I'm getting only AP WUs now, app_info.xml issue?

Message boards : Number crunching : I'm getting only AP WUs now, app_info.xml issue?
Message board moderation

To post messages, you must log in.

1 · 2 · Next

AuthorMessage
Silme

Send message
Joined: 15 Sep 04
Posts: 17
Credit: 1,978,181
RAC: 0
United States
Message 871389 - Posted: 2 Mar 2009, 17:56:33 UTC

I've updated the AP part of optimized applications and now I don't get any new CUDA WUs. My app_info.xml :

<app_info>
<app>
<name>astropulse</name>
</app>
<file_info>
<name>ap_5.00r103_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>astropulse</app_name>
<version_num>500</version_num>
<file_ref>
<file_name>ap_5.00r103_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app>
<name>astropulse_v5</name>
</app>
<file_info>
<name>ap_5.03r112_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>astropulse_v5</app_name>
<version_num>503</version_num>
<file_ref>
<file_name>ap_5.03r112_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app>
<name>setiathome_enhanced</name>
</app>
<file_info>
<name>AK_v8b_win_SSE3_GPU_CPU_team.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>cudart.dll</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>cufft.dll</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>MB_6.08_mod_CPU_team_CUDA.exe</name>
<executable/>
</file_info>

<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>528</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8b_win_SSE3_GPU_CPU_team.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cudart.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cufft.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>MB_6.08_mod_CPU_team_CUDA.exe</file_name>
</file_ref>
</app_version>

<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>603</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8b_win_SSE3_GPU_CPU_team.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cudart.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cufft.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>MB_6.08_mod_CPU_team_CUDA.exe</file_name>
</file_ref>
</app_version>


<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>607</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8b_win_SSE3_GPU_CPU_team.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cudart.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cufft.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>MB_6.08_mod_CPU_team_CUDA.exe</file_name>
</file_ref>
</app_version>

<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>608</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8b_win_SSE3_GPU_CPU_team.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cudart.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cufft.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>MB_6.08_mod_CPU_team_CUDA.exe</file_name>
</file_ref>
</app_version>

</app_info>

ID: 871389 · Report as offensive
MarkJ Crowdfunding Project Donor*Special Project $75 donorSpecial Project $250 donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 17 Feb 08
Posts: 1139
Credit: 80,854,192
RAC: 5
Australia
Message 871435 - Posted: 2 Mar 2009, 20:45:31 UTC - in response to Message 871389.  

I've updated the AP part of optimized applications and now I don't get any new CUDA WUs. My app_info.xml :

<app_info>
<app>
<name>astropulse</name>
</app>
<file_info>
<name>ap_5.00r103_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>astropulse</app_name>
<version_num>500</version_num>
<file_ref>
<file_name>ap_5.00r103_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app>
<name>astropulse_v5</name>
</app>
<file_info>
<name>ap_5.03r112_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>astropulse_v5</app_name>
<version_num>503</version_num>
<file_ref>
<file_name>ap_5.03r112_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app>
<name>setiathome_enhanced</name>
</app>
<file_info>
<name>AK_v8b_win_SSE3_GPU_CPU_team.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>cudart.dll</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>cufft.dll</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>MB_6.08_mod_CPU_team_CUDA.exe</name>
<executable/>
</file_info>

<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>528</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8b_win_SSE3_GPU_CPU_team.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cudart.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cufft.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>MB_6.08_mod_CPU_team_CUDA.exe</file_name>
</file_ref>
</app_version>

<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>603</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8b_win_SSE3_GPU_CPU_team.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cudart.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cufft.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>MB_6.08_mod_CPU_team_CUDA.exe</file_name>
</file_ref>
</app_version>


<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>607</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8b_win_SSE3_GPU_CPU_team.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cudart.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cufft.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>MB_6.08_mod_CPU_team_CUDA.exe</file_name>
</file_ref>
</app_version>

<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>608</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8b_win_SSE3_GPU_CPU_team.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cudart.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>cufft.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>MB_6.08_mod_CPU_team_CUDA.exe</file_name>
</file_ref>
</app_version>

</app_info>


Have you gone to your Account page, Seti@home preferences and enabled astropulse_v5? By default it is set to no.
BOINC blog
ID: 871435 · Report as offensive
Cosmic_Ocean
Avatar

Send message
Joined: 23 Dec 00
Posts: 3027
Credit: 13,516,867
RAC: 13
United States
Message 871442 - Posted: 2 Mar 2009, 21:16:58 UTC

Not sure if it's just happening to more than me, but since I have added ap_v5 to my app info, I haven't gotten any MBs, either. Non-CUDA.. 6.2.19, AK_v8_SSE3, ap500r103_sse3 and ap503r112_sse3. Went from ~250 MB's last week to only having 8 ap_v5's in my cache. That's all I've got.. just those 8 tasks.

