Upgraded from 2 Nvidia cards to 3 and not detected in S@H -only two


log in

Advanced search

Questions and Answers : GPU applications : Upgraded from 2 Nvidia cards to 3 and not detected in S@H -only two

Author Message
Profile Todd Hebert
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 16 Jun 00
Posts: 647
Credit: 217,127,962
RAC: 0
United States
Message 945403 - Posted: 6 Nov 2009, 8:13:20 UTC

Hi, I'm looking for some assistance trying to get my third card to work with S@H.
Previously I had two very good functioning Nvidia GTX275's running in non-SLI mode on an Intel Skulltrail motherboard that supports up to 4 x16 PCI-E slots. I have added a third card and it was installed properly in my installation of Server 2008 R2 which is essentially Windows 7 x64. There are no issues in the device manager and I can connect a monitor to the output and it does detect my monitor as being connected.

I have tried to do a repair installation of S@H and there is still no change in the detection of the 3rd card. Additionally I have reset my project and am running the most current version of the application and all of the most current drivers from Nvidia.

Any suggestions would be helpful!
Many thanks!
____________

Profile Rebturtle
Volunteer tester
Send message
Joined: 20 Oct 02
Posts: 1
Credit: 2,420,379
RAC: 0
United States
Message 945937 - Posted: 8 Nov 2009, 12:37:56 UTC - in response to Message 945403.

I cannot remember where I read it, but there are instances where additional cards have to have a monitor or a dummy load plugged into them to register with the system. Alternately, you might want to look into setting up a 3-way SLI setup. If I understand correctly, CUDA would recognize the SLI setup as a single GPU, but would work all of the cards. I'll try to find some info to back this up.
____________

Profile Todd Hebert
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 16 Jun 00
Posts: 647
Credit: 217,127,962
RAC: 0
United States
Message 945989 - Posted: 8 Nov 2009, 16:30:54 UTC - in response to Message 945937.

I got it to work now - it was like magic after I plugged in another monitor to the system.
Thanks for looking into this.
Todd
____________

Questions and Answers : GPU applications : Upgraded from 2 Nvidia cards to 3 and not detected in S@H -only two

Copyright © 2014 University of California