since the "guppies" my two 1080 ti's decided to run only of them

Message boards : Number crunching : since the "guppies" my two 1080 ti's decided to run only of them
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Miklos M.

Send message
Joined: 5 May 99
Posts: 838
Credit: 18,032,231
RAC: 4,649
United States
Message 1898885 - Posted: 3 Nov 2017, 14:59:13 UTC

The two 1080 ti's were running fine each doing one task, but since the "guppies" my two 1080 ti's decided to run only of them.
11/3/2017 10:53:04 AM | SETI@home | Finished upload of blc05_2bit_guppi_57903_62519_HIP23311_0045.9314.0.18.27.247.vlar_1_r1950848408_0
I wonder what happened here?
Could anyone please help?

Miklos
ID: 1898885 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Keith Myers
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 29 Apr 01
Posts: 2428
Credit: 183,918,759
RAC: 355,139
United States
Message 1898890 - Posted: 3 Nov 2017, 15:54:42 UTC - in response to Message 1898885.  

You have no control over the mix of Multi-Band tasks the splitters send out. The app will happily crunch either Arecibo or Green Bank tasks. No reason to abort "guppis" with 1080Ti's.
Seti@Home classic workunits:20,676 CPU time:74,226 hours
ID: 1898890 · Report as offensive     Reply Quote
Miklos M.

Send message
Joined: 5 May 99
Posts: 838
Credit: 18,032,231
RAC: 4,649
United States
Message 1898912 - Posted: 3 Nov 2017, 17:39:25 UTC - in response to Message 1898890.  
Last modified: 3 Nov 2017, 17:42:24 UTC

They were not aborted for any other reason except that it would not acknowledge the second 1080 ti.
Do all three and or two gpu cards are acknowledged by your systems? If so what should I do on mine. The system with the 780 ti's has no such issues.
ID: 1898912 · Report as offensive     Reply Quote
juan BFP
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 16 Mar 07
Posts: 6053
Credit: 349,869,755
RAC: 120,706
Panama
Message 1898914 - Posted: 3 Nov 2017, 17:51:25 UTC

Did you add to your cc_config.xml?

<cc_config>
<options>
<use_all_gpus>1</use_all_gpus>
</options>
</cc_config>
ID: 1898914 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Keith Myers
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 29 Apr 01
Posts: 2428
Credit: 183,918,759
RAC: 355,139
United States
Message 1898935 - Posted: 3 Nov 2017, 20:07:25 UTC
Last modified: 3 Nov 2017, 20:07:54 UTC

He shouldn't have to make that entry in cc_config since both cards are the same type. You only need that entry when you have dissimilar card families in the same host. I don't have that entry on my Windows 7 computers with dual GTX 1070s and both cards are always used and have from the start.
Seti@Home classic workunits:20,676 CPU time:74,226 hours
ID: 1898935 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Keith Myers
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 29 Apr 01
Posts: 2428
Credit: 183,918,759
RAC: 355,139
United States
Message 1898938 - Posted: 3 Nov 2017, 20:14:31 UTC

The system with the dual 780's works fine. All I can think of is that your system that you installed BOINC on only had one 1080Ti in it initially. Then you added the second 1080Ti. Windows has troubles sometimes with not properly initiating drivers when you add a second card to a system without re-installing the video driver to recognize the second card. I would re-install the video driver again. You might have to re-install BOINC again. I have no other suggestions. It should crunch on both 1080Ti's without the <use_all_gpus>1</use_all_gpus> option. You can always add that to your cc_config.xml file and see it helps. It won't hurt either way.
Seti@Home classic workunits:20,676 CPU time:74,226 hours
ID: 1898938 · Report as offensive     Reply Quote
juan BFP
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 16 Mar 07
Posts: 6053
Credit: 349,869,755
RAC: 120,706
Panama
Message 1898963 - Posted: 3 Nov 2017, 22:14:33 UTC
Last modified: 3 Nov 2017, 22:15:34 UTC

I agree with you, in theory you don´t need to add the <use_all_gpus>1</use_all_gpus> line if the GPU´s are exactly equals but, sometimes one card is a little diferent than the other even when they are the same product number. I had that trouble in the past. He can´t loose anything if he add the line and test.
ID: 1898963 · Report as offensive     Reply Quote
Miklos M.

Send message
Joined: 5 May 99
Posts: 838
Credit: 18,032,231
RAC: 4,649
United States
Message 1898994 - Posted: 4 Nov 2017, 1:12:45 UTC - in response to Message 1898938.  

That is exactly the problem. I started with one 1080 ti and then added the second one. I shall work on it this weekend. Thank you every one.
ID: 1898994 · Report as offensive     Reply Quote
Grant (SSSF)
Volunteer tester

Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 8881
Credit: 115,026,567
RAC: 70,208
Australia
Message 1898996 - Posted: 4 Nov 2017, 1:20:18 UTC - in response to Message 1898994.  
Last modified: 4 Nov 2017, 1:27:58 UTC

That is exactly the problem. I started with one 1080 ti and then added the second one. I shall work on it this weekend. Thank you every one.

