Correct Lunatic's Settings for AMD HD5450


log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : Correct Lunatic's Settings for AMD HD5450

Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · Next
Author Message
Profile HAL9000
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 11 Sep 99
Posts: 4594
Credit: 121,577,704
RAC: 49,301
United States
Message 1204546 - Posted: 10 Mar 2012, 13:07:33 UTC - in response to Message 1204545.

it's not necessarily the OpenCl that is going to crash the work either.

For ATI driver installs I tend to be a bit over zealous and anal about their installation. It saves time later trying to figure out what failed

That has been true for a long time. At least since I got the first Radeon AIW. Which was before they started using numbers to identify products. Back then they actually had an uninstall utility that did a good job of removing all of the driver bits.
____________
SETI@home classic workunits: 93,865 CPU time: 863,447 hours

Join the BP6/VP6 User Group today!

Profile Peter Cook
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 3 Jul 99
Posts: 104
Credit: 6,630,097
RAC: 4,964
United Kingdom
Message 1204586 - Posted: 10 Mar 2012, 15:00:15 UTC - in response to Message 1204546.

Looking through clinfo the card's work units are 128 but if I use the settings you suggest for <256 Boinc doesn't register a GPU, but using on the settings in the image works! I will leave it to run and see how it goes from here!

I would like to thank you all for your input.
____________

Profile HAL9000
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 11 Sep 99
Posts: 4594
Credit: 121,577,704
RAC: 49,301
United States
Message 1204637 - Posted: 10 Mar 2012, 16:43:41 UTC - in response to Message 1204586.

Looking through clinfo the card's work units are 128 but if I use the settings you suggest for <256 Boinc doesn't register a GPU, but using on the settings in the image works! I will leave it to run and see how it goes from here!

I would like to thank you all for your input.

If the workgroup size is 128 then the applications selected in the image will not work. BOINC may download tasks and try to process them with those applications, but it will just result in errors if it attempts to run them.
____________
SETI@home classic workunits: 93,865 CPU time: 863,447 hours

Join the BP6/VP6 User Group today!

Sten-Arne
Volunteer tester
Send message
Joined: 1 Nov 08
Posts: 3680
Credit: 21,180,287
RAC: 7,451
Sweden
Message 1204654 - Posted: 10 Mar 2012, 17:33:29 UTC - in response to Message 1204637.

Looking through clinfo the card's work units are 128 but if I use the settings you suggest for <256 Boinc doesn't register a GPU, but using on the settings in the image works! I will leave it to run and see how it goes from here!

I would like to thank you all for your input.

If the workgroup size is 128 then the applications selected in the image will not work. BOINC may download tasks and try to process them with those applications, but it will just result in errors if it attempts to run them.


Seems not right that his HD5450 should only have a Max work group size of 128, when my HD4850 has a Max work group size of 256.
____________

Profile arkaynProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 14 May 99
Posts: 3725
Credit: 48,768,260
RAC: 1,737
United States
Message 1204659 - Posted: 10 Mar 2012, 17:49:27 UTC - in response to Message 1204654.

Looking through clinfo the card's work units are 128 but if I use the settings you suggest for <256 Boinc doesn't register a GPU, but using on the settings in the image works! I will leave it to run and see how it goes from here!

I would like to thank you all for your input.

If the workgroup size is 128 then the applications selected in the image will not work. BOINC may download tasks and try to process them with those applications, but it will just result in errors if it attempts to run them.


Seems not right that his HD5450 should only have a Max work group size of 128, when my HD4850 has a Max work group size of 256.


Your 4850 is considered a high end GPU while the 5450 is considered low end.
____________

Sten-Arne
Volunteer tester
Send message
Joined: 1 Nov 08
Posts: 3680
Credit: 21,180,287
RAC: 7,451
Sweden
Message 1204661 - Posted: 10 Mar 2012, 17:51:21 UTC - in response to Message 1204659.

Looking through clinfo the card's work units are 128 but if I use the settings you suggest for <256 Boinc doesn't register a GPU, but using on the settings in the image works! I will leave it to run and see how it goes from here!

