Have 2 GPUs only 1 gets used


log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : Have 2 GPUs only 1 gets used

Author Message
kmcjeep
Send message
Joined: 6 Jun 12
Posts: 13
Credit: 5,189,461
RAC: 0
United States
Message 1331295 - Posted: 25 Jan 2013, 21:40:17 UTC

I have 2 GTX 550TI's. Only 1 is being used. Tried different drivers, no change. What can I do? Why does it show 8381361MB available?
1/25/2013 1:30:00 PM | | NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 550 Ti (driver version 310.90, CUDA version 5.0, compute capability 2.1, 1024MB, 8381361MB available, 731 GFLOPS peak)
1/25/2013 1:30:00 PM | | NVIDIA GPU 1 (not used): GeForce GTX 550 Ti (driver version 310.90, CUDA version 5.0, compute capability 2.1, 1024MB, 945MB available, 731 GFLOPS peak)
1/25/2013 1:30:00 PM | | OpenCL: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 550 Ti (driver version 310.90, device version OpenCL 1.1 CUDA, 1024MB, 8381361MB available)
1/25/2013 1:30:00 PM | | OpenCL: NVIDIA GPU 1 (not used): GeForce GTX 550 Ti (driver version 310.90, device version OpenCL 1.1 CUDA, 1024MB, 945MB available)

Claggy
Volunteer tester
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4039
Credit: 32,691,076
RAC: 800
United Kingdom
Message 1331308 - Posted: 25 Jan 2013, 22:05:31 UTC - in response to Message 1331295.
Last modified: 25 Jan 2013, 22:08:41 UTC

Why does it show 8381361MB available?

Because Boinc 7.0.28 has a Nvidia GPU memory reporting Bug, in combination with later Nvidia drivers,
Boinc 7.0.36 has a partial fix, Boinc 7.0.38 has the full fix (but is best avoided because of other issues), you can use Boinc 7.0.44 safely,

Or you can make a cc_config.xml (with Notepad) with the following in it:

<cc_config>
<options>
<use_all_gpus>1</use_all_gpus>
</options>
</cc_config>


Make sure you save it as cc_config.xml (set the save as type to 'all files') with ANSI encoding, drop the file in your Boinc Data directory (the location is in the startup messages of the Event log), the directory is a hidden directory, so you'll need to unhide it,
and restart Boinc, if you've done it right the should be a 'use all gpus' config entry right near the start of the Event log messages.

Claggy

rob smith
Volunteer tester
Send message
Joined: 7 Mar 03
Posts: 8120
Credit: 52,214,259
RAC: 78,098
United Kingdom
Message 1331312 - Posted: 25 Jan 2013, 22:15:19 UTC

A quick question, given that the current default download is 7.0.28 where does one get 7.0.44 from?
____________
Bob Smith
Member of Seti PIPPS (Pluto is a Planet Protest Society)
Somewhere in the (un)known Universe?

juan BFB
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 16 Mar 07
Posts: 4922
Credit: 267,025,004
RAC: 341,530
Brazil
Message 1331318 - Posted: 25 Jan 2013, 22:21:38 UTC

Go to: http://boinc.berkeley.edu/download_all.php and choose the one you need.
____________

Claggy
Volunteer tester
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4039
Credit: 32,691,076
RAC: 800
United Kingdom
Message 1331338 - Posted: 25 Jan 2013, 23:10:38 UTC - in response to Message 1331318.

Or look in the Boinc 7 changelog thread.

Claggy

kmcjeep
Send message
Joined: 6 Jun 12
Posts: 13
Credit: 5,189,461
RAC: 0
United States
Message 1331354 - Posted: 25 Jan 2013, 23:46:47 UTC

The cc_config.xml file fixed it, both gpu's working.

Thank you Claggy

Message boards : Number crunching : Have 2 GPUs only 1 gets used

Copyright © 2014 University of California