Not working.... why is it so?


log in

Advanced search

Questions and Answers : Getting started : Not working.... why is it so?

Author Message
Chris Cole
Send message
Joined: 18 Mar 11
Posts: 1
Credit: 6,742
RAC: 0
Australia
Message 1088993 - Posted: 21 Mar 2011, 3:02:32 UTC

Hi guys,

Just installed BOINC on an Intel-based iMac running 10.5.8.

Runs okay but seems unable to get any data packets from the server(s). Manual update request gives a "Communication deferred" message and a timer counts down from 5 minutes then has the same problem again.

Same thing happening for SETI@home and Milkyway@home, so it doesn't seem project-specific. Running through a non-firewalled bog standard modem/router on a domestic ADSL connection.

Any ideas greatly appreciated.

Cheers,
Chris

Profile ignorance is no excuse
Avatar
Send message
Joined: 4 Oct 00
Posts: 9529
Credit: 44,433,274
RAC: 0
Korea, North
Message 1088998 - Posted: 21 Mar 2011, 3:17:15 UTC - in response to Message 1088993.

seems the server decided to take leave about the time the guys in berkeley left on Friday. They should have things going by midmorning on Monday if its just a minor glitch longer if not
____________
In a rich man's house there is no place to spit but his face.
Diogenes Of Sinope

End terrorism by building a school

H@WK_EYES
Send message
Joined: 5 Oct 00
Posts: 1
Credit: 224,664
RAC: 8
United Kingdom
Message 1092588 - Posted: 2 Apr 2011, 11:41:29 UTC

Hi,
I've just installed the Boinc client and I'm also getting the Communications Deferred message everytime. ive checked my firewall and it doesnt apeer to be blocking the client.

any ideas?
____________

Profile Gundolf Jahn
Send message
Joined: 19 Sep 00
Posts: 3184
Credit: 358,422
RAC: 28
Germany
Message 1092594 - Posted: 2 Apr 2011, 12:09:30 UTC - in response to Message 1092588.

Why are the "Communications Deferred"? That's only the result, not the reason. ;-)

Gruß,
Gundolf
____________
Computer sind nicht alles im Leben. (Kleiner Scherz)

SETI@home classic workunits 3,758
SETI@home classic CPU time 66,520 hours

John McLeod VII
Volunteer developer
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 15 Jul 99
Posts: 24520
Credit: 521,562
RAC: 92
United States
Message 1092678 - Posted: 2 Apr 2011, 15:46:21 UTC

Post a few messages before and after the communications deferred message, and we might be able to help.
____________


BOINC WIKI

reo24x7
Send message
Joined: 11 Apr 11
Posts: 3
Credit: 253
RAC: 0
India
Message 1096398 - Posted: 12 Apr 2011, 3:38:05 UTC

Hi,
I've installed BOINC client on Windows 7 machine.
I too am the "Communication Deferred" message continually for all of my projects.

Messages I receive are

12-Apr-11 8:44:32 AM http://setiathome.berkeley.edu/ Sending scheduler request: To fetch work.
12-Apr-11 8:44:32 AM http://setiathome.berkeley.edu/ Requesting new tasks
12-Apr-11 8:44:37 AM http://setiathome.berkeley.edu/ Scheduler request failed: Error 417

Why am I getting these messages?
Is it because of any firewall problems? ( I mean i've checked my computer's firewall and it is not blocking any requests.)
I am connecting through a University network.

Please do reply ASAP.

OzzFan
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 9 Apr 02
Posts: 13615
Credit: 30,372,325
RAC: 21,297
United States
Message 1096414 - Posted: 12 Apr 2011, 4:13:38 UTC - in response to Message 1096398.

HTTP error 417 is an unusual one in that it's hard to pinpoint, but is usually a comms error between the client and the server.

Try doing an IPCONFIG /FLUSHDNS to see if that helps.

reo24x7
Send message
Joined: 11 Apr 11
Posts: 3
Credit: 253
RAC: 0
India
Message 1096420 - Posted: 12 Apr 2011, 4:24:27 UTC - in response to Message 1096414.

No, it doesn't work.
I tried it couple of times.

Thanks anyway!
If you any other suggestions please do reply.

And is there a diagnostic or log(other than message board) that I can check for the client?

Profile Gundolf Jahn
Send message
Joined: 19 Sep 00
Posts: 3184
Credit: 358,422
RAC: 28
Germany
Message 1096458 - Posted: 12 Apr 2011, 8:52:03 UTC - in response to Message 1096420.

You could try Ageless's advice from back when (http://boinc.berkeley.edu/dev/forum_thread.php?id=3034):

Ah, the infamous error 417. This is a http error.
This can possibly be fixed by telling BOINC to use http 1.0 communications only. To do so, make a cc_config.xml file in your BOINC Data directory.
Put these lines into it:
<cc_config>
<options>
<http_1_0>1</http_1_0>
</options>
</cc_config>

Open BOINC Manager->Advanced view->Advanced->Read config file.
Now try to upload/download.

See also this thread.

Gruß,
Gundolf

Profile BilBg
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 27 May 07
Posts: 2692
Credit: 6,090,689
RAC: 4,618
Bulgaria
Message 1096468 - Posted: 12 Apr 2011, 10:15:38 UTC - in response to Message 1096398.


Try to update your BOINC version. You are using 6.8.23

The current Recommended version is 6.10.60 (the 6.12.22 is still in "beta" status)
http://boinc.berkeley.edu/download_all.php

(Get the same "brand" - 32 or 64 bit - as you run now)

Just Exit BOINC and install the new BOINC over the previous version.


____________



- ALF - "Find out what you don't do well ..... then don't do it!" :)

reo24x7
Send message
Joined: 11 Apr 11
Posts: 3
Credit: 253
RAC: 0
India
Message 1096473 - Posted: 12 Apr 2011, 10:45:38 UTC - in response to Message 1096458.

Thanks Gundolf Jahn.
It worked.
I created a cc_config.xml and saved in the "...Application Data\BOINC" folder and reread the config file.
And now it is running fine.

And thanks to BilBg for the recommendation :)

Teaboy
Send message
Joined: 25 Oct 01
Posts: 1
Credit: 517,972
RAC: 0
United Kingdom
Message 1098671 - Posted: 18 Apr 2011, 9:33:55 UTC

I had similar problems, but had set a proxy server. Since I can, I disabled the proxy server, and the problem went away. Obviously this isn't always a possible solution though...
____________

Profile ruby042
Send message
Joined: 25 Apr 11
Posts: 1
Credit: 2,913
RAC: 0
Russia
Message 1100983 - Posted: 27 Apr 2011, 8:32:19 UTC

Thanks for sharing! The cc_config.xml advice has worked wonderfully! I'll describe my original problem so that somebody who has the same problem in the future can find Gundolf's solution over the search function:

I can only access the internet through a http proxy server on port 8080. The download of data worked, but the upload didn't. I got error messages like this:
Temporarily failed upload of 23fe11ad.18337.23544.13.10.228_0_0: HTTP error
Backing off 5 min 38 sec on upload of 23fe11ad.18337.23544.13.10.228_0_0

Questions and Answers : Getting started : Not working.... why is it so?

Copyright © 2014 University of California