Posts by woodyrox


log in
1) Message boards : Number crunching : Can't update or reset project. TIMEOUT (Message 1304966)
Posted 11 Nov 2012 by Profile woodyrox
OK, the astropulse v6 message is probably because that's the only astropulse work that's currently available. The AMD Lunatics install on the functional box isn't getting any Astropulse work either. But it's not complaining about it.

The unusable enhanced app problem I still don't get.

Is it possible to edit the app info file to add a v6 astropulse app and manually download the corresponding app?

I don't want to change the install on my 6-processor box because the SETI app had the gpu + cpu ratio set such that only 5 processors would run simultaneously.

Thanks.
2) Message boards : Number crunching : Can't update or reset project. TIMEOUT (Message 1304964)
Posted 11 Nov 2012 by Profile woodyrox
I compared my app_info.xml file on the failing machine with another flawlessly crunching, AMD 9850 quad core and they are identical. All of the applications listed in the two app_info.xml files also exist in the seti projects folder:

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\BOINC\projects\setiathome.berkeley.edu


So I'm confused why one machine works fine and the other complains about an unusable app version when everything looks identical between the two.

Has anyone seen this before?
3) Message boards : Number crunching : Can't update or reset project. TIMEOUT (Message 1304952)
Posted 11 Nov 2012 by Profile woodyrox
Good news, the updates started working on my faulty box last night. Since then, I've received CPU tasks, and completed tasks are reported very quickly.

I'm in need of fixing my Lunatics install on another machine that I'm bringing online. Again, it's complaining about unusable versions. Here's the log:

SETI@home, 2012-11-11 10:11:05, Message from server: Your app_info.xml file doesn't have a usable version of SETI@home Enhanced. SETI@home, 2012-11-11 10:11:05, Message from server: Your app_info.xml file doesn't have a usable version of AstroPulse v6. SETI@home, 2012-11-11 10:11:05, Message from server: This computer has finished a daily quota of 1 tasks SETI@home, 2012-11-11 10:16:10, Sending scheduler request: To fetch work. SETI@home, 2012-11-11 10:16:10, Requesting new tasks for CPU SETI@home, 2012-11-11 10:16:18, Scheduler request completed: got 0 new tasks SETI@home, 2012-11-11 10:16:18, Message from server: No tasks sent SETI@home, 2012-11-11 10:16:18, Message from server: Your app_info.xml file doesn't have a usable version of SETI@home Enhanced. SETI@home, 2012-11-11 10:16:18, Message from server: This computer has finished a daily quota of 1 tasks

Here is the content of my app_info.xml file:

<app_info> <app> <name>setiathome_enhanced</name> </app> <file_info> <name>AK_v8b_win_SSE3_AMD.exe</name> <executable/> </file_info> <app_version> <app_name>setiathome_enhanced</app_name> <version_num>603</version_num> <file_ref> <file_name>AK_v8b_win_SSE3_AMD.exe</file_name> <main_program/> </file_ref> </app_version> <app> <name>astropulse_v505</name> </app> <file_info> <name>ap_5.05r409_SSE.exe</name> <executable/> </file_info> <app_version> <app_name>astropulse_v505</app_name> <version_num>505</version_num> <file_ref> <file_name>ap_5.05r409_SSE.exe</file_name> <main_program/> </file_ref> </app_version> <app> <name>setiathome_enhanced</name> </app> <file_info> <name>Lunatics_x38g_win32_cuda32.exe</name> <executable/> </file_info> <file_info> <name>cudart32_32_16.dll</name> <executable/> </file_info> <file_info> <name>cufft32_32_16.dll</name> <executable/> </file_info> <app_version> <app_name>setiathome_enhanced</app_name> <version_num>610</version_num> <plan_class>cuda_fermi</plan_class> <avg_ncpus>0.040000</avg_ncpus> <max_ncpus>0.040000</max_ncpus> <coproc> <type>CUDA</type> <count>1</count> </coproc> <file_ref> <file_name>Lunatics_x38g_win32_cuda32.exe</file_name> <main_program/> </file_ref> <file_ref> <file_name>cudart32_32_16.dll</file_name> </file_ref> <file_ref> <file_name>cufft32_32_16.dll</file_name> </file_ref> </app_version> <app_version> <app_name>setiathome_enhanced</app_name> <version_num>609</version_num> <plan_class>cuda23</plan_class> <avg_ncpus>0.040000</avg_ncpus> <max_ncpus>0.040000</max_ncpus> <coproc> <type>CUDA</type> <count>1</count> </coproc> <file_ref> <file_name>Lunatics_x38g_win32_cuda32.exe</file_name> <main_program/> </file_ref> <file_ref> <file_name>cudart32_32_16.dll</file_name> </file_ref> <file_ref> <file_name>cufft32_32_16.dll</file_name> </file_ref> </app_version> <app_version> <app_name>setiathome_enhanced</app_name> <version_num>608</version_num> <plan_class>cuda</plan_class> <avg_ncpus>0.040000</avg_ncpus> <max_ncpus>0.040000</max_ncpus> <coproc> <type>CUDA</type> <count>1</count> </coproc> <file_ref> <file_name>Lunatics_x38g_win32_cuda32.exe</file_name> <main_program/> </file_ref> <file_ref> <file_name>cudart32_32_16.dll</file_name> </file_ref> <file_ref> <file_name>cufft32_32_16.dll</file_name> </file_ref> </app_version> </app_info>


