Posts by Dave Barstow


log in
1) Message boards : Technical News : Hot Day (Oct 02 2012) (Message 1290941)
Posted 567 days ago by Profile Dave Barstow
I usually remain silent regarding the projects failures, hiccups and just plain strange behavior, but the last couple of weeks HAVE BEEN RIDICULOUS!

I just looked at my GPU temp graph for the past 24 hours and noted that it showed a TOTAL run time of less than 30 minutes. During that period I managed to get about 40 CUDA-FERMI tasks by manually 'prodding' the system and aborting some uploads that had been trying to U/L for greater than 18 hours, thereby dropping the number of stalled uploads to 8 or less on this quad-core machine, allowing it to get 20 new tasks for about 15 minutes of work. This is roughly an approximation of the previous two weeks.

THIS SUCKS! BIG TIME!
2) Message boards : Number crunching : Got an AP WU for my NVIDIA GPU! (Message 1276684)
Posted 604 days ago by Profile Dave Barstow
Thanks guys! I think I'll give my ancient brain a break, and wait for the next Lunatics Installer release...
3) Message boards : Number crunching : Got an AP WU for my NVIDIA GPU! (Message 1276209)
Posted 605 days ago by Profile Dave Barstow
Hmmm??? I am running BOINC v7 but have seen NO reference to v7+ anywhere but in this thread. AFIK I have 4 ap v6 tasks waiting to run. I seem to recall having seen a couple of messages saying that there were no tasks available for v7.

Here's my sys info:


Dave-PC-HP6190

Starting BOINC client version 7.0.31 for windows_x86_64
log flags: file_xfer, sched_ops, task
Libraries: libcurl/7.25.0 OpenSSL/1.0.1 zlib/1.2.6
Data directory: C:\ProgramData\BOINC
Running under account Dave
Processor: 4 GenuineIntel Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz [Family 6 Model 23 Stepping 10]
Processor: 2.00 MB cache
Processor features: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss htt tm pni ssse3 cx16 sse4_1 syscall nx lm vmx tm2 pbe
OS: Microsoft Windows 7: Ultimate x64 Edition, Service Pack 1, (06.01.7601.00)
Memory: 8.00 GB physical, 16.00 GB virtual
Disk: 1.24 TB total, 932.18 GB free
Local time is UTC +8 hours
NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 560 Ti (driver version 304.79, CUDA version 5.0, compute capability 2.1, 1024MB, 8381228MB available, 1382 GFLOPS peak)
OpenCL: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 560 Ti (driver version 304.79, device version OpenCL 1.1 CUDA, 1024MB, 8381228MB available)
Found app_info.xml; using anonymous platform
URL http://setiathome.berkeley.edu/; Computer ID 6731647; resource share 100

Any thoughts as to why no BOINK v7+ and no sign of AP for cuda_fermi?
4) Message boards : Number crunching : No upload, server status page OK (Message 1175553)
Posted 872 days ago by Profile Dave Barstow
FWIW... over the last three hours I've accumulated ~200 results waiting for upload!

As is common, server status shows all OK. Cricket graph shows some signs of 'discomfort' going back a number of hours, but not that it's DEAD. Hmmm...
5) Message boards : Number crunching : Panic Mode On (55) Server problems? (Message 1155036)
Posted 944 days ago by Profile Dave Barstow
Just a note from the other side of the world... for some anyway.

I am now down to only one task running (GPU GRID) and can't report, upload or download from S@H.

This IS getting tiresome...............
6) Message boards : Number crunching : Shorties estimate up from three minutes to six hours after today's outage! (Message 1153569)
Posted 949 days ago by Profile Dave Barstow
While following this thread a thought has been brewing in 'the back of my mind' regarding the reporting of download requests...

It would be very nice if the 'NO Work Available for...' message were not, in effect, a LIE!.

Something like Scheduler Unable To Send New Work At This Time, would be truthful, and more polite, especially when there are tens of thousands of work-units shown as available.

