Posts by msetzerii


log in
1) Questions and Answers : Web site : 503 error message even to web site (Message 1204360)
Posted 906 days ago by Profile msetzerii
Still getting same error messages.
Traceroutes fail from the college using its newer 203.215.52.x addresses, but using the older ISP addresses work fine 202.128.72.x?

Traceroute using college IP stops at 128.32.0.37.
First 3 hops are internal college.
hop 4 is our router connected to ISP.

traceroute to setiathome.berkeley.edu (128.32.18.150), 30 hops max, 60 byte packets
1 192.168.7.1 (192.168.7.1)
2 192.168.50.1 (192.168.50.1)
3 172.16.3.1 (172.16.3.1)
4 203-215-52-1.guamcc.edu (203.215.52.1)
5 202.128.17.166 (202.128.17.166)
6 202.128.5.145.guam.net (202.128.5.145)
7 198.81.233.238.guam.net (198.81.233.238)
8 64.129.197.73 (64.129.197.73)
9 pao1-pr1-xe-0-3-0-0.us.twtelecom.net (66.192.253.26)
10 dc-oak-core1--paix-px1-ge.cenic.net (137.164.47.19)
11 dc-oak-agg1--oak-core1-10ge.cenic.net (137.164.47.112)
12 137.164.50.31 (137.164.50.31)
13 t2-3.inr-201-sut.Berkeley.EDU (128.32.0.37)
No further responses

Traceroute from my home system using same ISP.
Takes same basic path and gets to 128.32.0.37, but then continues on and gets to the 128.32.18.150?

traceroute to setiathome.berkeley.edu (128.32.18.150), 30 hops max, 60 byte packets
1 * * *
2 202.128.2.49 (202.128.2.49)
3 gw5-sw2.guam.net (202.128.2.9)
4 * * *
5 * * *
6 * 64.129.197.73 (64.129.197.73)
7 pao1-pr1-xe-0-3-0-0.us.twtelecom.net (66.192.253.26)
8 dc-oak-core1--paix-px1-ge.cenic.net (137.164.47.175)
9 dc-oak-agg1--oak-core1-10ge.cenic.net (137.164.47.112)
10 137.164.50.31 (137.164.50.31)
11 t2-3.inr-201-sut.Berkeley.EDU (128.32.0.37)
12 g5-1.inr-204-sut.Berkeley.EDU (128.32.255.105)
13 * * *
14 thinman.ssl.berkeley.edu (128.32.18.150)

Wireshark doesn't show any errors, just no responses, so it appears it is dropping into a black hole?

This also happens with rosetta site, and just noticed it happens with tinyurl site. ABC and Eienstein have no problem?
2) Questions and Answers : Web site : 503 error message even to web site (Message 1201923)
Posted 913 days ago by Profile msetzerii
Did some testing with wireshark and when going thru my home proxy I see traffic on ports in the range of 40249 thru 40258 during 3 test, while going directly give no traffic and then gets the 503 error.

The info I got from our MIS on the firewall setup for my systems seems restrictive.

Info from our MIS Department?

The following outbound ports are enabled specifically for IP addresses.

TCP
3128
4040
587
5900-5999
8080

UDP (linux traceroute)
33434-33534
 

Inbound ports allowed to the external IP’s are:

TCP
135
37
5900-5999
21
80
22

 

-Joel
3) Questions and Answers : Web site : 503 error message even to web site (Message 1201672)
Posted 914 days ago by Profile msetzerii
I can traceroute to all those addresses from the college sites, but the address returned by setiathome.berkeley.edu (128.32.18.150) still does not work from the college?