Any ideas what the problem might be and how to fix it? I could uninstall Lunatics and start over like I did on the other box. This machine has a quad core CPU and only 1 GPU so it would work with a standard SETI install, albeit at slightly lower performance. If possible, I would like to keep the Lunatics install.

Many thanks in advance.
4) Message boards : Number crunching : Can't update or reset project. TIMEOUT (Message 1304638)
Posted 10 Nov 2012 by Profile woodyrox
2) Reporting completed work has a higher probability of acceptance if you go on No New Tasks and don't ask for work. After you get them reported, Allow New Tasks. A work request that is not reporting completions seems to have a little better chance of success.


When I turned off new tasks, the update completed instantly. I tried the other tricks and still had no luck getting CPU tasks. Could not find the "gpu fetch" option on the master account preferences page.

I can't find my original copy of the Lunatics installer on my network so don't need help trying to install it until the download becomes available. When I last installed it, I thought it gave about 10% better performance. The Lunatics install also made it possible for me to run 6 tasks simultaneously -- 4 CPU and 2 GPU on another machine... the one with the quadcore and the 9600 GSO video card.

BTW, that 2x 9600 GSO host really isn't. It's a 9600 GSO and a GeForce 8400 GS. I'm hesitant to mess with the drivers because it's not supposed to work unless they're the same graphic cards. I had a spare 8400 PCI card so I plugged it in and it started crunching along with the 9600. That box only has one PCIe slot so I was happy to get another GPU card running in in.

I'll just wait a while and hopefully the server problem gets resolved. None of my other computers were timing out, so I thought it was a problem with that machine.

Thanks everyone for your suggestions.
5) Message boards : Number crunching : Can't update or reset project. TIMEOUT (Message 1304046)
Posted 9 Nov 2012 by Profile woodyrox
I mostly run SETI when temperatures get cold and I can use the waste heat to help heat the house. So I'm starting SETI tasks on my computers and am having problems with one machine. Last spring, it was running Lunatics, but when I tried to get tasks, the system said I didn't have a valid SETI app. So I uninstalled Lunatics and installed the original SETI software. I've tried several versions, and they all behave the same. Scheduler requests timeout. Resetting has no apparent effect.

I was able to report completed tasks once, but that's it. I've tried detaching and reattaching. No significant improvement. I'm able to get CUDA-FERMI tasks for the GPU, completed results upload, but I can't report them. I detached, lost a bunch of completed work units re-attached, got some new work units, but again can't report them. All my other computers work fine. In fact, they are real snappy when updating. They are still running the old Lunatics version.