With that said... I'll try to wait patiently for BOINC to regain its sanity...
7) Message boards : Number crunching : Panic Mode On (52) Server problems? (Message 1145190)
Posted 972 days ago by Profile Dave Barstow
Target Name: S@H SERVER
IP: 208.68.240.16
Date/Time: 8/26/2011 7:16:53 AM to 8/26/2011 7:17:18 AM

Hop Sent Err PL% Min Max Avg Host Name / [IP]
2 11 0 0.0 8 24 12 [172.22.0.1]
3 11 0 0.0 10 16 12 border1-f0-0-0.core1.CagayanDeOro.PH.cable21.net [203.177.75.254]
4 11 0 0.0 17 40 21 [203.177.160.177]
5 11 0 0.0 17 34 22 [120.28.0.165]
6 11 0 0.0 32 48 36 [120.28.0.26]
7 11 0 0.0 96 128 102 [120.28.0.134]
8 11 1 9.1 92 150 104 xe-0-1-0-xcr1.hkg.cw.net [203.169.57.37]
9 11 0 0.0 139 177 146 so-10-0-1-xcr1.tyo.cw.net [195.2.18.81]
10 11 0 0.0 234 298 243 xe-7-3-0-xcr1.lax.cw.net [195.2.10.217]
11 11 0 0.0 227 244 232 he.net.coresite.com [206.223.143.122]
12 11 0 0.0 245 262 250 10gigabitethernet7-3.core1.sjc2.he.net [184.105.213.5]
13 11 0 0.0 238 281 253 10gigabitethernet3-2.core1.pao1.he.net [72.52.92.69]
14 10 10 100.0 0 0 0 [-]
15 10 10 100.0 0 0 0 [-]
16 10 10 100.0 0 0 0 [-]
17 10 10 100.0 0 0 0 [-]
18 10 10 100.0 0 0 0 [-]
19 10 10 100.0 0 0 0 [-]
20 10 10 100.0 0 0 0 [-]
21 10 10 100.0 0 0 0 [-]
22 10 10 100.0 0 0 0 [-]
23 10 10 100.0 0 0 0 [-]
24 10 10 100.0 0 0 0 [-]
25 10 10 100.0 0 0 0 [-]
26 10 10 100.0 0 0 0 [-]
27 10 10 100.0 0 0 0 [-]
28 10 10 100.0 0 0 0 [-]
29 10 10 100.0 0 0 0 [-]
30 10 10 100.0 0 0 0 [-]
31 10 10 100.0 0 0 0 [-]
32 10 10 100.0 0 0 0 [-]
33 10 10 100.0 0 0 0 [-]
34 10 10 100.0 0 0 0 [-]
35 10 10 100.0 0 0 0 [-]

Destination not reached in 35 hops


This is getting tiresome... get nothing but HTTP ERROR or TIMEOUT with or without a proxy! I have been without any s@h work for more than 24 hours now and am still trying to send 181 completed tasks...

This SxxxS!
8) Message boards : Number crunching : Panic Mode On (52) Server problems? (Message 1144441)
Posted 974 days ago by Profile Dave Barstow
And the ball rolls on...

I have had little luck reporting or uploading finished work for a couple of days now, so I tried a little experiment, as suggested by others.

I could not get any work to transfer with the default settings, i.e. without a proxy, so... I tried the proxy server in Denmark that someone mentioned and got a few files moved, then splat, HTTP Errors.

Back to NO proxy... nothing

Back to proxy... nothing

Now back to no proxy, and W...A...I...T to upload 171 files with about an hour's worth of work remaining to crunch.
9) Message boards : Number crunching : HE connection problems thread (Message 1138432)
Posted 987 days ago by Profile Dave Barstow
Same upload/reporting situation here in the Philippines...

Been like this for at least 24 hours...

