Panic Mode On (83) Server Problems?


log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : Panic Mode On (83) Server Problems?

Previous · 1 . . . 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 . . . 22 · Next
Author Message
Tom*Project donor
Send message
Joined: 12 Aug 11
Posts: 114
Credit: 5,304,000
RAC: 31,450
United States
Message 1360579 - Posted: 24 Apr 2013, 9:17:45 UTC

I think the Shorties got together and had a litter of shorter shorties

Profile SliverProject donor
Avatar
Send message
Joined: 18 May 11
Posts: 281
Credit: 7,192,984
RAC: 22
United States
Message 1360638 - Posted: 24 Apr 2013, 12:14:04 UTC - in response to Message 1360579.

I think the Shorties got together and had a litter of shorter shorties


+1
____________

Profile HAL9000
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 11 Sep 99
Posts: 4664
Credit: 123,594,729
RAC: 97,910
United States
Message 1360668 - Posted: 24 Apr 2013, 14:04:59 UTC

With the shorties I am surprised there was a steady ~200Mb download rate during the outage.
____________
SETI@home classic workunits: 93,865 CPU time: 863,447 hours

Join the BP6/VP6 User Group today!

Profile rebestProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 16 Apr 00
Posts: 1296
Credit: 33,509,008
RAC: 15,429
United States
Message 1360883 - Posted: 25 Apr 2013, 3:20:34 UTC

Uh oh. May be problems with the upload server. I've got WUs backing up for the first time since the move.
____________

Join the PACK!

ExchangeMan
Volunteer tester
Send message
Joined: 9 Jan 00
Posts: 115
Credit: 147,777,389
RAC: 30,729
United States
Message 1360887 - Posted: 25 Apr 2013, 3:34:32 UTC - in response to Message 1360883.

Uh oh. May be problems with the upload server. I've got WUs backing up for the first time since the move.

I see the same thing over here. Not good...

____________

Profile RottenMutt
Avatar
Send message
Joined: 15 Mar 01
Posts: 999
Credit: 209,331,835
RAC: 53,100
United States
Message 1360888 - Posted: 25 Apr 2013, 3:38:08 UTC - in response to Message 1360534.

....
And i noticed yet another download record on the Cricket Graphs- 662Mb/s after the outage.

why 220 mb/s download bits from the servers during the outage, that isn't seti traffic, it is something else on top of seti.
____________

Grant (SSSF)
Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 5946
Credit: 62,399,696
RAC: 38,659
Australia
Message 1360890 - Posted: 25 Apr 2013, 3:48:29 UTC - in response to Message 1360883.

Uh oh. May be problems with the upload server. I've got WUs backing up for the first time since the move.

Yep.
It shows green on the Server Status page, but inbound traffic has dropped off & i've got uploads accumulating here as well.
____________
Grant
Darwin NT.

Profile RottenMutt
Avatar
Send message
Joined: 15 Mar 01
Posts: 999
Credit: 209,331,835
RAC: 53,100
United States
Message 1360892 - Posted: 25 Apr 2013, 3:58:19 UTC

is the server full?? all backed up!!!
____________

zoom314Project donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 47137
Credit: 37,078,973
RAC: 4,342
United States
Message 1360893 - Posted: 25 Apr 2013, 4:01:21 UTC - in response to Message 1360892.

No idea RM, but something is rotten in the usual place and I don't mean in Europe...
____________
My Facebook, War Commander, 2015

Profile RottenMutt
Avatar
Send message
Joined: 15 Mar 01
Posts: 999
Credit: 209,331,835
RAC: 53,100
United States
Message 1360895 - Posted: 25 Apr 2013, 4:05:16 UTC - in response to Message 1360893.

or Washington DC?!?
____________

Grant (SSSF)
Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 5946
Credit: 62,399,696
RAC: 38,659
Australia
Message 1360897 - Posted: 25 Apr 2013, 4:06:21 UTC - in response to Message 1360893.
Last modified: 25 Apr 2013, 4:17:39 UTC

A few uploads are starting to go through, at 2-5kB/s.
As though they just teleported everything back to the Lab...


