6.08 errors?


log in

Advanced search

Questions and Answers : GPU applications : 6.08 errors?

Author Message
The Weasel
Send message
Joined: 6 Jun 99
Posts: 127
Credit: 53,204,868
RAC: 396
United States
Message 1208089 - Posted: 20 Mar 2012, 0:18:41 UTC

I have been away for awhile, I have read some posts recently that the 6.xx (not sure which ones) have some errors and are being worked out, I noticed some today on a usally solid machine. I checked the tasks it had in the que today as they where running and all seemed fine. Am I getting some of these old corupt tasks or is this still being worked out?
____________

Dega
Avatar
Send message
Joined: 9 Apr 12
Posts: 1
Credit: 133
RAC: 0
United States
Message 1216147 - Posted: 9 Apr 2012, 15:18:25 UTC - in response to Message 1208089.

Actually that's been happpening to me since I set up SETI@home yesterday, on the 6.08 version, frequently seizing up the manager or stopping the task completely when there's an error. It even made me abandon all my tasks earlier because of error without recording my time spent. I've been watching them pretty frequently, tabbing between tasks and what not, and it always seems to occur when there's spikes in the mean score of the frequency. Today it ended a 14 hour pocess when it read a score of 0.97. Probably my NVIDIA freaking out about the length in time active, but a little disheartening when it tells me it abandoned a task I spent so much time watching because of an error in computing. Haha.
____________
"We see that light bends around mass, black holes are shadows with three dimensions, sound is a universal language, human beings are 1000 megaton hydrogen stars frozen solid, and math is the DNA for all matter. Yet we don't even understand thought."

Profile Gatekeeper
Avatar
Send message
Joined: 14 Jul 04
Posts: 887
Credit: 176,479,616
RAC: 0
United States
Message 1216454 - Posted: 10 Apr 2012, 1:57:07 UTC - in response to Message 1216147.
Last modified: 10 Apr 2012, 1:59:46 UTC

Actually that's been happpening to me since I set up SETI@home yesterday, on the 6.08 version, frequently seizing up the manager or stopping the task completely when there's an error. It even made me abandon all my tasks earlier because of error without recording my time spent. I've been watching them pretty frequently, tabbing between tasks and what not, and it always seems to occur when there's spikes in the mean score of the frequency. Today it ended a 14 hour pocess when it read a score of 0.97. Probably my NVIDIA freaking out about the length in time active, but a little disheartening when it tells me it abandoned a task I spent so much time watching because of an error in computing. Haha.


Well, in no particular order, here are some things to consider:

Your laptop graphics card is rather old and underpowered for this project. While 256 MB is the minimum video memory required for the project, clearly the results are not always satisfactory. Additionally, the Nvidia driver you're using is WAY out of date; I'm frankly surprised it would even run a CUDA application. If you want to have any chance of returning valid work, you need to update your video driver to at least a 280 series (e.g., 285.62). 14 hours of processing is really slow for a CUDA unit; you might want to consider not doing CUDA work and just focus on CPU work.
____________

The Weasel
Send message
Joined: 6 Jun 99
Posts: 127
Credit: 53,204,868
RAC: 396
United States
Message 1216821 - Posted: 11 Apr 2012, 11:37:04 UTC

But that still does not explain my situation, using a GTX465 with driver 296.10 and 7.0.25 version of Boinc, I am running lunatics do I need to reinstall anything? The only thing I haven't tried reinstalling is lunatics. Otherwise have uninstalled boinc and tried rolling back video driver. Still nonthing on that machine.
____________

Profile Gatekeeper
Avatar
Send message
Joined: 14 Jul 04
Posts: 887
Credit: 176,479,616
RAC: 0
United States
Message 1216891 - Posted: 11 Apr 2012, 16:17:36 UTC - in response to Message 1216821.

But that still does not explain my situation, using a GTX465 with driver 296.10 and 7.0.25 version of Boinc, I am running lunatics do I need to reinstall anything? The only thing I haven't tried reinstalling is lunatics. Otherwise have uninstalled boinc and tried rolling back video driver. Still nonthing on that machine.


