Panic Mode On (83) Server Problems?

Message boards : Number crunching : Panic Mode On (83) Server Problems?
Message board moderation

To post messages, you must log in.

Previous · 1 . . . 19 · 20 · 21 · 22

AuthorMessage
Profile David Anderson (not *that* DA) Project Donor
Avatar

Send message
Joined: 5 Dec 09
Posts: 188
Credit: 52,665,005
RAC: 35,194
United States
Message 1372905 - Posted: 29 May 2013, 2:09:05 UTC

N9JFE wrote earlier today:
"Whenever I restart my Win7 box, Boinc always starts up and tells me the GPU is missing. I have to go to File>Exit, then start Boinc again, usually twice. It's a minor thing, but it's annoying."

Whenever a kernel update means I have to restart Ubuntu 13.04 Linux
I have to restart the boinc-client after boot (as root, I am using the
Ubuntu-supplied boinc) to get the GPU to show up.

An OS-independent pattern here?
ID: 1372905 · Report as offensive
Grant (SSSF)
Volunteer tester

Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 9903
Credit: 128,588,840
RAC: 81,377
Australia
Message 1372999 - Posted: 29 May 2013, 7:54:16 UTC - in response to Message 1372905.  


I notice the PFB splitters are still extrememly limited in their output. Just a few shorties in the mix, and the ready-to-send buffer plummets, yet the splitters still only plod along at 30/s.
Grant
Darwin NT
ID: 1372999 · Report as offensive
Profile shizaru
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 14 Jun 04
Posts: 1130
Credit: 1,967,604
RAC: 41
Greece
Message 1373138 - Posted: 29 May 2013, 21:46:51 UTC

Alright. Let's see what we can see. Everybody on-line? Looking good.
ID: 1373138 · Report as offensive
Oddbjornik Special Project $75 donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 15 May 99
Posts: 109
Credit: 166,857,874
RAC: 67,736
Norway
Message 1373139 - Posted: 29 May 2013, 21:49:27 UTC - in response to Message 1373138.  
Last modified: 29 May 2013, 21:50:04 UTC

Application page lists version 7 executables.
ID: 1373139 · Report as offensive
Profile Blurf
Volunteer tester

Send message
Joined: 2 Sep 06
Posts: 8894
Credit: 11,670,553
RAC: 654
United States
Message 1373142 - Posted: 29 May 2013, 21:50:36 UTC

Would've been nice to have an official post on the Front Page or a News post by Eric or Matt about the change before it happened instead of all this "if it happens" stuff.


ID: 1373142 · Report as offensive
Rolf

Send message
Joined: 16 Jun 09
Posts: 114
Credit: 7,817,146
RAC: 0
Switzerland
Message 1373144 - Posted: 29 May 2013, 21:53:19 UTC - in response to Message 1373142.  

+1

Rolf
ID: 1373144 · Report as offensive
Profile Mike Special Project $75 donor
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 17 Feb 01
Posts: 31106
Credit: 63,357,174
RAC: 25,444
Germany
Message 1373158 - Posted: 29 May 2013, 22:11:22 UTC

It will probably happen when the transition is finnished.

With each crime and every kindness we birth our future.
ID: 1373158 · Report as offensive
Rolf

Send message
Joined: 16 Jun 09
Posts: 114
Credit: 7,817,146
RAC: 0
Switzerland
Message 1373172 - Posted: 29 May 2013, 22:55:09 UTC - in response to Message 1373158.  

It will probably happen when the transition is finnished.


If it happens when the transition is finished, it will be a comment!
But there should have been an announcement, that's before something has begun!

Rolf
ID: 1373172 · Report as offensive
Richard Haselgrove Project Donor
Volunteer tester

Send message
Joined: 4 Jul 99
Posts: 11991
Credit: 118,731,424
RAC: 41,089
United Kingdom
Message 1373186 - Posted: 29 May 2013, 23:24:43 UTC

30/05/2013 00:22:19 | SETI@home | Project is temporarily shut down for maintenance
30/05/2013 00:22:19 | SETI@home | Project requested delay of 3600 seconds

We're not quite finished yet...
ID: 1373186 · Report as offensive
Profile Wiggo "Socialist"
Avatar

Send message
Joined: 24 Jan 00
Posts: 14256
Credit: 185,479,039
RAC: 83,378
Australia
Message 1373189 - Posted: 29 May 2013, 23:31:56 UTC - in response to Message 1373186.  

