Upgraded GPU's and now have no sound

Message boards : Number crunching : Upgraded GPU's and now have no sound

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
W5DMG - Dave

Send message
Joined: 19 May 99
Posts: 155
Credit: 33,162,251
RAC: 0
United States
Message 1306487 - Posted: 15 Nov 2012, 18:10:50 UTC
Last modified: 15 Nov 2012, 18:21:15 UTC

I upgraded my GPU's and now have no sound.
Went from GTX 465 to 560.
My pc connects to a Phillips tv, DVI to HDMI.
I have a Logitech usb headset.
My pc connects to a stereo receiver, all analog.
I have no sound from either of them.
I have always used the onboard realtech audio for sound.
I am running Windows 7 64bit.
Nothing has changed other than the GPU's.
Any ideas..?

ID: 1306487 · Report as offensive
W5DMG - Dave

Send message
Joined: 19 May 99
Posts: 155
Credit: 33,162,251
RAC: 0
United States
Message 1306502 - Posted: 15 Nov 2012, 18:42:24 UTC

I just realized after unplugging analog audio to stereo receiver
that my TV and USB headset now have sound, making me think that
the onboard realtech is the problem.

ID: 1306502 · Report as offensive
bill

Send message
Joined: 16 Jun 99
Posts: 861
Credit: 28,721,888
RAC: 37
United States
Message 1306514 - Posted: 15 Nov 2012, 19:00:56 UTC

You should check to see if you have 2 different sound drivers
arguing with each other. An older one for the Realtek and the
new one you installed with the new GPU.

ID: 1306514 · Report as offensive
Sakletare
Avatar

Send message
Joined: 18 May 99
Posts: 132
Credit: 22,912,611
RAC: 3,495
Sweden
Message 1306797 - Posted: 16 Nov 2012, 16:18:42 UTC - in response to Message 1306502.

I've had that problem. The problem is that the GFX drivers hogs all the audio to use for the HDMI.

But I can't remember what I did to resolve the problem... I might have reinstalled the on-board audio drivers and/or disabled the audio in the GFX driver. I wasn't going to use the HDMI, so I didn't have to take HDMI audio into consideration.

ID: 1306797 · Report as offensive

Message boards : Number crunching : Upgraded GPU's and now have no sound


 
©2016 University of California
 
SETI@home and Astropulse are funded by grants from the National Science Foundation, NASA, and donations from SETI@home volunteers. AstroPulse is funded in part by the NSF through grant AST-0307956.