4) Questions and Answers : Web site : 503 error message even to web site (Message 1201630)
Posted 914 days ago by Profile msetzerii
Trace from school
traceroute to setiathome.berkeley.edu (128.32.18.150), 30 hops max, 60 byte packets
1 192.168.50.1 (192.168.50.1) 1.396 ms 1.519 ms 2.049 ms
2 172.16.3.1 (172.16.3.1) 0.786 ms 0.810 ms 0.797 ms
3 203-215-52-1.guamcc.edu (203.215.52.1) 1.641 ms 1.782 ms 1.867 ms
4 202.128.17.166 (202.128.17.166) 1.534 ms 1.540 ms 1.546 ms
5 * * *
6 198.81.233.238.guam.net (198.81.233.238) 131.468 ms 139.998 ms 140.314 ms
7 64.129.197.73 (64.129.197.73) 146.906 ms 131.156 ms 147.112 ms
8 pao1-pr1-xe-1-3-0-0.us.twtelecom.net (66.192.243.98) 172.189 ms 124.055 ms 172.195 ms
9 dc-oak-core1--paix-px1-ge.cenic.net (137.164.47.175) 157.319 ms 157.319 ms 157.313 ms
10 dc-oak-agg1--oak-core1-10ge.cenic.net (137.164.47.112) 130.457 ms 146.277 ms 147.243 ms
11 137.164.50.31 (137.164.50.31) 137.784 ms 148.409 ms 148.409 ms
12 t2-3.inr-201-sut.Berkeley.EDU (128.32.0.37) 158.155 ms 158.158 ms 142.968 ms
13 * * *
No further responses.

Trace from Home
traceroute to setiathome.berkeley.edu (128.32.18.150), 30 hops max, 60 byte packets
1 * * *
2 202.128.2.49 (202.128.2.49) 877.647 ms 877.849 ms 878.115 ms
3 gw5-sw2.guam.net (202.128.2.9) 876.974 ms 877.224 ms 878.831 ms
4 gw6-gw5.guam.net (202.128.2.2) 945.169 ms * *
5 * * *
6 * * 64.129.197.73 (64.129.197.73) 242.301 ms
7 pao1-pr1-xe-1-3-0-0.us.twtelecom.net (66.192.243.98) 244.727 ms 244.936 ms 244.770 ms
8 dc-oak-core1--paix-px1-ge.cenic.net (137.164.47.175) 243.100 ms 207.650 ms 191.488 ms
9 dc-oak-agg1--oak-core1-10ge.cenic.net (137.164.47.112) 190.661 ms 190.656 ms 189.444 ms
10 137.164.50.31 (137.164.50.31) 191.322 ms 293.678 ms 536.849 ms
11 t2-3.inr-201-sut.Berkeley.EDU (128.32.0.37) 536.690 ms 536.679 ms 532.719 ms
12 g5-1.inr-204-sut.Berkeley.EDU (128.32.255.105) 700.391 ms 1032.764 ms 997.624 ms
13 * * *
14 thinman.ssl.berkeley.edu (128.32.18.150) 829.216 ms 373.993 ms 151.958 ms
5) Questions and Answers : Web site : 503 error message even to web site (Message 1201515)
Posted 914 days ago by Profile msetzerii
Since about February 13th have not been able to connect to either seti or rosetta sites for uploading or downloading units, or even looking at web pages from my college. Works fine from home systems. The 503 service unavailable error comes up with no details.

The ABC and Einstein projects connect fine.




College has IPs in the range of 203.215.52.0/22
Home machine is in my ISPs range that includes 202.128.80.x

I was even able to bounce thru my home squid server to upload units that had been downloaded before and completed, but was to slow to be usable to download units from all projects.

Any way to find out what is causing the problem? Our MIS department doesn't seem to see any problem? Both seti and rosetta are in the 128.x.x.x blocks, so wondering if some weird routing problem?
6) Message boards : Number crunching : Not sending work problem... (Message 314786)
Posted 3023 days ago by Profile msetzerii
I have about 40+ machines running with my id, and have had the problem getting the following message.
Message from server. Not sending work - last request too recent.
Problem is, I currently have an AMD 64 machine that has been getting this message for over two hours, with no work units at all. I've waited 30 minutes, and tried, and get the message, but it gives a time that is different from 30 minutes. One would think that if a machine has 0 work units, the server would give it something. I've check some of the other machines, and they all seem to be fine. Finally got feed up, and joined the Einstein project so this machine will at least be doing something. Just passed 1 million on the work done on Seti....

Any ideals on how to prevent this problem with not getting work.
7) Questions and Answers : Web site : Countries web page on setiathome2 shows no countries (Message 186967)
Posted 3219 days ago by Profile msetzerii
http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/stats/countries.html

Shows no countries..
Shows the date of the 8th

The Guam web page shows info, but dated the 4th.
http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/stats/country_839.html


Copyright © 2014 University of California