Linux Mint 18.1 - No usable GPU found

Questions and Answers : Unix/Linux : Linux Mint 18.1 - No usable GPU found
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
ShootY
Avatar

Send message
Joined: 15 Jan 11
Posts: 57
Credit: 8,988,659
RAC: 11,441
Germany
Message 1844303 - Posted: 25 Jan 2017, 16:38:08 UTC

I had the same issue with a AMD HD7750 on Linux Mint 17.2 => https://setiathome.berkeley.edu/forum_thread.php?id=78896
I upgraded to LM 18.1 (Ubuntu 16.04) and I installed Boinc. Everything works - but sometimes (let's say every 4th to 5th boot) the Manager doesn't recognize the GPU.

I added Boinc to the "StartUp Applications Preferences". Could that be the problem? I added a delay of 15 seconds. Should I set it to 60 seconds or so?

Like I said: it's not a general problem. It works fine 3 to 4 boot ups.

Anyone else having this problem?

Thank you
ID: 1844303 · Report as offensive
pelo

Send message
Joined: 22 Mar 07
Posts: 1
Credit: 1,018,809
RAC: 966
Czech Republic
Message 1847202 - Posted: 7 Feb 2017, 9:27:54 UTC - in response to Message 1844303.  

Try driver change, or test with other BOINC versions
ID: 1847202 · Report as offensive
ShootY
Avatar

Send message
Joined: 15 Jan 11
Posts: 57
Credit: 8,988,659
RAC: 11,441
Germany
Message 1851175 - Posted: 25 Feb 2017, 7:57:44 UTC - in response to Message 1847202.  

Didn't help. I'm using the latest one from Synaptic Package Manager (nvidia-367 - 367.57-0ubuntu0.16.0). Nothing else worked that good like this one.
ID: 1851175 · Report as offensive

Questions and Answers : Unix/Linux : Linux Mint 18.1 - No usable GPU found


 
©2017 University of California
 
SETI@home and Astropulse are funded by grants from the National Science Foundation, NASA, and donations from SETI@home volunteers. AstroPulse is funded in part by the NSF through grant AST-0307956.