,941
United Kingdom
Message 1415975 - Posted: 15 Sep 2013, 15:01:35 UTC - in response to Message 1415973.  

after installing optimized version of the apps. the gpus are siting on waiting to start.

Please post the Boinc startup from the Event Log, the first 30 lines will do.

According to your list of hosts you don't have a Dual GTX670 host, hence the need for your startup log.

Claggy

How to get this?

Ctrl + Shift + E to open the Event Log, then holding the shift key select the lines you want, then hit the 'copy selected' box at the bottom, then paste into a post.

Claggy

ID: 1415975 · Report as offensive
elec999

Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 184
Credit: 117,612,605
RAC: 211,460
Canada
Message 1415977 - Posted: 15 Sep 2013, 15:06:35 UTC

9/15/2013 7:34:54 AM | | No config file found - using defaults
9/15/2013 7:34:54 AM | | Starting BOINC client version 7.2.5 for windows_x86_64
9/15/2013 7:34:54 AM | | log flags: file_xfer, sched_ops, task
9/15/2013 7:34:54 AM | | Libraries: libcurl/7.25.0 OpenSSL/1.0.1 zlib/1.2.6
9/15/2013 7:34:54 AM | | Data directory: C:\ProgramData\BOINC
9/15/2013 7:34:54 AM | | Running under account boinc2
9/15/2013 7:34:54 AM | | Processor: 8 GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 3.50GHz [Family 6 Model 58 Stepping 9]
9/15/2013 7:34:54 AM | | Processor features: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss htt tm pni ssse3 cx16 sse4_1 sse4_2 popcnt aes syscall nx lm vmx tm2 pbe
9/15/2013 7:34:54 AM | | OS: Microsoft Windows 7: Enterprise x64 Edition, Service Pack 1, (06.01.7601.00)
9/15/2013 7:34:54 AM | | Memory: 3.98 GB physical, 7.97 GB virtual
9/15/2013 7:34:54 AM | | Disk: 119.14 GB total, 92.46 GB free
9/15/2013 7:34:54 AM | | Local time is UTC -7 hours
9/15/2013 7:34:54 AM | | CUDA: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 680 (driver version 320.49, CUDA version 5.5, compute capability 3.0, 2048MB, 1908MB available, 3252 GFLOPS peak)
9/15/2013 7:34:54 AM | | CUDA: NVIDIA GPU 1: GeForce GTX 680 (driver version 320.49, CUDA version 5.5, compute capability 3.0, 2048MB, 1955MB available, 3252 GFLOPS peak)
9/15/2013 7:34:54 AM | | OpenCL: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 680 (driver version 320.49, device version OpenCL 1.1 CUDA, 2048MB, 1908MB available, 3252 GFLOPS peak)
9/15/2013 7:34:54 AM | | OpenCL: NVIDIA GPU 1: GeForce GTX 680 (driver version 320.49, device version OpenCL 1.1 CUDA, 2048MB, 1955MB available, 3252 GFLOPS peak)
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | Found app_info.xml; using anonymous platform
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | URL http://setiathome.berkeley.edu/; Computer ID 7091443; resource share 100
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | General prefs: from SETI@home (last modified 13-Mar-2013 19:23:08)
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | Computer location: home
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | General prefs: no separate prefs for home; using your defaults
9/15/2013 7:34:54 AM | | Preferences:
9/15/2013 7:34:54 AM | | max memory usage when active: 2039.56MB
9/15/2013 7:34:54 AM | | max memory usage when idle: 3263.29MB
9/15/2013 7:34:54 AM | | max disk usage: 59.57GB
9/15/2013 7:34:54 AM | | max download rate: 9000000 bytes/sec
9/15/2013 7:34:54 AM | | max upload rate: 7000000 bytes/sec
9/15/2013 7:34:54 AM | | (to change preferences, visit a project web site or select Preferences in the Manager)
9/15/2013 7:34:54 AM | | Not using a proxy
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | Restarting task 05ja09ac.14049.10297.10.12.129_1 using setiathome_v7 version 700 in slot 7
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | Restarting task 04fe09ad.8060.905840.16.12.199.vlar_1 using setiathome_v7 version 700 in slot 3
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | Restarting task 04fe09ad.8060.905840.16.12.2.vlar_1 using setiathome_v7 version 700 in slot 9
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | Restarting task 05ja09ac.14049.10297.10.12.159_1 using setiathome_v7 version 700 in slot 4
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | Restarting task 04mr08ab.26298.10297.11.12.20_1 using setiathome_v7 version 700 in slot 6
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | Restarting task 04mr08ab.26298.10297.11.12.62_1 using setiathome_v7 version 700 in slot 5
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | Restarting task 04mr08ab.26298.10297.11.12.26_0 using setiathome_v7 version 700 in slot 8
9/15/2013 7:34:54 AM | SETI@home | Restarting task 05ja09ac.14049.10297.10.12.165_1 using setiathome_v7 version 700 in slot 1
9/15/2013 7:42:27 AM | SETI@home | Computation for task 05ja09ac.14049.10297.10.12.129_1 finished
9/15/2013 7:42:27 AM | SETI@home | Starting task 04mr08ab.26298.10297.11.12.120_0 using setiathome_v7 version 700 in slot 7
9/15/2013 7:42:29 AM | SETI@home | Started upload of 05ja09ac.14049.10297.10.12.129_1_0
9/15/2013 7:42:32 AM | SETI@home | Finished upload of 05ja09ac.14049.10297.10.12.129_1_0


