GTX 680 WU Errors


log in

Advanced search

Questions and Answers : GPU applications : GTX 680 WU Errors

Author Message
ElQuique
Send message
Joined: 18 Aug 10
Posts: 4
Credit: 6,021,580
RAC: 2,499
Mexico
Message 1262757 - Posted: 21 Jul 2012, 0:11:26 UTC

I've being crunching for S@H for a couple of years CPU only, recently got "the bug" and got me a couple of GPUs to speed up the process.

I set up a unit which has sucessfully been running mainly for GPUGrid, and I would like to use it for S@H also, the problem is most of the GPU WUs (SETI@home Enhanced v6.10 (cuda_fermi)) I get run for about 15 seconds and get aborted.

The error messages are:
--------------------------------------------------
<message>
Incorrect Function. (0x1) - exit code 1 (0x1)
</message>
<stderr_txt>
setiathome_CUDA: Found 2 CUDA device(s):
Device 1 : GeForce GTX 680
totalGlobalMem = -2147483648
sharedMemPerBlock = 49152
regsPerBlock = 65536
warpSize = 32
memPitch = 2147483647
maxThreadsPerBlock = 1024
clockRate = 1124000
totalConstMem = 65536
major = 3
minor = 0
textureAlignment = 512
deviceOverlap = 1
multiProcessorCount = 8
Device 2 : GeForce GTX 680
totalGlobalMem = -2147483648
sharedMemPerBlock = 49152
regsPerBlock = 65536
warpSize = 32
memPitch = 2147483647
maxThreadsPerBlock = 1024
clockRate = 1124000
totalConstMem = 65536
major = 3
minor = 0
textureAlignment = 512
deviceOverlap = 1
multiProcessorCount = 8
setiathome_CUDA: CUDA Device 2 specified, checking...
Device 2: GeForce GTX 680 is okay
SETI@home using CUDA accelerated device GeForce GTX 680
setiathome_enhanced 6.09 Visual Studio/Microsoft C++
libboinc: 6.3.22

Work Unit Info:
...............
WU true angle range is : 0.429018
Optimal function choices:
-----------------------------------------------------
name
-----------------------------------------------------
v_BaseLineSmooth (no other)
v_GetPowerSpectrum 0.00221 0.00000
v_ChirpData 0.01775 0.00000
v_Transpose4 0.00266 0.00000
FPU opt folding 0.00387 0.00000
CUFFT error in file 'd:/Projects/SETI/seti_boinc/client/cuda/cudaAcc_fft.cu' in line 62.

</stderr_txt>
--------------------------------------------------------

The unit is a:
i7-2600K (8 cores)
Win 7 Ultimate 64
2 EVGA GeForce GTX 680 (2048MB)
Boinc 7.0.28
Driver 304.48
http://setiathome.berkeley.edu/show_host_detail.php?hostid=6614088

I updated Boinc to 7.0.28 and the driver to 301.42 and then to the Beta 304.48 and got the same results...

Any merciful cruncher might have any idea what may be going wrong?
____________

Profile arkaynProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 14 May 99
Posts: 3624
Credit: 48,551,975
RAC: 27,291
United States
Message 1262776 - Posted: 21 Jul 2012, 1:34:44 UTC - in response to Message 1262757.

We have already seen that the 680's do not really like the stock CUDA Fermi app and error out all work.
http://setiathome.berkeley.edu/forum_thread.php?id=68588

But we do know that the optimized apps do not have the same problem and will definitely run the work faster as well.
http://lunatics.kwsn.net/index.php?module=Downloads;sa=dlview;id=330
____________

ElQuique
Send message
Joined: 18 Aug 10
Posts: 4
Credit: 6,021,580
RAC: 2,499
Mexico
Message 1262781 - Posted: 21 Jul 2012, 1:42:07 UTC - in response to Message 1262776.

Thanks for your response arkayn, one more question though.

Does installing the lunatics app interfere with the hability to run other Boinc GPU projects? I would like to continue using this unit to run GPUGrid.
____________

Profile arkaynProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 14 May 99
Posts: 3624
Credit: 48,551,975
RAC: 27,291
United States
Message 1262793 - Posted: 21 Jul 2012, 2:43:29 UTC - in response to Message 1262781.

Thanks for your response arkayn, one more question though.

Does installing the lunatics app interfere with the hability to run other Boinc GPU projects? I would like to continue using this unit to run GPUGrid.


Nope, it only installs the optimized apps in the setiathome.berkeley.edu folder and does not touch any other project.
____________

ElQuique
Send message
Joined: 18 Aug 10
Posts: 4
Credit: 6,021,580
RAC: 2,499
Mexico
Message 1262830 - Posted: 21 Jul 2012, 5:25:10 UTC - in response to Message 1262781.

Thanks for the reply (and including the appropiate link), I installed the app, we'll see tomorrow how the next batch does.

Regards
____________

ElQuique
Send message
Joined: 18 Aug 10
Posts: 4
Credit: 6,021,580
RAC: 2,499
Mexico
Message 1263839 - Posted: 23 Jul 2012, 20:52:49 UTC

Quick update.
Installing the Lunatics app seems to have solved the problem.
No more errors.

Thanks & Regards
____________

Questions and Answers : GPU applications : GTX 680 WU Errors

Copyright © 2014 University of California