Service fails to start


log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : Service fails to start

Author Message
Sakletare
Avatar
Send message
Joined: 18 May 99
Posts: 131
Credit: 20,950,319
RAC: 880
Sweden
Message 1311691 - Posted: 6 Dec 2012, 10:18:37 UTC

I have a couple of hosts that randomly fails to launch BOINC at startup. Sometimes it starts, sometimes it doesn't. No idea why. Any thoughts?

It's always the same two hosts, they are running Windows 7 Professional and the service is properly installed.

When I manually start BOINC the first time after such an incident User Account Control asks for permission to procede.

Profile dancer42
Volunteer tester
Send message
Joined: 2 Jun 02
Posts: 436
Credit: 1,159,602
RAC: 186
United States
Message 1311739 - Posted: 6 Dec 2012, 13:27:30 UTC - in response to Message 1311691.

there are many things that can cause this.

but if this is an old install or a badly written new install the files may be weak.

if that is the case, uninstalling wiping the boinc directory and re-installing

may be the easiest way to fix.

try that first this fails list hardware and post agin.

____________

Sakletare
Avatar
Send message
Joined: 18 May 99
Posts: 131
Credit: 20,950,319
RAC: 880
Sweden
Message 1311804 - Posted: 6 Dec 2012, 17:00:14 UTC - in response to Message 1311739.

Obviously I'm thinking about reinstalling BOINC, but I'd like to understand the root cause to prevent it from hapening again. I have four identical hosts, two of them have this problem for some reason.

And I have no idea what "weak files" may be.

Message boards : Number crunching : Service fails to start

Copyright © 2014 University of California