Thanks
ID: 1415977 · Report as offensive
kittymanProject Donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 9 Jul 00
Posts: 45941
Credit: 815,407,727
RAC: 124,787
United States
Message 1415980 - Posted: 15 Sep 2013, 15:09:50 UTC
Last modified: 15 Sep 2013, 15:12:03 UTC

The thread title says 670s.....the Boinc log says 680s.
Not a big difference, just wondering why.

Also would like to see a work request...is it asking for GPU work?
Always remember.....kitties are all Angels with fur.

Have made friends in this life.
Most were cats.
ID: 1415980 · Report as offensive
ClaggyProject Donor
Volunteer tester

Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4623
Credit: 46,352,910
RAC: 2,941
United Kingdom
Message 1416001 - Posted: 15 Sep 2013, 16:06:22 UTC - in response to Message 1415977.  
Last modified: 15 Sep 2013, 16:23:57 UTC

It's only starting setiathome_v7 version 700 tasks, make sure you have the GPU acivity menu set to 'Use GPU based on preferences'
(As it's got GPU anonymous platform tasks already)

You'll also want to change the Boinc version to 7.0.64, the 7.2.5 version you're running is a development version, it's got a number of Bugs in it, and has been superceeded by six versions since it was released, the present version under testing being Boinc 7.2.11, and even that has at least one reported Bug in it.

Claggy
ID: 1416001 · Report as offensive
elec999

Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 184
Credit: 117,612,605
RAC: 211,460
Canada
Message 1416156 - Posted: 15 Sep 2013, 23:06:34 UTC

I'll Try to get stable build the GPU did get work by stay at waiting to start.
ID: 1416156 · Report as offensive
Profile Tazz
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 5 Oct 99
Posts: 137
Credit: 34,342,390
RAC: 0
Canada
Message 1416167 - Posted: 15 Sep 2013, 23:25:39 UTC - in response to Message 1416156.  
Last modified: 15 Sep 2013, 23:27:45 UTC

I'll Try to get stable build the GPU did get work by stay at waiting to start.



Double check that "Use GPU while computer is in use." is selected in the local preferences. OR "Suspend GPU work while computer is in use?" = NO on the website preferences. Whichever prefs your using.
</Tazz>
ID: 1416167 · Report as offensive
elec999

Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 184
Credit: 117,612,605
RAC: 211,460
Canada
Message 1416393 - Posted: 16 Sep 2013, 14:53:33 UTC - in response to Message 1416167.  

I'll Try to get stable build the GPU did get work by stay at waiting to start.



Double check that "Use GPU while computer is in use." is selected in the local preferences. OR "Suspend GPU work while computer is in use?" = NO on the website preferences. Whichever prefs your using.

I downgraded my Boinc to stable build and check all settings. Still saying waiting to start.
ID: 1416393 · Report as offensive
Profile Gundolf Jahn

Send message
Joined: 19 Sep 00
Posts: 3184
Credit: 386,928
RAC: 40
Germany
Message 1416407 - Posted: 16 Sep 2013, 15:23:12 UTC - in response to Message 1416393.  

Still saying waiting to start.