3.0ghz P4 at work was sitting on 150+ MBs and it is down to 6 ap_v5's only.

I understand the splitters aren't quite holding up to speed like I thought they used to (I keep watching the creation rate, and it is always less than 1 per second), and I know the "ready to send" queue isn't always accurate, nor recent/current.

So that leaves one of two possibilities that I see.. 1) there's a scheduler bug for at least 6.2.19 (meaning it's server-side and not client-side..in light of all the 6.6.x work-fetch headaches); or 2) there just isn't any MBs to send.
Linux laptop:
record uptime: 1511d 20h 19m (ended due to the power brick giving-up)
ID: 871442 · Report as offensive
archae86

Send message
Joined: 31 Aug 99
Posts: 909
Credit: 1,582,816
RAC: 0
United States
Message 871443 - Posted: 2 Mar 2009, 21:20:42 UTC - in response to Message 871442.  

Not sure if it's just happening to more than me, but since I have added ap_v5 to my app info, I haven't gotten any MBs, either. Non-CUDA.. 6.2.19, AK_v8_SSE3, ap500r103_sse3 and ap503r112_sse3.

How do you have the "Run only the selected applications" settings configured in SETI@Home preferences for the location associated with that host?

ID: 871443 · Report as offensive
Profile Byron S Goodgame
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 16 Jan 06
Posts: 1145
Credit: 3,936,993
RAC: 0
United States
Message 871444 - Posted: 2 Mar 2009, 21:24:51 UTC
Last modified: 2 Mar 2009, 21:25:39 UTC

I've had to juggle between AP and MB on the Setiathome Preferences page in order to keep my CUDA pc stocked with the right amount of AP and MB for CUDA and AK_v8. When I start running low on MB, I just deselect all AP work on the preferences page till I get enough MB, and then reselect AP. When I finish the AP I have, I deselect MB til I get the amount of AP I want, and then allow MB again. After a couple of days I start the process oever again. This is with Boinc 6.4.6 (was the same for 6.4.5).
ID: 871444 · Report as offensive
Cosmic_Ocean
Avatar

Send message
Joined: 23 Dec 00
Posts: 3027
Credit: 13,516,867
RAC: 13
United States
Message 871447 - Posted: 2 Mar 2009, 21:35:16 UTC - in response to Message 871443.  

Not sure if it's just happening to more than me, but since I have added ap_v5 to my app info, I haven't gotten any MBs, either. Non-CUDA.. 6.2.19, AK_v8_SSE3, ap500r103_sse3 and ap503r112_sse3.

How do you have the "Run only the selected applications" settings configured in SETI@Home preferences for the location associated with that host?

MB, AP, AP_v5, allow for others are all checked.
Linux laptop:
record uptime: 1511d 20h 19m (ended due to the power brick giving-up)
ID: 871447 · Report as offensive
Profile Bill Walker
Avatar

Send message
Joined: 4 Sep 99
Posts: 3868
Credit: 2,697,267
RAC: 0
Canada
Message 871453 - Posted: 2 Mar 2009, 21:48:44 UTC - in response to Message 871447.  

For what it's worth: since adding AP_V5, I've gotten almost all AP and AP_V5 WUs, only a couple of MBs.

ID: 871453 · Report as offensive
Andy Williams
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 11 May 01
Posts: 187
Credit: 112,464,820
RAC: 0
United States
Message 871458 - Posted: 2 Mar 2009, 21:58:14 UTC - in response to Message 871444.  

I've had to juggle between AP and MB on the Setiathome Preferences page in order to keep my CUDA pc stocked with the right amount of AP and MB for CUDA and AK_v8.


I've been doing the same thing. It seems to me getting the scheduler to distinguish between CUDA and non-CUDA work for CUDA-capable clients should be a high priority.
--
Classic 82353 WU / 400979 h
ID: 871458 · Report as offensive
Profile Leopoldo
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 4 Aug 99
Posts: 102
Credit: 3,051,091
RAC: 0
Russia
Message 871466 - Posted: 2 Mar 2009, 22:07:31 UTC - in response to Message 871458.  

It seems to me getting the scheduler to distinguish between CUDA and non-CUDA work for CUDA-capable clients should be a high priority.