Are you sure the 2nd GTX 1080Ti isn't being used at all? It shows up in your list of installed & supported hardware.

Seti is only your secondary project, so in order to meet your resource share it's probable that only 1 GPU is being used for Seti at any given time.
Instead of fiddling with configuration settings, try reversing your Resource Share values for a while, and see if that results in both of your GPUs being untilised at the same time.

Edit-
3,400 Credits for 200+ seconds work?
Yay, for Credit inflation!
Grant
Darwin NT
ID: 1898996 · Report as offensive     Reply Quote
Miklos M.

Send message
Joined: 5 May 99
Posts: 838
Credit: 18,032,231
RAC: 4,649
United States
Message 1899597 - Posted: 6 Nov 2017, 20:32:47 UTC - in response to Message 1898996.  

As a coincidence, I had to install a new hard drive and now my SETI is running on both 1080 ti's. That is great, thanks.
But I am seeing a cuda 42 application and no 8.22 Sog, so it is running much slower to complete.
Would you have any suggestions?

Thanks
ID: 1899597 · Report as offensive     Reply Quote
Grant (SSSF)
Volunteer tester

Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 8881
Credit: 115,026,567
RAC: 70,208
Australia
Message 1899600 - Posted: 6 Nov 2017, 20:49:05 UTC - in response to Message 1899597.  

As a coincidence, I had to install a new hard drive and now my SETI is running on both 1080 ti's. That is great, thanks.
But I am seeing a cuda 42 application and no 8.22 Sog, so it is running much slower to complete.
Would you have any suggestions?

Thanks

That system is running the stock application. Once it figures out which is the fastest again, it will (most likely) return to all SoG.
Or you could run the Lunatics Beta6 installer, making sure to select SoG for the GPU and AVX for the CPU.
And you could use some command line values to further improve it's SoG performance.
Grant
Darwin NT
ID: 1899600 · Report as offensive     Reply Quote
Miklos M.

Send message
Joined: 5 May 99
Posts: 838
Credit: 18,032,231
RAC: 4,649
United States
Message 1899635 - Posted: 7 Nov 2017, 0:42:08 UTC - in response to Message 1899600.  

"And you could use some command line values to further improve it's SoG performance."

What are those?

Thanks
ID: 1899635 · Report as offensive     Reply Quote
Grant (SSSF)
Volunteer tester

Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 8881
Credit: 115,026,567
RAC: 70,208
Australia
Message 1899642 - Posted: 7 Nov 2017, 1:39:40 UTC - in response to Message 1899635.  
Last modified: 7 Nov 2017, 1:41:50 UTC

"And you could use some command line values to further improve it's SoG performance."

This is what I use on my GTX 1070, running 1 WU at a time.
-tt 1500 -hp -period_iterations_num 1 -high_perf -sbs 1024 -spike_fft_thresh 4096 -tune 1 64 1 4 -oclfft_tune_gr 256 -oclfft_tune_lr 16 -oclfft_tune_wg 256 -oclfft_tune_ls 512 -oclfft_tune_bn 64 -oclfft_tune_cw 64

In the project directory there should be a blank configuration file.
If you're running Lunatics, it'll be
mb_cmdline_win_x86_SSE3_OpenCL_NV_SoG.txt

If you're running stock, it'll be
mb_cmdline-8.22_windows_intel__opencl_nvidia_SoG.txt

Just copy and paste that line and save it with Notepad (or similar- Not Word or Wordpad).
The next WU that starts will use those values.

If the system becomes less responsive (video playback stutters, lose a character or 2 when typing) increase the -period_iterations_num to 3, 5 or 7 etc till the issue goes away. On my system with 2*GTX1070s it's minimal enough I can live with it. I'd expect with a GTX1080Ti even with those aggressive values there'd be hardly any lag. If it's a dedicated cruncher then it won't be an issue even if there is some lag.
Grant
Darwin NT
ID: 1899642 · Report as offensive     Reply Quote
Miklos M.

Send message
Joined: 5 May 99
Posts: 838
Credit: 18,032,231
RAC: 4,649
United States
Message 1899878 - Posted: 8 Nov 2017, 18:35:40 UTC - in response to Message 1899642.  

Thank you again, Grant.
ID: 1899878 · Report as offensive     Reply Quote
Grant (SSSF)
Volunteer tester

Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 8881
Credit: 115,026,567
RAC: 70,208
Australia
Message 1899921 - Posted: 8 Nov 2017, 22:39:27 UTC - in response to Message 1899878.  

Thank you again, Grant.

No worries.
Once you go to AVX for the CPU, and SoG for the GPUs with those command line values, you should see a big reduction in processing time (it will take a while for the estimated run times to match the new actual run times)
Grant
Darwin NT
ID: 1899921 · Report as offensive     Reply Quote

Message boards : Number crunching : since the "guppies" my two 1080 ti's decided to run only of them


 
©2017 University of California
 
SETI@home and Astropulse are funded by grants from the National Science Foundation, NASA, and donations from SETI@home volunteers. AstroPulse is funded in part by the NSF through grant AST-0307956.