ATI Help Required please.


log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : ATI Help Required please.

Author Message
Profile Neil Blaikie
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 17 May 99
Posts: 142
Credit: 6,632,198
RAC: 1,643
Canada
Message 1090283 - Posted: 25 Mar 2011, 14:19:36 UTC

I am trying to install an X1900xt card in my computer but am running into some issues. I have an Nvidia card geforce 8500 GT installed and running fine -it cunches my cuda work.
I downloaded the catalyst control center but it does not seem to show up, all I get is the update manager no control center.

Driver is defaulting to windows WDDM version and I cant get it to install the ATI drivers or the Catalyst control center.

My computer is running Windows 7 ultimate x64 edition, power supply is 800w and plenty for what is needed.
Any help would be greatly appreciated.
____________

OzzFan
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 9 Apr 02
Posts: 13662
Credit: 31,494,089
RAC: 11,418
United States
Message 1090293 - Posted: 25 Mar 2011, 14:34:20 UTC - in response to Message 1090283.
Last modified: 25 Mar 2011, 14:41:40 UTC

As of Catalyst Drivers 9.4 (April 2009), ATi dropped support for anything older than the Radeon HD 2000 series.

You'll need to make sure you're using Catalyst 9.3 (March 2009) or older to support your Radeon X1900XT card.

[Edit] It looks like they have a February 2010 update (Catalyst 10.2) located here.

jravin
Send message
Joined: 25 Mar 02
Posts: 966
Credit: 104,797,187
RAC: 53,835
United States
Message 1090297 - Posted: 25 Mar 2011, 14:36:53 UTC - in response to Message 1090283.
Last modified: 25 Mar 2011, 14:38:28 UTC

I am trying to install an X1900xt card in my computer but am running into some issues. I have an Nvidia card geforce 8500 GT installed and running fine -it cunches my cuda work.
I downloaded the catalyst control center but it does not seem to show up, all I get is the update manager no control center.

Driver is defaulting to windows WDDM version and I cant get it to install the ATI drivers or the Catalyst control center.

My computer is running Windows 7 ultimate x64 edition, power supply is 800w and plenty for what is needed.
Any help would be greatly appreciated.


Did you d/l the whole of Catalyst 11.2 from AMD/ATI website? It installs something called update manager as part of the process for installing all the ATI goodies including drivers. It "should" install corectly even in the presence of an NVIDIA card, but maybe not. See my thread farther down about "Need Help with ATI cards" for some other problems with ATI as opposed to NVIDIA drivers.

EDIT: Whoops, previous reply nails your problem, now if only mine could be fixed so easily. /EDIT
____________

Profile Neil Blaikie
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 17 May 99
Posts: 142
Credit: 6,632,198
RAC: 1,643
Canada
Message 1090386 - Posted: 25 Mar 2011, 18:21:55 UTC

Thanks for the help guys, turns out in my stupidness, the card was not properly seated and thus not working correctly.

Installed 10.2 and now all working correctly.

This thread is now closed
____________

Message boards : Number crunching : ATI Help Required please.

Copyright © 2014 University of California