Since you've chosen to have your computers hidden, we can't look at the errors you're getting to help you out.
____________

The Weasel
Send message
Joined: 6 Jun 99
Posts: 127
Credit: 53,204,868
RAC: 396
United States
Message 1217050 - Posted: 11 Apr 2012, 22:52:39 UTC

I have made them visible, the system is Brian-PC, I think that I am having an issue with.
____________

OzzFan
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 9 Apr 02
Posts: 13625
Credit: 31,056,152
RAC: 20,609
United States
Message 1217059 - Posted: 11 Apr 2012, 23:28:04 UTC - in response to Message 1217050.

We can't see PC names, so we have no idea which one is called "Brian-PC".

If you click on Gatekeeper's name above his avatar, then click on View next to Computers, you'll see what we see of your computers. Gatekeeper will be able to see his names even though we cannot because only the account holder gets to view private information like that.

Profile Gatekeeper
Avatar
Send message
Joined: 14 Jul 04
Posts: 887
Credit: 176,479,616
RAC: 0
United States
Message 1217081 - Posted: 12 Apr 2012, 0:39:12 UTC - in response to Message 1217050.

I have made them visible, the system is Brian-PC, I think that I am having an issue with.


Yeah, there's definitely a problem. All the GPU errors seem to have the same stderr message:

setiathome_CUDA: No CUDA devices found
setiathome_CUDA: Found 0 CUDA device(s):
setiathome_CUDA: CUDA Device 1 specified, checking...
Device cannot be used
SETI@home NOT using CUDA, falling back on host CPU processing

Off the top of my head, the first thing that comes to mind is a bad GPU, and/or bad memory. Does BOINC recognize the GPU at startup?
____________

The Weasel
Send message
Joined: 6 Jun 99
Posts: 127
Credit: 53,204,868
RAC: 396
United States
Message 1217104 - Posted: 12 Apr 2012, 2:06:28 UTC

I will check it tommorrow, but from what I remember it recognises it, I get a few tasks that are successfull and run perfect, but then it fails straight down the list of all tasks. I can not get it to fail while I am watching or around is part of the problem. It's alway's when I come back to check on it.
____________

Profile Gatekeeper
Avatar
Send message
Joined: 14 Jul 04
Posts: 887
Credit: 176,479,616
RAC: 0
United States
Message 1217118 - Posted: 12 Apr 2012, 3:25:01 UTC - in response to Message 1217104.

I will check it tommorrow, but from what I remember it recognises it, I get a few tasks that are successfull and run perfect, but then it fails straight down the list of all tasks. I can not get it to fail while I am watching or around is part of the problem. It's alway's when I come back to check on it.


Here's a thought.. the Nvidia driver you're using has a known bug that causes the GPU to stop working when your monitor goes into "sleep mode". Obviously, when you're there looking at S@H running, the monitor's not "asleep". But when you're not there.........

Check to see what your power settings are in Windows. Disable "sleep mode". See if that helps.
____________

Profile arkaynProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 14 May 99
Posts: 3691
Credit: 48,730,748
RAC: 6,088
United States
Message 1217124 - Posted: 12 Apr 2012, 3:46:22 UTC

First thing that comes to mind is the driver sleep bug. When your monitor goes to sleep is is also putting the video card to sleep and does not allow CUDA processing.

Either turn off monitor sleep in energy preferences or go to a driver that does not have that bug. 290.53 or 301.24.
____________

The Weasel
Send message
Joined: 6 Jun 99
Posts: 127
Credit: 53,204,868
RAC: 396
United States
Message 1217440 - Posted: 12 Apr 2012, 23:14:45 UTC

I have turned off sleep mode on the monitor, I will see if that takes care of the problem tommorrow, thanks again for the help.
____________

The Weasel
Send message
Joined: 6 Jun 99
Posts: 127
Credit: 53,204,868
RAC: 396
United States
Message 1217822 - Posted: 13 Apr 2012, 21:42:34 UTC - in response to Message 1217440.

Well, after checking and getting some tasks sent back to me. It appears to have taken care of the problem, ty again, I had the screensaver disabled, but did not even think to check the power management with the newer driver. Thanks again, everyone.
____________

Questions and Answers : GPU applications : 6.08 errors?

Copyright © 2014 University of California