Panic Mode On (105) Server Problems?

Message boards : Number crunching : Panic Mode On (105) Server Problems?
Message board moderation

To post messages, you must log in.

Previous · 1 . . . 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 . . . 34 · Next

AuthorMessage
Profile Jimbocous Project Donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 1 Apr 13
Posts: 1849
Credit: 268,616,081
RAC: 1,349
United States
Message 1854010 - Posted: 9 Mar 2017, 7:08:15 UTC - in response to Message 1853982.  

How many people affected by the problem are running the rescheduler? I do. Could that cause the "out of order" problem Brent mentions?

I do rescheduling on all 5 crunchers, BOINC is on 7.6.22, and have not experienced a single issue on any box.
ID: 1854010 · Report as offensive
Grant (SSSF)
Volunteer tester

Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 13414
Credit: 208,696,464
RAC: 304
Australia
Message 1854011 - Posted: 9 Mar 2017, 7:09:44 UTC - in response to Message 1854010.  

How many people affected by the problem are running the rescheduler? I do. Could that cause the "out of order" problem Brent mentions?

I do rescheduling on all 5 crunchers, BOINC is on 7.6.22, and have not experienced a single issue on any box.

Do you run AP work?
Grant
Darwin NT
ID: 1854011 · Report as offensive
Profile Jimbocous Project Donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 1 Apr 13
Posts: 1849
Credit: 268,616,081
RAC: 1,349
United States
Message 1854012 - Posted: 9 Mar 2017, 7:11:23 UTC - in response to Message 1854011.  

How many people affected by the problem are running the rescheduler? I do. Could that cause the "out of order" problem Brent mentions?

I do rescheduling on all 5 crunchers, BOINC is on 7.6.22, and have not experienced a single issue on any box.

Do you run AP work?

Yes, absolutely, on both CPU and GPU, any time it's there for the getting ...
ID: 1854012 · Report as offensive
Grant (SSSF)
Volunteer tester

Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 13414
Credit: 208,696,464
RAC: 304
Australia
Message 1854016 - Posted: 9 Mar 2017, 7:25:56 UTC - in response to Message 1854012.  
Last modified: 9 Mar 2017, 7:31:11 UTC

I do rescheduling on all 5 crunchers, BOINC is on 7.6.22, and have not experienced a single issue on any box.

Do you run AP work?

Yes, absolutely, on both CPU and GPU, any time it's there for the getting ...

I don't reschedule, i'm running BOINC v7.6.22, and I don't do AP work and am having issues.

Is there anyone that does do AP work that's having issues?


EDIT- there have been times where v8 work was scare, but once AP work stared being split & available, I was able to get v8 work, even though I don't have any AP applications.
It all comes back to the Scheduler issue that stared back in late Dec.
Grant
Darwin NT
ID: 1854016 · Report as offensive
Profile Wiggo
Avatar

Send message
Joined: 24 Jan 00
Posts: 29419
Credit: 261,360,520
RAC: 489
Australia
Message 1854021 - Posted: 9 Mar 2017, 7:48:30 UTC

I havn't had any problems at all getting work here while the servers are up and all my venues are set to 100% resource share as well as.

Venue		default	home	school	work
Use CPU		no	yes	yes	yes
Use ATI GPU	no	yes	yes	yes
Use NVIDIA GPU	no	yes	yes	yes
Use Intel GPU	no	yes	yes	yes


My Default venue here is for setting up new accounts on and will accept no work.

My 3570K rig is on the Work venue and will accept all work as well as those from other apps.

My 2500K rig is on the School venue and will accept all work as well as those from other apps.

OTOH my Athlon II X4 630 rig (affectionately known as, "The Borg", due to its case mods) is on the Home venue (as it usually lives in the house) and ATM will accept no work at all. That is until winter gets here when it gets moved up into my shed here with the other 2 rigs and then it will also inherit my 2 old GTX 660's to replace the GTX 550Ti's so I can stay warm.

Cheers.
ID: 1854021 · Report as offensive
Grant (SSSF)
Volunteer tester

Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 13414
Credit: 208,696,464
RAC: 304
Australia
Message 1854041 - Posted: 9 Mar 2017, 9:35:46 UTC - in response to Message 1854021.  

Anyone else notice the forums thread loading slowing down?
And their WU downloads slowing to a crawl? I was getting 200kB/s, now they're barely making 10kB/s.
Speed test to my ISP is OK. Speed test to another ISP 4,500km away is OK. Speed test to a Telco in Los Angeles is OK. Seti downloads, not so OK.
Grant
Darwin NT
ID: 1854041 · Report as offensive
Stephen "Heretic" Crowdfunding Project Donor*Special Project $75 donorSpecial Project $250 donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 20 Sep 12
Posts: 5557
Credit: 192,787,363
RAC: 628
Australia
Message 1854055 - Posted: 9 Mar 2017, 11:59:30 UTC - in response to Message 1854041.  

