Lots of Validate Errors - Resolution (Eric strikes again?)


log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : Lots of Validate Errors - Resolution (Eric strikes again?)

1 · 2 · 3 · 4 · Next
Author Message
Fred W
Volunteer tester
Send message
Joined: 13 Jun 99
Posts: 2524
Credit: 11,954,210
RAC: 0
United Kingdom
Message 908452 - Posted: 17 Jun 2009, 20:14:33 UTC

Good news - since the pipes were unblocked, some WU's are managing to report.

Bad news - a high proportion of them are being marked as validate errors. See here. Note that I do not recall the last time I saw a "Validate Error" on this box so my suspicion is that something has gone bang at the server end.

OTOH, if no-one else is seeing this, then I will have to look closer to home.

F.
____________

Arm
Send message
Joined: 12 Sep 03
Posts: 308
Credit: 15,536,296
RAC: 2,911
Message 908454 - Posted: 17 Jun 2009, 20:23:44 UTC

I see lots of validate errors too :(
____________

ClaggyProject donor
Volunteer tester
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4215
Credit: 34,479,029
RAC: 13,378
United Kingdom
Message 908456 - Posted: 17 Jun 2009, 20:24:29 UTC
Last modified: 17 Jun 2009, 20:25:48 UTC

The only one I've seen is on topolm's PC:

resultid=1264292257

Claggy

Fred W
Volunteer tester
Send message
Joined: 13 Jun 99
Posts: 2524
Credit: 11,954,210
RAC: 0
United Kingdom
Message 908459 - Posted: 17 Jun 2009, 20:36:03 UTC

I've just had a closer look:

I had 34 WU's report at 17 Jun 2009 20:02:00 UTC (my first successful report after the system was brought up again). 19 threw "Validate Error" , 15 are "Completed, waiting for validation"; i.e. not a single one that has a wingman who has reported managed to validate.

Haven't managed to report any more since then will have to wait to see if this continues. It also makes me concerned what will happen when those other 19 wingmen report in - more "Validate Errors"??

F.
____________

Arm
Send message
Joined: 12 Sep 03
Posts: 308
Credit: 15,536,296
RAC: 2,911
Message 908461 - Posted: 17 Jun 2009, 20:46:31 UTC

Mine are uploaded during the day (CET) and reported half an hour ago. Hopefully that will be fixed
____________

Iona
Avatar
Send message
Joined: 12 Jul 07
Posts: 568
Credit: 2,974,666
RAC: 1,453
United Kingdom
Message 908462 - Posted: 17 Jun 2009, 20:49:48 UTC

I've got two 'validate errors' on two tasks, reported earlier this evening. Its the first time I've had one, let alone, two!


____________
Don't take life too seriously, as you'll never come out of it alive!

topolm
Send message
Joined: 31 May 09
Posts: 4
Credit: 180,780
RAC: 0
Russia
Message 908465 - Posted: 17 Jun 2009, 20:54:11 UTC - in response to Message 908456.

Sorry - I do not know what's happend here as this is with the stock seti app and not an optimized app. System is cooled very good as it's in production. I will investigate what's up.

Fred W
Volunteer tester
Send message
Joined: 13 Jun 99
Posts: 2524
Credit: 11,954,210
RAC: 0
United Kingdom
Message 908467 - Posted: 17 Jun 2009, 20:58:39 UTC - in response to Message 908465.

Sorry - I do not know what's happend here as this is with the stock seti app and not an optimized app. System is cooled very good as it's in production. I will investigate what's up.

Don't think this a problem with your rigs. Mine is overclocked and optimised, but nothing like this has happened over the past year.

F.
____________

Fred W
Volunteer tester
Send message
Joined: 13 Jun 99
Posts: 2524
Credit: 11,954,210
RAC: 0
United Kingdom
Message 908468 - Posted: 17 Jun 2009, 20:59:57 UTC

Please put my mind at rest. Has ANYONE had any WU's successfully validate since about 18:00 UTC today??

F.
____________

HAL
Send message
Joined: 28 Mar 03
Posts: 704
Credit: 870,617
RAC: 0
United States
Message 908469 - Posted: 17 Jun 2009, 21:04:01 UTC - in response to Message 908468.
Last modified: 17 Jun 2009, 21:04:58 UTC

NO! Not one has made it on ANY of my rigs!
____________

Classic WU= 7,237 Classic Hours= 42,079

Arm
Send message
Joined: 12 Sep 03
Posts: 308
Credit: 15,536,296
RAC: 2,911
Message 908473 - Posted: 17 Jun 2009, 21:08:18 UTC - in response to Message 908468.

No! Only pending or errors

____________

Sten-Arne
Volunteer tester
Send message
Joined: 1 Nov 08
Posts: 3689
Credit: 21,181,637
RAC: 5,176
Sweden
Message 908474 - Posted: 17 Jun 2009, 21:08:48 UTC - in response to Message 908468.

Please put my mind at rest. Has ANYONE had any WU's successfully validate since about 18:00 UTC today??

F.


I haven't even been able to upload or report any of my WU's for many hours now.

By the looks of things, the servers are beginning to behave though, so perhaps in a few hours I'll know if my WU's validate or not.