I would like to thank you all for your input.

If the workgroup size is 128 then the applications selected in the image will not work. BOINC may download tasks and try to process them with those applications, but it will just result in errors if it attempts to run them.


Seems not right that his HD5450 should only have a Max work group size of 128, when my HD4850 has a Max work group size of 256.


Your 4850 is considered a high end GPU while the 5450 is considered low end.


Dammit arkayn, I always fall in the same trap "the higher the number, the better"

LOL
____________

Profile arkaynProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 14 May 99
Posts: 3725
Credit: 48,768,260
RAC: 1,737
United States
Message 1204662 - Posted: 10 Mar 2012, 18:02:13 UTC - in response to Message 1204661.
Last modified: 10 Mar 2012, 18:03:16 UTC

Looking through clinfo the card's work units are 128 but if I use the settings you suggest for <256 Boinc doesn't register a GPU, but using on the settings in the image works! I will leave it to run and see how it goes from here!

I would like to thank you all for your input.

If the workgroup size is 128 then the applications selected in the image will not work. BOINC may download tasks and try to process them with those applications, but it will just result in errors if it attempts to run them.


Seems not right that his HD5450 should only have a Max work group size of 128, when my HD4850 has a Max work group size of 256.


Your 4850 is considered a high end GPU while the 5450 is considered low end.


Dammit arkayn, I always fall in the same trap "the higher the number, the better"

LOL


Just start ignoring the first number and concentrate on the last 2 or 3.

x850 and x80 are high end.
x770 and x60 are middle of the road.
x450 and x30 are low end.
____________

Profile Peter Cook
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 3 Jul 99
Posts: 104
Credit: 6,630,097
RAC: 4,964
United Kingdom
Message 1204698 - Posted: 10 Mar 2012, 20:33:06 UTC - in response to Message 1204654.
Last modified: 10 Mar 2012, 20:35:03 UTC

I'll see what happens at the end of the work unit and see if it returns an error if it does I'll try another setting and wait!
____________

Sten-Arne
Volunteer tester
Send message
Joined: 1 Nov 08
Posts: 3680
Credit: 21,180,287
RAC: 7,451
Sweden
Message 1204699 - Posted: 10 Mar 2012, 20:35:02 UTC - in response to Message 1204698.

StenI bet your HD5450 is a 1GB card as mine is only a 512MB!!


I haven't got a HD5450, I have a HD4850, as I said previously, but it is a 1GB card yes.
____________

Profile Peter Cook
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 3 Jul 99
Posts: 104
Credit: 6,630,097
RAC: 4,964
United Kingdom
Message 1204702 - Posted: 10 Mar 2012, 20:37:38 UTC - in response to Message 1204699.
Last modified: 10 Mar 2012, 20:38:20 UTC

If the result come back as corrupt then I will try the other settings again!
____________

Sten-Arne
Volunteer tester
Send message
Joined: 1 Nov 08
Posts: 3680
Credit: 21,180,287
RAC: 7,451
Sweden
Message 1204703 - Posted: 10 Mar 2012, 20:38:16 UTC - in response to Message 1204698.

I'll see what happens at the end of the work unit and see if it returns an error if it does I'll try another setting and wait!


Can't you give us a link to the computer in question (maybe unhide it too if it's hidden), so we can see how it performs, and view the stderr of the completed work units.
____________

Profile Peter Cook
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 3 Jul 99
Posts: 104
Credit: 6,630,097
RAC: 4,964
United Kingdom
Message 1204705 - Posted: 10 Mar 2012, 20:40:20 UTC - in response to Message 1204703.

This is on my daughters PC and I have only just installed the card but it is registered there. Here is the link to here PC http://setiathome.berkeley.edu/hosts_user.php?userid=9431135
____________

Sten-Arne
Volunteer tester
Send message
Joined: 1 Nov 08
Posts: 3680
Credit: 21,180,287
RAC: 7,451
Sweden
Message 1204707 - Posted: 10 Mar 2012, 20:41:00 UTC - in response to Message 1204701.