Maybe app_info should mention MB app before Astropulse (by changing lines with MB section upper than AP section)?
ID: 871466 · Report as offensive
Cosmic_Ocean
Avatar

Send message
Joined: 23 Dec 00
Posts: 3027
Credit: 13,516,867
RAC: 13
United States
Message 871469 - Posted: 2 Mar 2009, 22:13:17 UTC - in response to Message 871466.  

It seems to me getting the scheduler to distinguish between CUDA and non-CUDA work for CUDA-capable clients should be a high priority.

Maybe app_info should mention MB app before Astropulse (by changing lines with MB section upper than AP section)?

I've got my MB listed first. The order in my app_info is MB, AP, AP_v5. I think with the structure of the app_info, it shouldn't matter what order the apps are listed (as long as the appropriate tags are listed immediately following the <app> declaration). I don't think it gets checked sequentially (from beginning to end) when it comes time to ask for more work.. it gets read at start-up and when requesting work, it tells the scheduler which apps you have, and the queues for all (three) apps are checked to see if there are WUs ready to send out. I think the order they ask for is MB, AP, AP_v5, but I could be wrong.
Linux laptop:
record uptime: 1511d 20h 19m (ended due to the power brick giving-up)
ID: 871469 · Report as offensive
Profile Geek@Play
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 31 Jul 01
Posts: 2467
Credit: 86,146,931
RAC: 0
United States
Message 871479 - Posted: 2 Mar 2009, 22:33:49 UTC
Last modified: 2 Mar 2009, 22:35:09 UTC

As others have stated here I also have resorted to manually manipulating the settings of my "Run only the selected applications" in order to get the work I require. I have it set to Seti at Home only for 24 hours then disable that and enable both kinds of Astropulse for 24 hours. It seems to be the only way to get both kinds of work at this time. Also I use Boinc version 6.5.0. Any Boinc version higher than 6.5.0 will not properly request work for all projects at Seti.
Boinc....Boinc....Boinc....Boinc....
ID: 871479 · Report as offensive
Profile arkayn
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 14 May 99
Posts: 4438
Credit: 55,006,323
RAC: 0
United States
Message 871494 - Posted: 2 Mar 2009, 23:00:32 UTC

I ended up switching to my home preferences so I could get some MB work on my PC, plus I want to drop my pending down just a little bit from its 7X RAC level.

ID: 871494 · Report as offensive
Silme

Send message
Joined: 15 Sep 04
Posts: 17
Credit: 1,978,181
RAC: 0
United States
Message 871567 - Posted: 3 Mar 2009, 1:21:59 UTC

I think we wouldn't have that problem if AP was a separate project. We'd also be able to set a ratio between AP, MB and other projects to keep our CUDA devices busy.
ID: 871567 · Report as offensive
1mp0£173
Volunteer tester

Send message
Joined: 3 Apr 99
Posts: 8423
Credit: 356,897
RAC: 0
United States
Message 871591 - Posted: 3 Mar 2009, 2:35:19 UTC - in response to Message 871567.  

I think we wouldn't have that problem if AP was a separate project. We'd also be able to set a ratio between AP, MB and other projects to keep our CUDA devices busy.

... at a cost to the SETI@Home staff of maintaining two of everything.
ID: 871591 · Report as offensive
Profile [B^S] madmac
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 9 Feb 04
Posts: 1175
Credit: 4,754,897
RAC: 0
United Kingdom
Message 871695 - Posted: 3 Mar 2009, 12:09:23 UTC

I ticked my v5 box and all of a sudden got two APS and no MBS. Makes you wonder if there is a fault ot just no MBs at the time to be sent.
ID: 871695 · Report as offensive
Cosmic_Ocean
Avatar

Send message
Joined: 23 Dec 00
Posts: 3027
Credit: 13,516,867
RAC: 13
United States
Message 871735 - Posted: 3 Mar 2009, 14:55:29 UTC

Hm.. I think I may retract my claim of the possibility of some kind of scheduler logic on the server end. Maybe there just are no MBs available on a regular basis.

On one of my Linux boxes, I made a typo in the app_info and it rendered both of my AP selections useless, and the message log was showing

No work available for SETI@Home Enhanced
No work available for Astropulse
You have selected to receive work for other applications
No application available for Astropulse_v5


So, I think that kind of says there's no MB's available. Is it too much of a headache to turn those extra four splitters on that are always disabled?
Linux laptop:
record uptime: 1511d 20h 19m (ended due to the power brick giving-up)
ID: 871735 · Report as offensive
Rudy
Volunteer tester

Send message
Joined: 23 Jun 99
Posts: 189
Credit: 794,998
RAC: 0
Canada
Message 871740 - Posted: 3 Mar 2009, 15:24:17 UTC
Last modified: 3 Mar 2009, 15:24:48 UTC

Another possibility since all the ready to send queses are full.