DaBar-PC-HP6190

281 SETI@home 8/10/2011 8:28:01 PM Sending scheduler request: Requested by user.
282 SETI@home 8/10/2011 8:28:01 PM Reporting 44 completed tasks, not requesting new tasks
283 SETI@home 8/10/2011 8:31:04 PM Scheduler request failed: HTTP gateway timeout


Ah Well... SOS, DD

P.S.: I have run PingPlotter on all four servers, with the same result...
100% packet loss past HE


Ping trace follows...

Target Name: S@H SERVER
IP: 208.68.240.13
Date/Time: 8/11/2011 12:48:38 AM to 8/11/2011 12:49:08 AM

Hop Sent Err PL% Min Max Avg Host Name / [IP]
2 13 0 0.0 10 16 11 [172.22.0.1]
3 13 0 0.0 11 14 12 border1-f0-0-0.core1.CagayanDeOro.PH.cable21.net [203.177.75.254]
4 13 0 0.0 17 21 19 [203.177.160.177]
5 13 0 0.0 16 27 20 [120.28.0.165]
6 13 0 0.0 29 41 33 [120.28.0.26]
7 13 0 0.0 91 149 101 [120.28.0.134]
8 13 0 0.0 91 106 96 xe-0-1-0-xcr1.hkg.cw.net [203.169.57.37]
9 13 0 0.0 135 155 139 so-10-0-1-xcr1.tyo.cw.net [195.2.18.81]
10 13 0 0.0 238 252 242 xe-7-3-0-xcr1.lax.cw.net [195.2.10.217]
11 13 0 0.0 236 270 243 he.net.coresite.com [206.223.143.122]
12 13 0 0.0 246 277 251 10gigabitethernet7-3.core1.sjc2.he.net [184.105.213.5]
13 13 0 0.0 235 268 250 10gigabitethernet3-2.core1.pao1.he.net [72.52.92.69]
14 12 12 100.0 0 0 0 [-]
15 - 35 <clipped> (all the same as 14)
Destination not reached in 35 hops
10) Message boards : Number crunching : HE connection problems thread (Message 1138383)
Posted 987 days ago by Profile Dave Barstow
Same upload/reporting situation here in the Philippines...

Been like this for at least 24 hours...

DaBar-PC-HP6190

281 SETI@home 8/10/2011 8:28:01 PM Sending scheduler request: Requested by user.
282 SETI@home 8/10/2011 8:28:01 PM Reporting 44 completed tasks, not requesting new tasks
283 SETI@home 8/10/2011 8:31:04 PM Scheduler request failed: HTTP gateway timeout


Ah Well... SOS, DD

P.S.: I have run PingPlotter on all four servers, with the same result...
100% packet loss past HE
11) Message boards : Technical News : Radar (Aug 09 2011) (Message 1138329)
Posted 988 days ago by Profile Dave Barstow
Same upload/reporting situation here in the Philippines...

Been like this for at least 24 hours...


DaBar-PC-HP6190

281 SETI@home 8/10/2011 8:28:01 PM Sending scheduler request: Requested by user.
282 SETI@home 8/10/2011 8:28:01 PM Reporting 44 completed tasks, not requesting new tasks
283 SETI@home 8/10/2011 8:31:04 PM Scheduler request failed: HTTP gateway timeout

Ah Well... SOS, DD
12) Message boards : Number crunching : Welcome to the 12 year club (Message 1130118)
Posted 1008 days ago by Profile Dave Barstow
At my age I can't remember details that far back... but it may have been a Compaq 'Protable', 9" CRT [an amber one I got from the HeathKit store] and dual floppys.

Since then I have relocated eight times in the US and three times in the Philippines. I have had a busy life over those twelve years.

Perhaps I'll survive, against the statistical odds, for another twelve years...