Anyone else notice the forums thread loading slowing down?
And their WU downloads slowing to a crawl? I was getting 200kB/s, now they're barely making 10kB/s.
Speed test to my ISP is OK. Speed test to another ISP 4,500km away is OK. Speed test to a Telco in Los Angeles is OK. Seti downloads, not so OK.


. . Hi Grant,

. . Yep, my d/l's are definitely slower than they used to be.

. . The forum response isn't exactly sparkling but it seems not too bad.

Stephen

.
ID: 1854055 · Report as offensive
Profile Keith Myers Special Project $250 donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 29 Apr 01
Posts: 13159
Credit: 1,160,866,277
RAC: 1,873
United States
Message 1854126 - Posted: 9 Mar 2017, 16:47:30 UTC - in response to Message 1854005.  


I will have to try the trick of just hitting Update a couple of times and not actually flip Applications on and off to see if I can wake the server up that way.

Just tried the simple Update without flipping applications and it worked! Only one sample so far, so don't know for sure if it will always work but that makes it a much faster process to get work flowing again. Seems like my work disappears every night while I sleep and I have to kick the servers in the butt to get them to start sending me work again. I wonder if the lack of interaction with the computers by me while I sleep has anything to do with it?
Seti@Home classic workunits:20,676 CPU time:74,226 hours

A proud member of the OFA (Old Farts Association)
ID: 1854126 · Report as offensive
Profile Keith Myers Special Project $250 donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 29 Apr 01
Posts: 13159
Credit: 1,160,866,277
RAC: 1,873
United States
Message 1854128 - Posted: 9 Mar 2017, 16:49:26 UTC - in response to Message 1854041.  

Anyone else notice the forums thread loading slowing down?
And their WU downloads slowing to a crawl? I was getting 200kB/s, now they're barely making 10kB/s.
Speed test to my ISP is OK. Speed test to another ISP 4,500km away is OK. Speed test to a Telco in Los Angeles is OK. Seti downloads, not so OK.

Yes, I have noticed also the download speeds are not what they used to be. My download speeds from Einstein are blazingly fast compared to SETI.
Seti@Home classic workunits:20,676 CPU time:74,226 hours

A proud member of the OFA (Old Farts Association)
ID: 1854128 · Report as offensive
EdwardPF
Volunteer tester

Send message
Joined: 26 Jul 99
Posts: 389
Credit: 236,772,605
RAC: 374
United States
Message 1854158 - Posted: 9 Mar 2017, 21:00:23 UTC

I have not read ALL the posts but ... has anyone having the problem attempted to downgrade to an older version of BOINC to see if the problem goes away?

Ed F
ID: 1854158 · Report as offensive
Profile Keith Myers Special Project $250 donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 29 Apr 01
Posts: 13159
Credit: 1,160,866,277
RAC: 1,873
United States
Message 1854160 - Posted: 9 Mar 2017, 21:04:02 UTC - in response to Message 1854158.  

No, I haven't attempted to downgrade. There is only version of BOINC lower than the current version that supports app_config files. I had the problem on that version too so no point in downgrading.
Seti@Home classic workunits:20,676 CPU time:74,226 hours

A proud member of the OFA (Old Farts Association)
ID: 1854160 · Report as offensive
EdwardPF
Volunteer tester

Send message
Joined: 26 Jul 99
Posts: 389
Credit: 236,772,605
RAC: 374
United States
Message 1854161 - Posted: 9 Mar 2017, 21:08:29 UTC - in response to Message 1854160.  

What version was app_config first supported?

Ed F
ID: 1854161 · Report as offensive
Profile Keith Myers Special Project $250 donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 29 Apr 01
Posts: 13159
Credit: 1,160,866,277
RAC: 1,873
United States
Message 1854164 - Posted: 9 Mar 2017, 21:13:34 UTC - in response to Message 1854161.  

The Wiki says it was first supported in 7.0.40+ versions. There is only 7.4.42 available on the BOINC website above that cutoff level. I was on the level and had the problem even before updating to the latest recommended 7.6.33 version.
Seti@Home classic workunits:20,676 CPU time:74,226 hours

A proud member of the OFA (Old Farts Association)
ID: 1854164 · Report as offensive
Profile HAL9000
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 11 Sep 99
Posts: 6533
Credit: 196,805,888
RAC: 57
United States
Message 1854193 - Posted: 9 Mar 2017, 23:12:12 UTC - in response to Message 1854164.  

The Wiki says it was first supported in 7.0.40+ versions. There is only 7.4.42 available on the BOINC website above that cutoff level. I was on the level and had the problem even before updating to the latest recommended 7.6.33 version.

