Switched to Mint and cannot get 3rd GPU to run...


log in

Advanced search

Questions and Answers : Unix/Linux : Switched to Mint and cannot get 3rd GPU to run...

Author Message
Wightly Fetch
Send message
Joined: 7 Jul 00
Posts: 4
Credit: 682,687
RAC: 268
Canada
Message 1496152 - Posted: 27 Mar 2014, 18:56:52 UTC

I had a Windows 8.1 machine running for a while with 3 GPU for BOINC. I just figured it was better than them gathering dust.

I decided to make a new machine (for my wife) and keep the old one for crunching. I have searched around and just cannot get this third (small AMD/ATI card to work). It is more of an annoyance than anything else at this point but it should be doing something.

lshw shows that all three are recognized, but cc_config only brings the NVIDIA online

***************
sudo lshw -c video | grep configuration

configuration: driver=nvidia latency=0
configuration: driver=nvidia latency=0
configuration: driver=radeon latency=0

***************

sudo lshw -c video
*-display
description: VGA compatible controller
product: GK104 [GeForce GTX 760]
vendor: NVIDIA Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:01:00.0
version: a1
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=nvidia latency=0
resources: irq:18 memory:fb000000-fbffffff memory:d0000000-d7ffffff memory:de000000-dfffffff ioport:ef00(size=128) memory:d8000000-d807ffff
*-display
description: VGA compatible controller
product: GF116 [GeForce GTX 550 Ti]
vendor: NVIDIA Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:04:00.0
version: a1
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=nvidia latency=0
resources: irq:19 memory:f6000000-f7ffffff memory:c0000000-c7ffffff memory:cc000000-cfffffff ioport:bf00(size=128) memory:c8000000-c807ffff
*-display
description: VGA compatible controller
product: Caicos [Radeon HD 6450/7450/8450]
vendor: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI]
physical id: 0
bus info: pci@0000:05:00.0
version: 00
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm pciexpress msi vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=radeon latency=0
resources: irq:44 memory:b0000000-bfffffff memory:fdec0000-fdedffff ioport:ae00(size=256) memory:fde00000-fde1ffff

I need rookie Linux help!
____________

Wightly Fetch
Send message
Joined: 7 Jul 00
Posts: 4
Credit: 682,687
RAC: 268
Canada
Message 1496154 - Posted: 27 Mar 2014, 18:58:30 UTC - in response to Message 1496152.

This is the cc_config
******************

<cc_config>
<log_flags>
<task>1</task>
<file_xfer>1</file_xfer>
<sched_ops>1</sched_ops>
</log_flags>
<options>
<use_all_gpus>1</use_all_gpus>
</options>
</cc_config>
____________

Wightly Fetch
Send message
Joined: 7 Jul 00
Posts: 4
Credit: 682,687
RAC: 268
Canada
Message 1496241 - Posted: 27 Mar 2014, 20:31:44 UTC - in response to Message 1496154.

I was just looking at the temperatures for my machine with the GPU snoozed:

Nvidia GPU0 30°C
Nvidia GPU1 27°C
ATI Radeon 48°C
AMD CPU 52°C

There is no reason that the Radeon is running that hot that I can think of. Is it somehow crunching with the CPU? Linux is a mystery to me!
____________

Profile Ageless
Avatar
Send message
Joined: 9 Jun 99
Posts: 12396
Credit: 2,666,567
RAC: 800
Netherlands
Message 1496281 - Posted: 27 Mar 2014, 21:04:44 UTC

Is the AMD GPU in the same machine as the two Nvidia's?
Did you install drivers with OpenCL capability for the AMD GPU? If so, which ones, where from?
It's a physical card, not one built into the CPU?
____________
Jord

Fighting for the correct use of the apostrophe, together with Weird Al Yankovic

Wightly Fetch
Send message
Joined: 7 Jul 00
Posts: 4
Credit: 682,687
RAC: 268
Canada
Message 1496328 - Posted: 27 Mar 2014, 22:24:50 UTC - in response to Message 1496281.

Is the AMD GPU in the same machine as the two Nvidia's?
Did you install drivers with OpenCL capability for the AMD GPU? If so, which ones, where from?
It's a physical card, not one built into the CPU?


Yes, there are three separate, physical GPU. Two Nvidia and one AMD/ATI. There are no on-board motherboard graphics. I didn't load the drivers, Mint did.

The AMD/ATI Radeon HD 6450 is running:
xserver-xorg-video-ati Version 1:7.20-0ubuntu10

If I need to install other drivers, can somebody please hold my hand and walk me through it? I tried downloading from the AMD website, but it was a ".run" file that opened in gedit. Some nice terminal commands would be nice...
____________

Profile petri33
Volunteer tester
Send message
Joined: 6 Jun 02
Posts: 394
Credit: 72,572,751
RAC: 45,416
Finland
Message 1499081 - Posted: 3 Apr 2014, 12:48:09 UTC - in response to Message 1496328.
Last modified: 3 Apr 2014, 12:50:08 UTC

chmod ugo+x filename.run
./filename.run

Run as root. Use su or sudo.
____________

Questions and Answers : Unix/Linux : Switched to Mint and cannot get 3rd GPU to run...

Copyright © 2014 University of California