Hope to see all of you then... ;-)
13) Message boards : Number crunching : Panic Mode On (50) Server problems? (Message 1129868)
Posted 1009 days ago by Profile Dave Barstow
Three DIFFERENT failure modes in ten minutes...!! Hmmm... ;-/

DaBar-PC-HP6190
SETI@home 7/20/2011 7:29:30 AM Scheduler request failed: HTTP gateway timeout
SETI@home 7/20/2011 7:31:25 AM Sending scheduler request: To fetch work.
SETI@home 7/20/2011 7:31:25 AM Reporting 48 completed tasks, requesting new tasks for CPU
SETI@home 7/20/2011 7:34:52 AM Scheduler request failed: HTTP internal server error
SETI@home 7/20/2011 7:38:29 AM Sending scheduler request: To fetch work.
SETI@home 7/20/2011 7:38:29 AM Reporting 49 completed tasks, requesting new tasks for CPU
SETI@home 7/20/2011 7:39:35 AM Scheduler request failed: HTTP bad gateway
14) Message boards : Number crunching : GTX 560ti Users: Information Needed (Message 1129808)
Posted 1009 days ago by Profile Dave Barstow
I am downloading the 267.26 beta driver now...

If all goes well with S@H running alone I MAY try attaching to GPUGRID again in a few days. We shall see...

Thanks for the help!


New (old) 267.26 driver is running, and following a re-set of the clock down to 850 from the default of 900 things seem to be AOK. PHEW...

I kinda jumped-the-gun and have GPUGRID running and am waiting for some AP work.

Time will tell...
15) Message boards : Number crunching : GTX 560ti Users: Information Needed (Message 1129714)
Posted 1010 days ago by Profile Dave Barstow
I am downloading the 267.26 beta driver now...

If all goes well with S@H running alone I MAY try attaching to GPUGRID again in a few days. We shall see...

Thanks for the help!
16) Message boards : Number crunching : GTX 560ti Users: Information Needed (Message 1129515)
Posted 1010 days ago by Profile Dave Barstow
Thanks Jason for the cogent explanation. BUT... I can't install ANY of the pre-27n.nn drivers. They ALL give me a Your Card Does Not Support This Driver message!

Oh well... just wait for better days. ;-/
17) Message boards : Number crunching : GTX 560ti Users: Information Needed (Message 1129375)
Posted 1010 days ago by Profile Dave Barstow
Welllll.... Beta testing goes on...

I just ran into the "sticky downclock" gremlin, again. I have been running BOINC 6.12.33 x86 64 for a while and my combined RAC (S@H + GPUGRID) has leveled-out(?) at slightly over 23,000 using nVidia driver 275.33 with my Palit GTX-560Ti Sonic downclocked to 850Mhz.

I switched to the 275.50 driver around an hour ago and 'boink'... downclock!

I have now re-started with AP work disabled. When a 'stable' version of AP For CUDA is included in the 64-bit Unified Installer I'll have another go at crunching AP work-units.

Side-Note: Before installing the 275.50 driver I attempted to install the 266.58 driver and it failed the install saying it was not compatible with my graphics card...
18) Message boards : Number crunching : GTX 560ti Users: Information Needed (Message 1128912)
Posted 1011 days ago by Profile Dave Barstow
Not entirely germane, but... I am running a new Palit GTX 560Ti Sonic, downclocked to 850Mhz, with a new Thermaltake Toughpower Grand 650 Watt P/S.

After a bit of trial-and-error fiddling it *seems* to be running just fine. It is currently running with the 275.33 driver and Lunatics opt apps. GPU is running a tad warm at ~75c. It runs at ~47c, but somewhat slower, with the 266.58 driver. Otherwise it has been very well behaved...

BTW... crammed it all into a HP Pavilion p6190d box. A rather tight fit!
19) Message boards : Number crunching : Can't get new MB 610 work??? (Message 1127254)
Posted 1015 days ago by Profile Dave Barstow
Thanks Gundolf,

I'll just wait for things to sort themselves out...

I can only imagine the mess I might create if I tried to 'fix' the situation ;-/
20) Message boards : Number crunching : Can't get new MB 610 work??? (Message 1127197)
Posted 1016 days ago by Profile Dave Barstow
I just noticed that my stats sig graphic is mucked-up and does not even show S@H!

All is OK with BOINC All-Projects Stats from my account page... hmmm?


Next 20

Copyright © 2014 University of California