Problem reporting tasks


log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : Problem reporting tasks

Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Next
Author Message
Lionel
Send message
Joined: 25 Mar 00
Posts: 579
Credit: 237,737,391
RAC: 238,037
Australia
Message 1021474 - Posted: 31 Jul 2010, 23:06:25 UTC - in response to Message 1020368.

That problem has been explained a few times before, but I cannot find the right thread right now. It has something to do with the scheduler or the feeder only having 100 units every 6 seconds, and if those are used/taken/send to someone else, you'll get the msg no work available althought there might be thousands of units shown on the server status page or the cricket graph not being maxed out. In other words, keep trying , it'll work eventually :)

Yes I know about that, I just think it has been happening much more lately, as if there's some other problem going on.



I agree, its happening post outage as well...
____________

Ronald
Send message
Joined: 15 May 99
Posts: 8
Credit: 1,562,838
RAC: 0
United Kingdom
Message 1021485 - Posted: 1 Aug 2010, 0:07:46 UTC - in response to Message 1021406.
Last modified: 1 Aug 2010, 0:13:58 UTC

Did you set it to no new tasks? Try hitting the update button a couple of times if needed to see if that will send them in.


I've tried with and without no new tasks set. Hitting the update button just forces the comms deferred to get longer and longer. Then it eventually returns to 1 min and then repeats
____________

Profile Geek@PlayProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 31 Jul 01
Posts: 2467
Credit: 86,144,272
RAC: 562
United States
Message 1021508 - Posted: 1 Aug 2010, 1:33:53 UTC
Last modified: 1 Aug 2010, 1:35:22 UTC

Not complaining since today is my 9th anniversary here but.....................

Any comms to Berkeley are extremely difficult and failing about 75% (or more) of the time on my end.

Again, not complaining, just thought I would agree with everyone else.

[edit] - Downloads are working well, when you can get the work assignments.
____________
Boinc....Boinc....Boinc....Boinc....

Bill Barto
Send message
Joined: 28 Jun 99
Posts: 860
Credit: 21,925,958
RAC: 23,009
United States
Message 1021560 - Posted: 1 Aug 2010, 6:20:26 UTC

This thread is drifting off topic. It was started to report that there is a problem with some computers not being able to report tasks. These computers are getting the "SETI@home Scheduler request failed: HTTP internal server error" This problem started on the 27th of July (before the last three day outage). I now have one week's worth of work on one computer that I can't report and cannot get new work. My other computer is working just fine. Can anyone come up with any more ideas as to what the problem might be?

James Nelson
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 23 Mar 02
Posts: 377
Credit: 2,025,659
RAC: 722
United States
Message 1021570 - Posted: 1 Aug 2010, 8:49:38 UTC - in response to Message 1021560.

none of my comps can report, uploads are fine, just get
8/1/2010 4:44:21 AM|SETI@home|Fetching scheduler list
8/1/2010 4:44:26 AM|SETI@home|Master file download succeeded
8/1/2010 4:44:31 AM|SETI@home|Sending scheduler request: Requested by user
8/1/2010 4:44:31 AM|SETI@home|Requesting 410400 seconds of new work, and reporting 4 completed tasks
8/1/2010 4:44:52 AM||Project communication failed: attempting access to reference site
8/1/2010 4:44:53 AM||Access to reference site succeeded - project servers may be temporarily down.
8/1/2010 4:44:56 AM|SETI@home|Scheduler request failed: couldn't connect to server
8/1/2010 4:44:56 AM|SETI@home|Deferring communication for 1 min 0 sec
8/1/2010 4:44:56 AM|SETI@home|Reason: scheduler request failed
____________

S@NL - John van GorselProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 190
Credit: 137,617,172
RAC: 4,237
Netherlands
Message 1021572 - Posted: 1 Aug 2010, 8:56:52 UTC - in response to Message 1021570.

none of my comps can report, uploads are fine, just get
8/1/2010 4:44:21 AM|SETI@home|Fetching scheduler list
8/1/2010 4:44:26 AM|SETI@home|Master file download succeeded
8/1/2010 4:44:31 AM|SETI@home|Sending scheduler request: Requested by user
8/1/2010 4:44:31 AM|SETI@home|Requesting 410400 seconds of new work, and reporting 4 completed tasks
8/1/2010 4:44:52 AM||Project communication failed: attempting access to reference site
8/1/2010 4:44:53 AM||Access to reference site succeeded - project servers may be temporarily down.
8/1/2010 4:44:56 AM|SETI@home|Scheduler request failed: couldn't connect to server
8/1/2010 4:44:56 AM|SETI@home|Deferring communication for 1 min 0 sec
8/1/2010 4:44:56 AM|SETI@home|Reason: scheduler request failed


There are communication problems but only one of your pc's did not report since July 25th. The other onces all reported today.

