Panic Mode On (81) Server Problems?


log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : Panic Mode On (81) Server Problems?

Previous · 1 . . . 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 . . . 21 · Next
Author Message
Profile Fred E.Project donor
Volunteer tester
Send message
Joined: 22 Jul 99
Posts: 768
Credit: 24,139,004
RAC: 7
United States
Message 1334973 - Posted: 5 Feb 2013, 21:52:08 UTC

Seeing today is mantenance day. dont expect anything untill after the outage.

We are back, but no improvement here. Still can't connect on Main or Beta, even on NNT.
____________
Another Fred
Support SETI@home when you search the Web with GoodSearch or shop online with GoodShop.

fscheel
Send message
Joined: 13 Apr 12
Posts: 73
Credit: 11,135,641
RAC: 0
United States
Message 1334975 - Posted: 5 Feb 2013, 21:56:20 UTC - in response to Message 1334973.

Seeing today is mantenance day. dont expect anything untill after the outage.

We are back, but no improvement here. Still can't connect on Main or Beta, even on NNT.


Same here. Nothing changed.

Profile MikeProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 17 Feb 01
Posts: 24200
Credit: 33,336,868
RAC: 23,920
Germany
Message 1334981 - Posted: 5 Feb 2013, 22:09:03 UTC

What did you guys expect miracles in 4 hours ?

I have a very bad feeling.

____________

Profile KWSN Ekky Ekky Ekky
Avatar
Send message
Joined: 25 May 99
Posts: 922
Credit: 11,754,523
RAC: 12,696
United Kingdom
Message 1334984 - Posted: 5 Feb 2013, 22:16:04 UTC - in response to Message 1334981.
Last modified: 5 Feb 2013, 22:51:47 UTC

All seems fine here now, thank you.

[Edit] Er, no it's not: too many tiddlers blocking the pipes, I think. [End Edit]
____________

juan BFBProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 16 Mar 07
Posts: 5345
Credit: 299,051,524
RAC: 468,383
Brazil
Message 1335000 - Posted: 5 Feb 2013, 23:11:53 UTC

After one spike of few WU more than a hour ago, all returns to the same, no connection to the servers in any of my hosts. I try by ussing 3 diferent ISP and they all give the same answer.
____________

ExchangeMan
Volunteer tester
Send message
Joined: 9 Jan 00
Posts: 109
Credit: 138,895,451
RAC: 209,016
United States
Message 1335009 - Posted: 6 Feb 2013, 0:24:44 UTC

Got a bunch of work units, but needs a lot of babysitting.

____________

rob smithProject donor
Volunteer tester
Send message
Joined: 7 Mar 03
Posts: 8432
Credit: 57,572,811
RAC: 73,807
United Kingdom
Message 1335088 - Posted: 6 Feb 2013, 6:17:56 UTC

The scheduler is certainly playing up - it just dumped me 161 new tasks in one lump. They are now downloading, with the better ones taking slightly less time to arrive than crunch, the worse taking a lot longer to arrive than crucnh.
Ho Hum
____________
Bob Smith
Member of Seti PIPPS (Pluto is a Planet Protest Society)
Somewhere in the (un)known Universe?

Grant (SSSF)
Send message
Joined: 19 Aug 99
Posts: 5833
Credit: 59,491,090
RAC: 48,092
Australia
Message 1335102 - Posted: 6 Feb 2013, 7:04:38 UTC - in response to Message 1335088.

The scheduler is certainly playing up - it just dumped me 161 new tasks in one lump.

For me it's playing up by not being there.
For almost an hour's clicking on Update all i got was "Couldn't connect to server". The one time it did connect to the server "Failure when receiving data from the peer" was the result.
On the other system i was eventually able to report the work accumulated. Every request so far since then has resulted in "Couldn't connect to server"
And looking at the network traffic inbound, i'm not the only one having problems.
____________
Grant
Darwin NT.

juan BFBProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 16 Mar 07
Posts: 5345
Credit: 299,051,524
RAC: 468,383
Brazil
Message 1335116 - Posted: 6 Feb 2013, 7:30:36 UTC
Last modified: 6 Feb 2013, 7:32:22 UTC

3 days with the same answer, can´t contact the scheduler, no report/UL/Dl anything.

Ping & tracert to scheduler are Ok, so the problem is in the scheduler itself.

Switching down some hosts they are running empty anyway.
____________

Cosmic_Ocean
Avatar
Send message
Joined: 23 Dec 00
Posts: 2268
Credit: 8,720,473
RAC: 3,946
United States
Message 1335123 - Posted: 6 Feb 2013, 8:00:28 UTC

I ended up button-mashing the update button a little while ago and finally got through to the scheduler after ~10 attempts. Then thought I had to button-mash the retry button to get some DLs to go since they had over an hour of duration but only ~15% done.