One more thing, in the process of bringing this machine on task, my NVIDIA GT240 graphic card fan failed, so I replaced it with a GT430. The drivers recognized the card & GPU, SETI loaded the appropriate CUDA-Fermi app, and the GPU is crunching tasks and completing without errors. I have yet to get a CPU task, and the CPU hasn't changed. Here's what is logged:

Fri 09 Nov 2012 11:33:00 AM EST Project communication failed: attempting access to reference site
Fri 09 Nov 2012 11:33:00 AM EST SETI@home Scheduler request failed: Timeout was reached
Fri 09 Nov 2012 11:33:01 AM EST Internet access OK - project servers may be temporarily down.


The problem computer is here:

http://setiathome.berkeley.edu/results.php?hostid=6109088

If anyone has any ideas where I should look for problems, help would be greatly appreciated.

Thanks
6) Message boards : News : 2 Billion Results (Message 1179136)
Posted 18 Dec 2011 by Profile woodyrox
We will be sorry to see you go


Amen to that.

rasc, have you tried posting your issue in the Questions and Answers section? There are often knowledgeable SETI users who could possibly help you resolve your problem. I've gotten good help that's helped me significantly improve my crunching stats.

I'm getting tasks daily and whatever problem you're having may be unique to your system.
7) Message boards : News : 2 Billion Results (Message 1179078)
Posted 18 Dec 2011 by Profile woodyrox
It's base 2 arithmetic not base 10.
8) Message boards : News : 2 Billion Results (Message 1178330)
Posted 15 Dec 2011 by Profile woodyrox
I too have been getting a lot of work units lately. Using BOINC Manager check that your downloads aren't stuck in a "Download Pending" state . If so, select some or all work units and click "Retry Now".
9) Questions and Answers : GPU applications : Quad Core + 2 GPUs, but can only run 5 WUs. (Message 1172553)
Posted 20 Nov 2011 by Profile woodyrox
I installed app_info on all of my intel and amd windows crunchers. It's made a huge difference. I've done some hardware upgrades as well so I can't tell for sure what the performance improvement attributed to app_info was but on the one Core 2 machine I didn't upgrade, it was at least 10%, maybe 15. Overall my RAC went up at least 40% and is still rising.

My quad-core AMD with 2 GPUs subsequently ate a power supply. I replaced it with a heftier unit, but have a feeling it too is under-rated now that all CPUs and GPUs are running 100%.

Thanks for your suggestion. It helped a lot.
10) Message boards : News : 2 Billion Results (Message 1169435)
Posted 9 Nov 2011 by Profile woodyrox
"wow. I don't have not even ONE work unit to crunch. Now that is super slow. And I am thinking on upgrading with a P6T7 motherboard and four GTX 570, I must be crazy."

This is your best opportunity to do your upgrade. No WUs, the machine is nice and cool. You won't miss a thing. If you wait, your computer will be loaded up with work units and you might not have the heart to stop them.

All of you crunchers out there contemplating an upgrade, take this as a sign and do it now. Strike while the iron is cold! :)
11) Questions and Answers : GPU applications : Quad Core + 2 GPUs, but can only run 5 WUs. (Message 1168763)
Posted 6 Nov 2011 by Profile woodyrox
Thanks for your guidance. I did as you said and everything worked as you predicted. All of my cores are now pegged at a 100, and I've got 6 tasks crunching simultaneously. The install was very easy, and I'll be doing this for my other AMD crunchers as well.

Which install settings should I use for my intel crunchers? I've got some core 2 duos and a Pentium D.
12) Questions and Answers : GPU applications : Quad Core + 2 GPUs, but can only run 5 WUs. (Message 1168494)
Posted 6 Nov 2011 by Profile woodyrox
Yes, you're right. 0.60 cpu is what each gpu taks says. When I look at my windows task manager performance monitor, and add up the % usage for my 4 cores I get about 320% out of a maximum 400. So there's some horsepower available which is not being used.

