Upgraded to a GTX 680, getting work but staying at 0% then failling


log in

Advanced search

Questions and Answers : GPU applications : Upgraded to a GTX 680, getting work but staying at 0% then failling

Author Message
elec999
Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 104
Credit: 43,292,304
RAC: 39,066
Canada
Message 1348865 - Posted: 20 Mar 2013, 20:14:37 UTC

I just added an GTX 680. Its getting work but staying at 0% then failling. I have uninstalled and re installed newest BOINC, NVIDIA drivers and optimized client.
____________

Profile Ageless
Avatar
Send message
Joined: 9 Jun 99
Posts: 12257
Credit: 2,544,727
RAC: 310
Netherlands
Message 1348889 - Posted: 20 Mar 2013, 21:38:11 UTC - in response to Message 1348865.

The newest BOINC isn't the newest BOINC anymore, since it was one of the many new beta release candidates. We're at .58 since tonight.

But that aside, could you please post your Event Log start-up messages? The first 20-30 lines should do. Did you also follow the second advice in this thread?

And seeing how you previously had a 8800GTS in that system, how did you change over to the GTX680? Just rip out one card, install the next, or did you uninstall the driver, uninstall the videocard, take out the videocard, insert the new videocard, install the drivers anew?

And as for the optimized application, which version installer did you use?
____________
Jord

Fighting for the correct use of the apostrophe, together with Weird Al Yankovic

elec999
Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 104
Credit: 43,292,304
RAC: 39,066
Canada
Message 1349054 - Posted: 21 Mar 2013, 12:24:50 UTC - in response to Message 1348889.
Last modified: 21 Mar 2013, 12:26:17 UTC

The newest BOINC isn't the newest BOINC anymore, since it was one of the many new beta release candidates. We're at .58 since tonight.

But that aside, could you please post your Event Log start-up messages? The first 20-30 lines should do. Did you also follow the second advice in this thread?

And seeing how you previously had a 8800GTS in that system, how did you change over to the GTX680? Just rip out one card, install the next, or did you uninstall the driver, uninstall the videocard, take out the videocard, insert the new videocard, install the drivers anew?

And as for the optimized application, which version installer did you use?


I first removed the drivers, turn off, remove card, turn on wait. Then turn off, install new card, turn on install drivers and reboot. Reinstall boinc. Install optimized Lunatics_Win64v0.37_(SSE3+)_AP505r409_AKv8bx64_Cudax32f. Is there newer?
3/21/2013 8:23:50 AM | | No config file found - using defaults
3/21/2013 8:23:50 AM | | Starting BOINC client version 7.0.56 for windows_x86_64
3/21/2013 8:23:50 AM | | log flags: file_xfer, sched_ops, task
3/21/2013 8:23:50 AM | | Libraries: libcurl/7.25.0 OpenSSL/1.0.1 zlib/1.2.6
3/21/2013 8:23:50 AM | | Data directory: C:\ProgramData\BOINC
3/21/2013 8:23:50 AM | | Running under account administrator
3/21/2013 8:23:50 AM | | Processor: 8 GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 3.50GHz [Family 6 Model 58 Stepping 9]
3/21/2013 8:23:50 AM | | Processor features: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss htt tm pni ssse3 cx16 sse4_1 sse4_2 popcnt aes syscall nx lm vmx tm2 pbe
3/21/2013 8:23:50 AM | | OS: Microsoft Windows Server 2012: x64 Edition, (06.02.9200.00)
3/21/2013 8:23:50 AM | | Memory: 3.98 GB physical, 4.67 GB virtual
3/21/2013 8:23:50 AM | | Disk: 297.75 GB total, 286.75 GB free
3/21/2013 8:23:50 AM | | Local time is UTC -4 hours
3/21/2013 8:23:50 AM | | CUDA: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 680 (driver version 314.21, CUDA version 5.0, compute capability 3.0, 2048MB, 1931MB available, 3252 GFLOPS peak)
3/21/2013 8:23:50 AM | | OpenCL: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 680 (driver version 314.21, device version OpenCL 1.1 CUDA, 2048MB, 1931MB available, 3252 GFLOPS peak)
3/21/2013 8:23:50 AM | SETI@home | Found app_info.xml; using anonymous platform
3/21/2013 8:23:50 AM | SETI@home | URL http://setiathome.berkeley.edu/; Computer ID 6941201; resource share 100
3/21/2013 8:23:50 AM | SETI@home | General prefs: from SETI@home (last modified 13-Mar-2013 22:23:08)
3/21/2013 8:23:50 AM | SETI@home | Computer location: home
3/21/2013 8:23:50 AM | SETI@home | General prefs: no separate prefs for home; using your defaults
3/21/2013 8:23:50 AM | | Reading preferences override file
3/21/2013 8:23:50 AM | | Preferences:
3/21/2013 8:23:50 AM | | max memory usage when active: 2039.53MB
3/21/2013 8:23:50 AM | | max memory usage when idle: 3263.25MB
3/21/2013 8:23:50 AM | | max disk usage: 100.00GB
3/21/2013 8:23:50 AM | | max CPUs used: 7
3/21/2013 8:23:50 AM | | max download rate: 8999997 bytes/sec
3/21/2013 8:23:50 AM | | max upload rate: 7000003 bytes/sec
3/21/2013 8:23:50 AM | | (to change preferences, visit a project web site or select Preferences in the Manager)
3/21/2013 8:23:50 AM | | Not using a proxy
3/21/2013 8:23:50 AM | SETI@home | Started download of 18oc12ab.5308.9246.206158430214.10.38
3/21/2013 8:23:50 AM | SETI@home | Started download of 18oc12ab.5308.9246.206158430214.10.46
____________