Tried some proxies, none of them worked very well..if at all. Went back to no proxy and tried again, and they move along for the most part. They'll stall every once in a while, but doesn't require too much babysitting.

Just takes a little while to DL an AP at about 4.5KB/sec is all.
____________

Linux laptop uptime: 1484d 22h 42m
Ended due to UPS failure, found 14 hours after the fact

Sp@ceNv@derProject donor
Avatar
Send message
Joined: 10 Jul 05
Posts: 41
Credit: 84,941,685
RAC: 104,917
Belgium
Message 1335145 - Posted: 6 Feb 2013, 10:59:32 UTC - in response to Message 1335123.

It seems we're all having the same fun ... it really gets boring in the end ... So the "good backup project" is getting tons of work to do now. I'm really tired of fiddling with proxies, retries, failures to this and that, etc ... one day I hope to see to good ole fast SETI@HOME back again. Despite all donation efforts from the last few months, all the problems remain ... too bad. Greez to all fellow crunchers out there, suffering from work starvation ;)
____________
To boldly crunch ...

juan BFBProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 16 Mar 07
Posts: 5345
Credit: 299,051,524
RAC: 468,383
Brazil
Message 1335146 - Posted: 6 Feb 2013, 11:03:56 UTC

Tonight i made something i can´t even belive, turn off some of my hosts, the lack of suppert is realy frustrating.
____________

Profile Bernie Vine
Volunteer moderator
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 26 May 99
Posts: 7006
Credit: 26,746,396
RAC: 32,508
United Kingdom
Message 1335148 - Posted: 6 Feb 2013, 11:22:27 UTC

I suppose it's a question of scale, I run one medium cruncher here on SETI@Home 6851722 And 5 medium to slow on Seti Beta, yet have not had any problems keeping my modest caches filled.

I don't babysit my machines very much. 6851772 has download it's maximum tasks today without any help from me.

So from my perspective there are no problems!!

____________


Today is life, the only life we're sure of. Make the most of today.

Profile Vipin Palazhi
Avatar
Send message
Joined: 29 Feb 08
Posts: 247
Credit: 105,549,676
RAC: 58,851
India
Message 1335149 - Posted: 6 Feb 2013, 11:33:05 UTC

Super crunchers like Juan's will go through their cache of work quickly compared to medium machines. Even the modest rigs that I run are all dry. Btw, does anyone have an idea what is going on in seti labs and when we can expect the work flow to resume? No update to be seen anywhere regarding the situation .

Profile Tim
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 19 May 99
Posts: 199
Credit: 244,726,038
RAC: 190,477
Greece
Message 1335150 - Posted: 6 Feb 2013, 11:35:28 UTC

3rd day without anything from SETI.
I can’t understand how a few guys manage to have 200 tasks now.
At my account I see 127 wu’s in progress but there is nothing at the host.
Milkyway is very happy now.

Tim

____________

juan BFBProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 16 Mar 07
Posts: 5345
Credit: 299,051,524
RAC: 468,383
Brazil
Message 1335151 - Posted: 6 Feb 2013, 11:38:03 UTC

Thats exactly the problem, the comunication problem is worst as far your are from the lab, internet link "distances/speed" of course, so if your ISP have a fast connection with HE you work fine, for the rest of us nothing is working, this is why the proxy solution works most of the time, but the proxy admin allways kick us out due the large amount of BW we use.

All request still ends on error at my side.
____________

Profile Tim
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 19 May 99
Posts: 199
Credit: 244,726,038
RAC: 190,477
Greece
Message 1335152 - Posted: 6 Feb 2013, 11:39:20 UTC - in response to Message 1335151.

Thats exactly the problem, the comunication problem is worst as far your are from the lab, internet link "distances/speed" of course, so if your ISP have a fast connection with HE you work fine, for the rest of us nothing is working, this is why the proxy solution works most of the time, but the proxy admin allways kick us out due the large amount of BW we use.

All request still ends on error at my side.


That was fast... :-)
____________

Profile Vipin Palazhi
Avatar
Send message
Joined: 29 Feb 08
Posts: 247
Credit: 105,549,676
RAC: 58,851
India
Message 1335154 - Posted: 6 Feb 2013, 11:43:40 UTC

I cant use any proxies as they are all blocked by the ISP here. So I just need more patience till the issue gets resolved.

Previous · 1 . . . 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 . . . 21 · Next

Message boards : Number crunching : Panic Mode On (81) Server Problems?

Copyright © 2014 University of California