EDIT- well they were uploading for a while. Uploads appear to have come to a halt again.
____________
Grant
Darwin NT.

zoom314Project donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 47137
Credit: 37,078,973
RAC: 4,342
United States
Message 1360907 - Posted: 25 Apr 2013, 5:03:03 UTC - in response to Message 1360895.

or Washington DC?!?

Not unless S@H has moved again...
____________
My Facebook, War Commander, 2015

Terror Australis
Volunteer tester
Send message
Joined: 14 Feb 04
Posts: 1759
Credit: 206,795,570
RAC: 20,027
Australia
Message 1360908 - Posted: 25 Apr 2013, 5:03:37 UTC

Seems to be a MB problem. Both my MB crunchers are backed up but my AP only machine is getting through without a problem.

It's also strange that the cricket graph is still showing 16MB/s of upload traffic. I wonder where it's going ?

T.A.

zoom314Project donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 47137
Credit: 37,078,973
RAC: 4,342
United States
Message 1360909 - Posted: 25 Apr 2013, 5:03:50 UTC - in response to Message 1360897.

A few uploads are starting to go through, at 2-5kB/s.
As though they just teleported everything back to the Lab...


EDIT- well they were uploading for a while. Uploads appear to have come to a halt again.

I noticed that too.
____________
My Facebook, War Commander, 2015

zoom314Project donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 47137
Credit: 37,078,973
RAC: 4,342
United States
Message 1360910 - Posted: 25 Apr 2013, 5:04:23 UTC - in response to Message 1360908.

Seems to be a MB problem. Both my MB crunchers are backed up but my AP only machine is getting through without a problem.

It's also strange that the cricket graph is still showing 16MB/s of upload traffic. I wonder where it's going ?

T.A.

Well it ain't going to Mars...
____________
My Facebook, War Commander, 2015

Grant (SSSF)
Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 5946
Credit: 62,399,696
RAC: 38,659
Australia
Message 1360917 - Posted: 25 Apr 2013, 5:19:25 UTC - in response to Message 1360908.
Last modified: 25 Apr 2013, 5:19:46 UTC

It's also strange that the cricket graph is still showing 16MB/s of upload traffic. I wonder where it's going ?

Generally it's around 18-24MB/s when everything is working OK.
Every now & then a couple of WUs upload, but most of that inbound traffic would be Scheduler requests.
____________
Grant
Darwin NT.

Profile RottenMutt
Avatar
Send message
Joined: 15 Mar 01
Posts: 999
Credit: 209,331,835
RAC: 53,100
United States
Message 1360951 - Posted: 25 Apr 2013, 6:31:07 UTC

i almost forgot what it was like before with all the button pushing to get work, thanks seti admins for reminding me:P

____________

Profile Bernie Vine
Volunteer moderator
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 26 May 99
Posts: 7194
Credit: 29,119,419
RAC: 34,310
United Kingdom
Message 1360982 - Posted: 25 Apr 2013, 8:38:29 UTC

Well don't know what the "problem" was but all OK now here in the UK.

All uploads uploaded, all reports reported, all downloads downloading, all caches at max and all is right with the world (well the SETI one at least).
____________


Today is life, the only life we're sure of. Make the most of today.

Grant (SSSF)
Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 5946
Credit: 62,399,696
RAC: 38,659
Australia
Message 1361311 - Posted: 26 Apr 2013, 6:51:02 UTC - in response to Message 1360982.


The splitters certainly are behaving strangely. For a while there, they were operating normally- spit out 50/s+ for a while, then shut down once the Ready-to-send buffer was full.
Then all of a sudden they go in to their go slow mode- barely capable of producing 30/s and the ready-to-send buffer steadily declines.
____________
Grant
Darwin NT.

Tom*Project donor
Send message
Joined: 12 Aug 11
Posts: 114
Credit: 5,304,000
RAC: 31,450
United States
Message 1361332 - Posted: 26 Apr 2013, 7:58:27 UTC

No more MB's

Looks like they are all pfb's now.

at least all the splitters are named pfb_splitter.

Previous · 1 . . . 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 . . . 22 · Next

Message boards : Number crunching : Panic Mode On (83) Server Problems?

Copyright © 2014 University of California