30/05/2013 00:22:19 | SETI@home | Project is temporarily shut down for maintenance
30/05/2013 00:22:19 | SETI@home | Project requested delay of 3600 seconds

We're not quite finished yet...

Hopefully they are now looking at why the MB splitters are not getting up to speed.

Cheers.
ID: 1373189 · Report as offensive
ExchangeMan
Volunteer tester

Send message
Joined: 9 Jan 00
Posts: 115
Credit: 157,719,104
RAC: 0
United States
Message 1373208 - Posted: 30 May 2013, 1:01:55 UTC

I haven't converted over to V7 yet. Still running the same x41zc with Cuda 5.0. Had some computer problems so I'm concentrating on that issue first.

Just awhile ago, I received a batch (maybe a dozen or so) VLAR tasks as GPU tasks. I was amazed to see this to say the least. This problem was fixed ages ago. I Rescheded them to the CPU and all was well.

A little while later, I received another VLAR as a GPU task and aborted it.

Question, has anyone else seen this behavior? Wonder if this has anything to do with the V7 apps now available? I know that makes no sense, but it's just a suspicion.

ID: 1373208 · Report as offensive
Profile arkayn
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 14 May 99
Posts: 4199
Credit: 53,060,160
RAC: 0
United States
Message 1373212 - Posted: 30 May 2013, 1:10:04 UTC - in response to Message 1373208.  

I haven't converted over to V7 yet. Still running the same x41zc with Cuda 5.0. Had some computer problems so I'm concentrating on that issue first.

Just awhile ago, I received a batch (maybe a dozen or so) VLAR tasks as GPU tasks. I was amazed to see this to say the least. This problem was fixed ages ago. I Rescheded them to the CPU and all was well.

A little while later, I received another VLAR as a GPU task and aborted it.

Question, has anyone else seen this behavior? Wonder if this has anything to do with the V7 apps now available? I know that makes no sense, but it's just a suspicion.


This was a test we were working on over at beta and it seems to have made the transition over here as well. The CUDA app should be able to handle the work just fine now.

ID: 1373212 · Report as offensive
Profile jason_gee
Volunteer developer
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 24 Nov 06
Posts: 7489
Credit: 91,093,184
RAC: 0
Australia
Message 1373215 - Posted: 30 May 2013, 1:17:07 UTC - in response to Message 1373208.  
Last modified: 30 May 2013, 1:28:21 UTC

Question, has anyone else seen this behavior? Wonder if this has anything to do with the V7 apps now available? I know that makes no sense, but it's just a suspicion.


Yeah, for Kepler class+ this is expected. Your TITAN and 690s under V7 Cuda should process these in under 45 mins each (single instance), some 4 to 6 times CPU speed, and there should not be apparent display issues. [Note: this includes v7's extra Autocorrelation processing, so times won't be directly comparable to setiathome_enhanced (V6) ]

Certainly please advise if you do get some issues with these at default settings. Please let some run during the APR dialin period, so that credit rates can *hopefully* dialin correctly. VLAR could be made as runtime outliers, or other adjustments made server side if things don't balance out by themselves.
"Living by the wisdom of computer science doesn't sound so bad after all. And unlike most advice, it's backed up by proofs." -- Algorithms to live by: The computer science of human decisions.
ID: 1373215 · Report as offensive
ExchangeMan
Volunteer tester

Send message
Joined: 9 Jan 00
Posts: 115
Credit: 157,719,104
RAC: 0
United States
Message 1373220 - Posted: 30 May 2013, 1:40:02 UTC

OK, thanks guys. I'll keep an eye on it.

ID: 1373220 · Report as offensive
Previous · 1 . . . 19 · 20 · 21 · 22

Message boards : Number crunching : Panic Mode On (83) Server Problems?


 
©2018 University of California
 
SETI@home and Astropulse are funded by grants from the National Science Foundation, NASA, and donations from SETI@home volunteers. AstroPulse is funded in part by the NSF through grant AST-0307956.