Two or Three Spectres (Mar 16 2011)


log in

Advanced search

Message boards : Technical News : Two or Three Spectres (Mar 16 2011)

Author Message
Profile Matt Lebofsky
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project scientist
Avatar
Send message
Joined: 1 Mar 99
Posts: 1389
Credit: 74,079
RAC: 0
United States
Message 1087547 - Posted: 16 Mar 2011, 22:05:46 UTC

The lab wide power outage more or less went along with any major problems. We powered down all the systems yesterday afternoon (and unplugged most of them to be safe) and brought them back on line this morning. Right off the bat there were no failed disks or broken RAIDs or anything like that except for Eric's hydrogen survey system which was giving him hell for a couple hours due to one partition that needed a ridiculously long fsck. But there were still funny little gremlins like mangled mount permissions, or various headaches caused by NetworkManager. I swear this program or whatever it is only exists to create random problems for network managers to solve and thus protect their jobs (hence the name of the software package itself). We try to remove this package from every system but sometimes it comes creeping back as a dependency from a seemingly unrelated update. Yeah, we have it excluded in our yum.conf's but that line was missing on two machines, and those were the two having problems upon reboot this morning.

Anyway... as much as a pain this was for everyone it completely obscured a problem down on campus which would have caused an hour long network outage last night. But since we were already completely off line, no harm no foul.

- Matt

____________
-- BOINC/SETI@home network/web/science/development person
-- "Any idiot can have a good idea. What is hard is to do it." - Jeanne-Claude

Profile perryjay
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 20 Aug 02
Posts: 3377
Credit: 14,942,219
RAC: 12,294
United States
Message 1087562 - Posted: 16 Mar 2011, 22:32:20 UTC - in response to Message 1087547.

Glad everything went well Matt. One question many are wondering about though, it seems all our pendings are falling as no new pendings are showing up on the pendings page. The old pendings are working right as they get validated but no new ones showing up. Any idea what's up with that?
____________


PROUD MEMBER OF Team Starfire World BOINC

Claggy
Volunteer tester
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 4048
Credit: 32,693,420
RAC: 508
United Kingdom
Message 1087565 - Posted: 16 Mar 2011, 22:33:11 UTC - in response to Message 1087547.

Thanks for the update Matt,

Claggy

Profile Gary Charpentier
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 25 Dec 00
Posts: 12149
Credit: 6,430,092
RAC: 8,012
United States
Message 1087569 - Posted: 16 Mar 2011, 22:38:44 UTC - in response to Message 1087547.

Matt, Someone still needs to run the scripts to bring Beta online.

____________

Profile Matt Lebofsky
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project scientist
Avatar
Send message
Joined: 1 Mar 99
Posts: 1389
Credit: 74,079
RAC: 0
United States
Message 1087578 - Posted: 16 Mar 2011, 23:02:13 UTC - in response to Message 1087569.

Matt, Someone still needs to run the scripts to bring Beta online.


I think Eric is messing around with some stuff - he asked that the beta project remain offline as we brought everything else up.

- Matt
____________
-- BOINC/SETI@home network/web/science/development person
-- "Any idiot can have a good idea. What is hard is to do it." - Jeanne-Claude

Jesse Viviano
Send message
Joined: 27 Feb 00
Posts: 95
Credit: 474,230
RAC: 0
United States
Message 1087580 - Posted: 16 Mar 2011, 23:04:33 UTC

It looks like someone needs to load more tapes into the splitters and wake up the Astropulse splitters. The SETI@home Enhanced multibeam splitters are completely out of work to do, and the Astropulse splitters are not running according to the server status page.

Profile Matt Lebofsky
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project scientist
Avatar
Send message
Joined: 1 Mar 99
Posts: 1389
Credit: 74,079
RAC: 0
United States
Message 1087584 - Posted: 16 Mar 2011, 23:16:24 UTC - in response to Message 1087580.

It looks like someone needs to load more tapes into the splitters and wake up the Astropulse splitters. The SETI@home Enhanced multibeam splitters are completely out of work to do, and the Astropulse splitters are not running according to the server status page.


This is happening automatically in the background, but there is some delay (remember that each file has to go through 3-4 hours of radar "cleansing" first).

- Matt
____________
-- BOINC/SETI@home network/web/science/development person
-- "Any idiot can have a good idea. What is hard is to do it." - Jeanne-Claude

Profile lainofthenet
Send message
Joined: 28 Nov 02
Posts: 8
Credit: 779,069
RAC: 887
Canada
Message 1087589 - Posted: 16 Mar 2011, 23:41:07 UTC - in response to Message 1087547.

Gee ...the last couple of thread titles have scared me. LOL. Rubicon ...Spectres? Very ominous sounding!! Thank you for the updates. Spring coming ...Yay!!
____________

Profile RottenMutt
Avatar
Send message
Joined: 15 Mar 01
Posts: 992
Credit: 207,654,623
RAC: 1
United States
Message 1087777 - Posted: 17 Mar 2011, 13:18:52 UTC

can't you just install networkmgr and disable the service!
____________

Tom95134
Send message
Joined: 27 Nov 01
Posts: 213
Credit: 3,305,450
RAC: 929
United States
Message 1087802 - Posted: 17 Mar 2011, 15:56:24 UTC

Bringing systems back online. It's just like unwrapping packages at Christmas time. You're never sure if it is going to be a present or a lump of coal. :)

Thanks for keeping us updated. Gold Stars all around.
____________

Message boards : Technical News : Two or Three Spectres (Mar 16 2011)

Copyright © 2014 University of California