elec999
Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 104
Credit: 43,292,304
RAC: 39,066
Canada
Message 1349070 - Posted: 21 Mar 2013, 13:32:09 UTC - in response to Message 1349054.


Name 18oc12aa.22544.7631.206158430217.10.198_0
Workunit 1192721476
Created 20 Mar 2013, 10:57:53 UTC
Sent 20 Mar 2013, 16:45:05 UTC
Received 21 Mar 2013, 12:21:58 UTC
Server state Over
Outcome Computation error
Client state Compute error
Exit status 1 (0x1) Unknown error number
Computer ID 6941201
Report deadline 3 May 2013, 0:04:02 UTC
Run time 8.08
CPU time 7.52
Validate state Invalid
Credit 0.00
Application version SETI@home Enhanced
Anonymous platform (NVIDIA GPU)
Stderr output

<core_client_version>7.0.56</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
Incorrect function.
(0x1) - exit code 1 (0x1)
</message>
<stderr_txt>
setiathome_CUDA: Found 1 CUDA device(s):
Device 1: GeForce GTX 680, 2047 MiB, regsPerBlock 65536
computeCap 3.0, multiProcs 8
clockRate = 1058500
setiathome_CUDA: CUDA Device 1 specified, checking...
Device 1: GeForce GTX 680 is okay
SETI@home using CUDA accelerated device GeForce GTX 680
Priority of process raised successfully
Priority of worker thread raised successfully
size 8 fft, is a freaky powerspectrum
size 16 fft, is a cufft plan
size 32 fft, is a cufft plan
size 64 fft, is a cufft plan
size 128 fft, is a cufft plan
size 256 fft, is a freaky powerspectrum
size 512 fft, is a freaky powerspectrum
size 1024 fft, is a freaky powerspectrum
size 2048 fft, is a cufft plan
size 4096 fft, is a cufft plan
size 8192 fft, is a cufft plan
size 16384 fft, is a cufft plan
size 32768 fft, is a cufft plan
size 65536 fft, is a cufft plan
size 131072 fft, is a cufft plan

) _ _ _)_ o _ _
(__ (_( ) ) (_( (_ ( (_ (
not bad for a human... _)

Multibeam x32f Preview, Cuda 3.0

Work Unit Info:
...............
WU true angle range is : 0.848411
CUFFT error in file 'd:/[Projects]/Berkeley/seti_cuda/seti_boinc/client/cuda/cudaAcc_fft.cu' in line 101.

</stderr_txt>
]]>

2884214941 1192721476 6941201 20 Mar 2013, 16:45:05 UTC 21 Mar 2013, 12:21:58 UTC Error while computing 8.08 7.52 --- SETI@home Enhanced
Anonymous platform (NVIDIA GPU)
____________

Profile arkayn
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 14 May 99
Posts: 3587
Credit: 47,337,846
RAC: 462
United States
Message 1349090 - Posted: 21 Mar 2013, 14:57:16 UTC

Lets leave the CPU apps alone, but we need to update the GPU app to something a lot newer than x32f.

Lets try x41zc.
http://www.arkayn.us/forum/index.php?action=tpmod;dl=item90
____________

elec999
Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 104
Credit: 43,292,304
RAC: 39,066
Canada
Message 1349128 - Posted: 21 Mar 2013, 17:07:05 UTC - in response to Message 1349090.
Last modified: 21 Mar 2013, 17:43:45 UTC

Lets leave the CPU apps alone, but we need to update the GPU app to something a lot newer than x32f.

Lets try x41zc.
http://www.arkayn.us/forum/index.php?action=tpmod;dl=item90

I installed using my old cpu tools. then combined the app info files and now CUDA works!!!
[IMG=http://img268.imageshack.us/img268/3456/58271976.jpg][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

Its beauty.
Thanks guys!!!
____________

elec999
Send message
Joined: 24 Nov 02
Posts: 104
Credit: 43,292,304
RAC: 39,066
Canada
Message 1350521 - Posted: 25 Mar 2013, 15:50:31 UTC - in response to Message 1349128.

One big change I had to make, was enable autologin, incase the machine reboots and im not around I will loose some boinc time.
____________

Questions and Answers : GPU applications : Upgraded to a GTX 680, getting work but staying at 0% then failling

Copyright © 2014 University of California