Boinc only use ~1% of my CPU (only GPU is used)


log in

Advanced search

Questions and Answers : Windows : Boinc only use ~1% of my CPU (only GPU is used)

Author Message
Profile maxmoon
Send message
Joined: 18 Dec 02
Posts: 2
Credit: 448
RAC: 0
Switzerland
Message 1442739 - Posted: 15 Nov 2013, 18:05:47 UTC
Last modified: 15 Nov 2013, 18:13:34 UTC

I've already changed the cpu properties, that seti can use 8 cores and 100% of my cpu, but only the GPU is used.

How can I configure Seti/Boinc correctly? (100% of CPU and 100% GPU)

Profile Ageless
Avatar
Send message
Joined: 9 Jun 99
Posts: 12392
Credit: 2,664,512
RAC: 1,052
Netherlands
Message 1442755 - Posted: 15 Nov 2013, 18:57:20 UTC - in response to Message 1442739.

Depends on some preferences.
In the Seti Project preferences, what do you have set for:
Use CPU
Use ATI GPU
Use NVIDIA GPU
Run only the selected applications
SETI@home Enhanced:
SETI@home v7:
AstroPulse v6:
If no work for selected applications is available, accept work from other applications?

Which settings did you change exactly?

And then where did you change the preferences for CPU usage?
In the online computing preferences, or in the local preferences?

If in the online computing preferences:
- did you make sure to save the changes with the "Update preferences" button at the bottom of the edit page?
- did you make sure BOINC got those preferences in (Select Seti@Home in BOINC manager and click Update)?
____________
Jord

Fighting for the correct use of the apostrophe, together with Weird Al Yankovic

Profile maxmoon
Send message
Joined: 18 Dec 02
Posts: 2
Credit: 448
RAC: 0
Switzerland
Message 1443449 - Posted: 17 Nov 2013, 19:10:26 UTC - in response to Message 1442755.

Thank you for your answer.

I changed the settings online and local (the links you have posted) and it works now.

Boinc loaded only cuda-files and it took a while for "him" to use new settings. I think reloading config files and restarting Boinc helped :/

bill
Send message
Joined: 16 Jun 99
Posts: 861
Credit: 24,148,044
RAC: 2,976
United States
Message 1443592 - Posted: 18 Nov 2013, 1:47:12 UTC - in response to Message 1443449.

Thank you for your answer.

I changed the settings online and local (the links you have posted) and it works now.

Boinc loaded only cuda-files and it took a while for "him" to use new settings. I think reloading config files and restarting Boinc helped :/



Somethings to keep in mind. Local settings will override website settings.
As far as I know, GPU will be downloaded to you until you reach your quota
then cpu work will be downloaded. Website settings take a while to take effect
after you have changed then saved them. Some local configuration file changes
need BOINC shut down then restarted, some don't. If in doubt, shutdown BOINC then restart it.

Astropulse work units, when they're available, "pay" a few more credits than
other work units, if getting the most credits matters to you.

Number Crunching forum is another place to ask for help.

http://setiathome.berkeley.edu/forum_forum.php?id=10

Questions and Answers : Windows : Boinc only use ~1% of my CPU (only GPU is used)

Copyright © 2014 University of California