Why are they waiting - because there's not enough memory or the GPU is missing or what else?

Gruß
Gundolf
ID: 1416407 · Report as offensive
ClaggyProject Donor
Volunteer tester

Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4623
Credit: 46,352,910
RAC: 2,941
United Kingdom
Message 1416442 - Posted: 16 Sep 2013, 16:58:14 UTC - in response to Message 1416393.  

I'll Try to get stable build the GPU did get work by stay at waiting to start.



Double check that "Use GPU while computer is in use." is selected in the local preferences. OR "Suspend GPU work while computer is in use?" = NO on the website preferences. Whichever prefs your using.

I downgraded my Boinc to stable build and check all settings. Still saying waiting to start.

What position is the GPU activity menu set to?

Claggy
ID: 1416442 · Report as offensive
elec999

Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 184
Credit: 117,612,605
RAC: 211,460
Canada
Message 1416468 - Posted: 16 Sep 2013, 17:42:49 UTC - in response to Message 1416442.  

I'll Try to get stable build the GPU did get work by stay at waiting to start.



Double check that "Use GPU while computer is in use." is selected in the local preferences. OR "Suspend GPU work while computer is in use?" = NO on the website preferences. Whichever prefs your using.

I downgraded my Boinc to stable build and check all settings. Still saying waiting to start.

What position is the GPU activity menu set to?

Claggy

Run Always
ID: 1416468 · Report as offensive
ClaggyProject Donor
Volunteer tester

Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4623
Credit: 46,352,910
RAC: 2,941
United Kingdom
Message 1416475 - Posted: 16 Sep 2013, 17:54:50 UTC - in response to Message 1416468.  
Last modified: 16 Sep 2013, 18:07:13 UTC

I'll Try to get stable build the GPU did get work by stay at waiting to start.



Double check that "Use GPU while computer is in use." is selected in the local preferences. OR "Suspend GPU work while computer is in use?" = NO on the website preferences. Whichever prefs your using.

I downgraded my Boinc to stable build and check all settings. Still saying waiting to start.

What position is the GPU activity menu set to?

Claggy

Run Always

The GPU activity menu doesn't have a 'Run aways' setting!!!! That is for overall usage.

The Options for the GPU activity menu are 'Use GPU always', 'Use GPU based on preferences' and 'Suspend GPU',

So again, I ask what postion the GPU activity menu is set to?.

Claggy
ID: 1416475 · Report as offensive
elec999

Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 184
Credit: 117,612,605
RAC: 211,460
Canada
Message 1416613 - Posted: 16 Sep 2013, 22:55:17 UTC - in response to Message 1416475.  

I'll Try to get stable build the GPU did get work by stay at waiting to start.



Double check that "Use GPU while computer is in use." is selected in the local preferences. OR "Suspend GPU work while computer is in use?" = NO on the website preferences. Whichever prefs your using.

I downgraded my Boinc to stable build and check all settings. Still saying waiting to start.

What position is the GPU activity menu set to?

Claggy

Run Always

The GPU activity menu doesn't have a 'Run aways' setting!!!! That is for overall usage.

The Options for the GPU activity menu are 'Use GPU always', 'Use GPU based on preferences' and 'Suspend GPU',

So again, I ask what postion the GPU activity menu is set to?.

Claggy


Use GPU Always.
ID: 1416613 · Report as offensive
elec999

Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 184
Credit: 117,612,605
RAC: 211,460
Canada
Message 1417272 - Posted: 18 Sep 2013, 17:15:44 UTC

GPU Still wont start.
ID: 1417272 · Report as offensive
ClaggyProject Donor
Volunteer tester

Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4623
Credit: 46,352,910
RAC: 2,941
United Kingdom
Message 1417274 - Posted: 18 Sep 2013, 17:20:20 UTC - in response to Message 1417272.  
Last modified: 18 Sep 2013, 17:21:23 UTC

GPU Still wont start.

What does the Status column say against all the Seti GPU tasks?

Claggy
ID: 1417274 · Report as offensive
1 · 2 · 3 · Next

Message boards : Number crunching : 2xGTX 670 need help installaing optimized GPU apps


 
©2016 University of California
 
SETI@home and Astropulse are funded by grants from the National Science Foundation, NASA, and donations from SETI@home volunteers. AstroPulse is funded in part by the NSF through grant AST-0307956.