Since AP is now by default off for most users and the CUDA's are burning through the MBs at a fast rate, the 100 slot cashier's queue is now regularly filled with APV5's that very few are asking for leaving no space for MB's.
ID: 871740 · Report as offensive
Profile skildude
Avatar

Send message
Joined: 4 Oct 00
Posts: 9541
Credit: 50,759,529
RAC: 60
Yemen
Message 871741 - Posted: 3 Mar 2009, 15:30:20 UTC

I realize that everyone loves to run as many WU's through as possible. If you look back you may recall the days of the old seti where people were lucky to get 2 or 3 WU's finished a day with a high powered 600mhz processor.

Nowadays it takes about 20 minutes to finish the WU on the newest CPU's What we seem to be forgetting is that its not the number of WU's we crunch but the data we generate. Also, Anyone that runs and finishes can calculate how much credit/ hour they get and can compare it to the MB WU's I can almost guarantee that the AP WU is generating more credit/hour than MB. Even greater so if you are running and opt app.

I can see very few reasons to not run the AP WU's if you receive one.
1) you can't possibly finish it within 3 days after its return date.
2) you are running a very slow PC. No crime there.
3) your desire for constant change compells you to abort a WU if it takes more than 2 hours.

I realize that some people will always abort the WU's and should be on their pages unclicking the appropriate places. I also realize that WU's may stay pending for a long time. I just got credit for a WU that I did in December. My wingman was running a xeon 2.0ghz CPU without the opt app. It took him almost 900,000 seconds. This gives me a warm fuzzy. Thats dedication and he got rewarded for his effort. The newer Wu's give and even bigger reward. I'd rather wait on a WU to get validated and get a major boost in credit than sit and collect 40 credits at a time.

I have around 100 AP's in my cache and no MB. It looks like I'll be knocking them out at around 15-16 hours a WU's on the opt ap. I the old 5.00 WU's ran at 11.8 hours which confirms that the 5.03's are running about 30% longer.


In a rich man's house there is no place to spit but his face.
Diogenes Of Sinope
ID: 871741 · Report as offensive
Richard Haselgrove Project Donor
Volunteer tester

Send message
Joined: 4 Jul 99
Posts: 14634
Credit: 200,643,578
RAC: 874
United Kingdom
Message 871751 - Posted: 3 Mar 2009, 15:46:28 UTC - in response to Message 871735.  

Hm.. I think I may retract my claim of the possibility of some kind of scheduler logic on the server end. Maybe there just are no MBs available on a regular basis.

On one of my Linux boxes, I made a typo in the app_info and it rendered both of my AP selections useless, and the message log was showing

No work available for SETI@Home Enhanced
No work available for Astropulse
You have selected to receive work for other applications
No application available for Astropulse_v5

So, I think that kind of says there's no MB's available. Is it too much of a headache to turn those extra four splitters on that are always disabled?

No, there are plenty of MB WUs around - just picked up about 500 across 4 hosts.

I think it's more to do with the feeder queues. Normally, I allow all WU types on all venues. I've been seeing that, when BOINC randomly contacts the servers to top up the caches, it seems to predominantly collect AP v5.03. But since I run CUDA, I can't exist on a diet of AP alone. So maybe once every other day (like today, before the outage), I disable AP_v5 on my application preference page, and briefly increase my cache from two days to three days. Never fails to get me plenty of CUDA-fodder, and then I can reset to normal knowing that the work balance will see me through until the next micromanagement session.
ID: 871751 · Report as offensive
Profile skildude
Avatar

Send message
Joined: 4 Oct 00
Posts: 9541
Credit: 50,759,529
RAC: 60
Yemen
Message 871752 - Posted: 3 Mar 2009, 15:49:36 UTC - in response to Message 871751.  

so the server isn't sending you WU's for your CUDA if you have the AP checked? that would be odd behavior on the server.


In a rich man's house there is no place to spit but his face.
Diogenes Of Sinope
ID: 871752 · Report as offensive
1 · 2 · Next

Message boards : Number crunching : I'm getting only AP WUs now, app_info.xml issue?


 
©2024 University of California
 
SETI@home and Astropulse are funded by grants from the National Science Foundation, NASA, and donations from SETI@home volunteers. AstroPulse is funded in part by the NSF through grant AST-0307956.