Is it beneficial to reduce the amount of cpu allocated per gpu task? If so, how do I do it?
13) Questions and Answers : GPU applications : Quad Core + 2 GPUs, but can only run 5 WUs. (Message 1168465)
Posted 6 Nov 2011 by Profile woodyrox
So I installed a second GPU in my quad core system and created the cc_config file with the instructions for boinc to use it. That worked, and now my system is crunching with 2 gpus. Problem is, it only runs 3 of the 4 available CPU cores. If I stop the GPUs, the other core picks up another WU. As soon as the gpus start, I'm back to 3 cores. So a max of 5, not 6, tasks run at a time. Also, this system started pre-empting many tasks. I've got 11 pre-empted right now and don't know if that's related. Seems like boinc isn't figuring out the expected completion time correctly for the slower gpu.

Any ideas what's going on here?
14) Questions and Answers : GPU applications : What's the latest on GPU processing when installed as a service in Win 7? (Message 1167285)
Posted 2 Nov 2011 by Profile woodyrox
OK, thanks. So it's still the same as I remember. But what do you mean by fast user switching? Is there any other kind of user switching where I can leave a session logged in with all of its drivers connected, and switch to another session with a different permission level? That would be an acceptable work-around. Once in a while, I use tightvnc to access remote desktops, but could give that up if it causes boinc gpu problems.

So here is my question in a nutshell, is there a way, any way, to run boinc full time on a Win 7 system regardless on who's logged on?
15) Questions and Answers : GPU applications : What's the latest on GPU processing when installed as a service in Win 7? (Message 1167262)
Posted 2 Nov 2011 by Profile woodyrox
Yeah, all I need to run is the client because I can get to it from a manager running in my session or on the network. But I thought there was still a problem with that approach because when you change users, the CUDA drivers get pulled from the client and it falls back to cpu processing. At least that's how it works on my vista systems.
16) Questions and Answers : GPU applications : What's the latest on GPU processing when installed as a service in Win 7? (Message 1167249)
Posted 2 Nov 2011 by Profile woodyrox
I'm wondering if it is possible to install boinc as a service and run GPU tasks while logged in as a regular user under Win 7? I know this was not possible in Vista and last I heard, Win 7 was the same as Vista. Has this been fixed yet? If so, is there a specific level of Win 7 that's needed?

Thanks in advance for saving me from many hours of effort and frustration.
17) Questions and Answers : Windows : GPU Upgrade from GT240 to GT430 results in 100% Compute Errors (Message 1155301)
Posted 23 Sep 2011 by Profile woodyrox
Thanks for your reply. Looks like you are absolutely right. I did the downgrade and the partially completed work unit picked up right where it left off. I'll monitor for errors and stuck work units, but so far, so good!
18) Questions and Answers : Windows : GPU Upgrade from GT240 to GT430 results in 100% Compute Errors (Message 1155247)
Posted 23 Sep 2011 by Profile woodyrox
So I'm getting ready to downgrade a GPU in one of my computers from a 9800 GTX+ (1GB RAM) to a 9600 GSO (768 MB RAM). If the work units don't run or if they error out, how do you suggest this downgrade be performed -- other than aborting all of the work units?

I'd like to avoid aborting the 654 work units waiting, if at all possible.
19) Questions and Answers : Windows : GPU Upgrade from GT240 to GT430 results in 100% Compute Errors (Message 1142248)
Posted 18 Aug 2011 by Profile woodyrox
It looks like the GT 430 will only run cuda_fermi tasks. My computer only had cuda and cuda_23 tasks. I aborted those & was given fermi tasks and they seem to be running ok.
20) Questions and Answers : Windows : GPU Upgrade from GT240 to GT430 results in 100% Compute Errors (Message 1142213)
Posted 18 Aug 2011 by Profile woodyrox
The error I get is:

Cuda error 'cudaMemcpyToSymbol(cudaAcc_GaussFit_settings, (void*) &settings, sizeof(settings))' in file 'c:/sw/gpgpu/seti/seti_boinc/client/cuda/cudaAcc_gaussfit.cu' in line 454 : invalid device symbol.


The link to my computer with errors is here:

http://setiathome.berkeley.edu/results.php?hostid=6109088&offset=0&show_names=0&state=5&appid=

I'm running the most recent 280 nVidia drivers. While I wait for insight from others, I'll roll back to 266 drivers that I've used with a GT430 before.


Next 20

Copyright © 2014 University of California