Sten-Arne

Iona
Avatar
Send message
Joined: 12 Jul 07
Posts: 568
Credit: 2,974,666
RAC: 1,453
United Kingdom
Message 908475 - Posted: 17 Jun 2009, 21:09:40 UTC

The defence rests, m'lud.


____________
Don't take life too seriously, as you'll never come out of it alive!

Profile dnolanProject donor
Avatar
Send message
Joined: 30 Aug 01
Posts: 1255
Credit: 46,483,445
RAC: 11,014
United States
Message 908476 - Posted: 17 Jun 2009, 21:10:38 UTC
Last modified: 17 Jun 2009, 21:11:12 UTC

I just took a quick look though computers in the top 40 that don't have CUDA devices and don't see any validates in any of them, do see validate errors, though.

-Dave

(edit - above refers to "since about 18:00...")
____________

ClaggyProject donor
Volunteer tester
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4215
Credit: 34,479,029
RAC: 13,378
United Kingdom
Message 908479 - Posted: 17 Jun 2009, 21:13:33 UTC - in response to Message 908467.

Sorry - I do not know what's happend here as this is with the stock seti app and not an optimized app. System is cooled very good as it's in production. I will investigate what's up.

Don't think this a problem with your rigs. Mine is overclocked and optimised, but nothing like this has happened over the past year.

F.


I've had it before on Seti Beta, the trick is try not to report straight after uploading, it happens when the validater can't find your uploaded files,
some 5.10.x versions of Boinc were prone to it, because they reported too soon after upload.

Claggy

Profile [seti.international] Dirk Sadowski
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 6 Apr 07
Posts: 7115
Credit: 61,263,346
RAC: 4,954
Germany
Message 908495 - Posted: 17 Jun 2009, 21:43:59 UTC


Now the 'validate error nightmare' start again?

Ohh.. well..


From 26 May 2009 23:25 UTC to 16 Jun 2009 01:46 UTC I had 20 validate errors.

http://setiathome.berkeley.edu/results.php?hostid=4789793&offset=0&show_names=0&state=4


The Berkeley crew changed again the server software?

____________
BR

SETI@home Needs your Help ... $10 & U get a Star!

Team seti.international

Das Deutsche Cafe. The German Cafe.

Profile Geek@Play
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 31 Jul 01
Posts: 2467
Credit: 86,144,272
RAC: 279
United States
Message 908496 - Posted: 17 Jun 2009, 21:44:55 UTC

I currently have network access disabled since I can't get through to Berkeley anyway. Will probably leave it that way now until this is resolved.
____________
Boinc....Boinc....Boinc....Boinc....

Iona
Avatar
Send message
Joined: 12 Jul 07
Posts: 568
Credit: 2,974,666
RAC: 1,453
United Kingdom
Message 908505 - Posted: 17 Jun 2009, 21:50:07 UTC - in response to Message 908479.

Sorry - I do not know what's happend here as this is with the stock seti app and not an optimized app. System is cooled very good as it's in production. I will investigate what's up.

Don't think this a problem with your rigs. Mine is overclocked and optimised, but nothing like this has happened over the past year.

F.


I've had it before on Seti Beta, the trick is try not to report straight after uploading, it happens when the validater can't find your uploaded files,
some 5.10.x versions of Boinc were prone to it, because they reported too soon after upload.

Claggy


The two 'validate errors' that I've got, were uploaded last night.....reported at about 18.45 UTC today. On the other PC, I've also got a 'missing' WU - its not in the list at this end and the 'result' for it, at that end, shows it as being in progress. I think its fair to say that, something is not quite right.



____________
Don't take life too seriously, as you'll never come out of it alive!

Fred W
Volunteer tester
Send message
Joined: 13 Jun 99
Posts: 2524
Credit: 11,954,210
RAC: 0
United Kingdom
Message 908507 - Posted: 17 Jun 2009, 21:53:58 UTC - in response to Message 908505.

The two 'validate errors' that I've got, were uploaded last night.....reported at about 18.45 UTC today. On the other PC, I've also got a 'missing' WU - its not in the list at this end and the 'result' for it, at that end, shows it as being in progress. I think its fair to say that, something is not quite right.



Hmmmm. We've seen that one before, too. Results uploaded before an outage and reported after...

F.
____________

Profile [seti.international] Dirk Sadowski
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 6 Apr 07
Posts: 7115
Credit: 61,263,346
RAC: 4,954
Germany
Message 908517 - Posted: 17 Jun 2009, 22:02:00 UTC - in response to Message 908495.

...
From 26 May 2009 23:25 UTC to 16 Jun 2009 01:46 UTC I had 20 validate errors.

http://setiathome.berkeley.edu/results.php?hostid=4789793&offset=0&show_names=0&state=4
...


BTW.
All the wingmen have also validate errors.

____________
BR

SETI@home Needs your Help ... $10 & U get a Star!

Team seti.international

Das Deutsche Cafe. The German Cafe.

1 · 2 · 3 · 4 · Next

Message boards : Number crunching : Lots of Validate Errors - Resolution (Eric strikes again?)

Copyright © 2014 University of California