I had realised I incorrectly typed the number hence why it's been removed :)


I have asked the mods to hide my reply :-)
____________

Sten-Arne
Volunteer tester
Send message
Joined: 1 Nov 08
Posts: 3680
Credit: 21,180,287
RAC: 7,451
Sweden
Message 1204712 - Posted: 10 Mar 2012, 20:55:41 UTC - in response to Message 1204705.

This is on my daughters PC and I have only just installed the card but it is registered there. Here is the link to here PC http://setiathome.berkeley.edu/hosts_user.php?userid=9431135


Hmm it runs OpenCL,r390 with a card which have a Max work group size of 128. According to the release documents that should not work, but this completed WU says it does work:

Task 2344581713

Someone more knowledgeable than me should comment on this.
____________

ClaggyProject donor
Volunteer tester
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4211
Credit: 34,470,558
RAC: 18,040
United Kingdom
Message 1204714 - Posted: 10 Mar 2012, 20:57:45 UTC - in response to Message 1204712.

This is on my daughters PC and I have only just installed the card but it is registered there. Here is the link to here PC http://setiathome.berkeley.edu/hosts_user.php?userid=9431135


Hmm it runs OpenCL,r390 with a card which have a Max work group size of 128. According to the release documents that should not work, but this completed WU says it does work:

Task 2344581713

Someone more knowledgeable than me should comment on this.

I thought it strange too, perhaps the latest drivers fix this problem?

Claggy

Profile Peter Cook
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 3 Jul 99
Posts: 104
Credit: 6,630,097
RAC: 4,964
United Kingdom
Message 1204716 - Posted: 10 Mar 2012, 21:02:48 UTC - in response to Message 1204712.

I find it a strange one, if it continues to report successes and the other settings fail I will reset it to work in this manner.
____________

Profile Peter Cook
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 3 Jul 99
Posts: 104
Credit: 6,630,097
RAC: 4,964
United Kingdom
Message 1204722 - Posted: 10 Mar 2012, 21:23:40 UTC - in response to Message 1204714.
Last modified: 10 Mar 2012, 21:27:04 UTC

Claggy

I have just noticed that you seem to be running 2 different GPU's in your system! http://setiathome.berkeley.edu/hosts_user.php?userid=35858 Do they work ok together or are you just running one unit and the other was an older card?
____________

ClaggyProject donor
Volunteer tester
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4211
Credit: 34,470,558
RAC: 18,040
United Kingdom
Message 1204728 - Posted: 10 Mar 2012, 21:42:58 UTC - in response to Message 1204722.
Last modified: 10 Mar 2012, 21:45:40 UTC

Claggy

I have just noticed that you seem to be running 2 different GPU's in your system! http://setiathome.berkeley.edu/hosts_user.php?userid=35858 Do they work ok together or are you just running one unit and the other was an older card?

I've actually got two mixed Nvidia/ATI hosts, both hosts GPU's coexist with minimal probems,
the only thing to note, is that when installing drivers, for correct OpenCL operation, the AMD drivers need to be installed last,

Claggy

Profile Peter Cook
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 3 Jul 99
Posts: 104
Credit: 6,630,097
RAC: 4,964
United Kingdom
Message 1204729 - Posted: 10 Mar 2012, 21:45:58 UTC - in response to Message 1204728.

I guess once setup it was OK but I bet it was a pain initially to get it to work properly?
____________

ClaggyProject donor
Volunteer tester
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4211
Credit: 34,470,558
RAC: 18,040
United Kingdom
Message 1204732 - Posted: 10 Mar 2012, 21:58:14 UTC - in response to Message 1204729.

I guess once setup it was OK but I bet it was a pain initially to get it to work properly?

Yep, getting ATI drivers that would co-exist with Nvidia drivers was a pain for a while,

Claggy

Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · Next

Message boards : Number crunching : Correct Lunatic's Settings for AMD HD5450

Copyright © 2014 University of California