Really you can download any version of BOINC you want to play around with on your hosts.

Some people have reported that a few of the older releases seem to be corrupt. YMMV
SETI@home classic workunits: 93,865 CPU time: 863,447 hours
Join the BP6/VP6 User Group today!
ID: 1854193 · Report as offensive
Stephen "Heretic" Crowdfunding Project Donor*Special Project $75 donorSpecial Project $250 donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 20 Sep 12
Posts: 5557
Credit: 192,787,363
RAC: 628
Australia
Message 1854213 - Posted: 10 Mar 2017, 0:14:40 UTC - in response to Message 1854158.  

I have not read ALL the posts but ... has anyone having the problem attempted to downgrade to an older version of BOINC to see if the problem goes away?

Ed F


. . Wiggo is using the version of BOINC that Noah had on his tablets (or was that Moses), but he is not having the trouble. However he has not been using the later versions to tell if that would actually change anything.

Stephen

<shrug>
ID: 1854213 · Report as offensive
Profile Keith Myers Special Project $250 donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 29 Apr 01
Posts: 13159
Credit: 1,160,866,277
RAC: 1,873
United States
Message 1854220 - Posted: 10 Mar 2017, 0:56:58 UTC - in response to Message 1854193.  

Hi and thanks for the link. I did try that earlier and did confirm that a lot of the downloads were corrupt. The one I was really interested in was the old 6.10.58 which I really liked. Corrupted unfortunately.
Seti@Home classic workunits:20,676 CPU time:74,226 hours

A proud member of the OFA (Old Farts Association)
ID: 1854220 · Report as offensive
TBar
Volunteer tester

Send message
Joined: 22 May 99
Posts: 5204
Credit: 840,779,836
RAC: 2,768
United States
Message 1854222 - Posted: 10 Mar 2017, 0:58:55 UTC - in response to Message 1854213.  

My Mac is running BOINC 7.6.33, my Linux machines are running 7.2.33. They Both have the same problems with the Server. The problem is Not with the Client(s), it's with the Server ignoring Work Requests as per my lasts posts.
ID: 1854222 · Report as offensive
Profile Wiggo
Avatar

Send message
Joined: 24 Jan 00
Posts: 29419
Credit: 261,360,520
RAC: 489
Australia
Message 1854239 - Posted: 10 Mar 2017, 2:55:09 UTC - in response to Message 1854220.  
Last modified: 10 Mar 2017, 2:57:33 UTC

Hi and thanks for the link. I did try that earlier and did confirm that a lot of the downloads were corrupt. The one I was really interested in was the old 6.10.58 which I really liked. Corrupted unfortunately.

Yes the 6.10.58 files are corrupt on that page and the Win versions of 10.6.60 are very much higher up on that list than you would expect, but there are "Old School" limitations involved as a lot of stuff has to be done through the app_info.xml instead of the app_config.xml that you are use to.

Cheers.
ID: 1854239 · Report as offensive
Profile Keith Myers Special Project $250 donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 29 Apr 01
Posts: 13159
Credit: 1,160,866,277
RAC: 1,873
United States
Message 1854260 - Posted: 10 Mar 2017, 4:57:28 UTC - in response to Message 1854239.  
Last modified: 10 Mar 2017, 4:58:04 UTC

I found 6.10.60 corrupt also when I attempted downloads a couple months ago. Yes, to go that far back means to do without app_config support so everything would have to be accomplished in app_info. I am very hesitant in editing app_info that deeply. I would really like a new Lunatics installer. I did edit my app_info successfully without dumping work a couple of weeks ago to get r3578 installed. I got tired of waiting for a new installer so took the deep dive and edited on my own since it was a simple copy and replace. To add whatever it takes to duplicate app_config in app_info I fear is beyond my capabilities.
Seti@Home classic workunits:20,676 CPU time:74,226 hours

A proud member of the OFA (Old Farts Association)
ID: 1854260 · Report as offensive
Profile Zalster Special Project $250 donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 27 May 99
Posts: 5516
Credit: 528,817,460
RAC: 242
United States
Message 1854267 - Posted: 10 Mar 2017, 5:18:12 UTC - in response to Message 1854260.  

Come on Keith,

We used to edit those app_info all day long, not that long ago... (I still do if we test any of Raistmer's on beta)

Always made for an interesting restart, lol....
ID: 1854267 · Report as offensive
Previous · 1 . . . 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 . . . 34 · Next

Message boards : Number crunching : Panic Mode On (105) Server Problems?


 
©2023 University of California
 
SETI@home and Astropulse are funded by grants from the National Science Foundation, NASA, and donations from SETI@home volunteers. AstroPulse is funded in part by the NSF through grant AST-0307956.