James Nelson
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 23 Mar 02
Posts: 377
Credit: 2,025,659
RAC: 722
United States
Message 1021574 - Posted: 1 Aug 2010, 9:34:43 UTC - in response to Message 1021572.



There are communication problems but only one of your pc's did not report since July 25th. The other onces all reported today.

sorry about that didn't notice the others did manage to get through but the one that hasn't reported sense the 25th is dry, I would care as much if it still had at least one to chew on.
____________

Lionel
Send message
Joined: 25 Mar 00
Posts: 579
Credit: 237,737,391
RAC: 238,037
Australia
Message 1021576 - Posted: 1 Aug 2010, 9:54:41 UTC - in response to Message 1021560.

This thread is drifting off topic. It was started to report that there is a problem with some computers not being able to report tasks. These computers are getting the "SETI@home Scheduler request failed: HTTP internal server error" This problem started on the 27th of July (before the last three day outage). I now have one week's worth of work on one computer that I can't report and cannot get new work. My other computer is working just fine. Can anyone come up with any more ideas as to what the problem might be?



its occuring on my laptop and one of my boxes, but the other two are fine ... Houston, I think we have a problem ...

____________

S@NL - John van GorselProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 190
Credit: 137,617,172
RAC: 4,237
Netherlands
Message 1021577 - Posted: 1 Aug 2010, 9:58:07 UTC - in response to Message 1021560.

This thread is drifting off topic. It was started to report that there is a problem with some computers not being able to report tasks. These computers are getting the "SETI@home Scheduler request failed: HTTP internal server error" This problem started on the 27th of July (before the last three day outage). I now have one week's worth of work on one computer that I can't report and cannot get new work. My other computer is working just fine. Can anyone come up with any more ideas as to what the problem might be?


I agree!

At this moment, most (if not all) pc's have a hard time reporting tasks but eventually they get through. A number of pc's cannot report at all and have not been able to do so since July 26, a full day before the outage.

We can only hope that the troublesome scheduler communications and the HTTP internal server errors are related and will be fixed tomorrow. If the number of affected pc's is too low, we could end up with having to reset the project.
One of my teammates did this, loosing 4200 finished tasks in the process, but the problem was solved ;-)

S@NL - John van GorselProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 190
Credit: 137,617,172
RAC: 4,237
Netherlands
Message 1021579 - Posted: 1 Aug 2010, 10:02:13 UTC - in response to Message 1021576.


its occuring on my laptop and one of my boxes, but the other two are fine ... Houston, I think we have a problem ...


Your laptop fits the profile, the other ones reported today.

Ronald
Send message
Joined: 15 May 99
Posts: 8
Credit: 1,562,838
RAC: 0
United Kingdom
Message 1021580 - Posted: 1 Aug 2010, 10:06:05 UTC - in response to Message 1021577.

At this moment, most (if not all) pc's have a hard time reporting tasks but eventually they get through. A number of pc's cannot report at all and have not been able to do so since July 26, a full day before the outage.

We can only hope that the troublesome scheduler communications and the HTTP internal server errors are related and will be fixed tomorrow. If the number of affected pc's is too low, we could end up with having to reset the project.
One of my teammates did this, loosing 4200 finished tasks in the process, but the problem was solved ;-)


I may have to consider reseting or detach/attach, but i'll wait until the report deadlines have passed... there's alway hope :-P

dlanor


____________

Profile S@NL - BuddyWolly
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 31 May 99
Posts: 19
Credit: 7,182,126
RAC: 820
Netherlands
Message 1021602 - Posted: 1 Aug 2010, 11:14:18 UTC
Last modified: 1 Aug 2010, 11:15:39 UTC

I found that in my case the HTTP Server internal error was related to my app_info.xml file. This contained references to older application versions which are no longer used. (the content of app_info.xml is reported on any update)
It seems to me that the server update from the 26th of July caused some obsolete application versions to be invalid. In stead of reporting an invalid application it crashes causing a internal server error.

Removing the references to the obsolete applications from my app_info.xml solved this issue for me. The next update completed succesfully and my wu's are reported.
____________

Profile Fred J. Verster
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 21 Apr 04
Posts: 3252
Credit: 31,901,471
RAC: 2,297
Netherlands
Message 1021605 - Posted: 1 Aug 2010, 11:28:46 UTC - in response to Message 1021572.
Last modified: 1 Aug 2010, 11:38:11 UTC

Well since a few minutes, I'm able to UP-DOWN-Load and report!
But seeing my log since 26 july, no reports possible, also from other projects like Climate Prediction (CPDN).
Someone kicked/REBooted/ the UPLoad server?

24ap10ad.9002.226406.15.10.123_1 using setiathome_enhanced version 603
1-8-2010 12:18:20 climateprediction.net Sending scheduler request: To send trickle-up message.
1-8-2010 12:18:20 climateprediction.net Not reporting or requesting tasks
1-8-2010 12:18:23 climateprediction.net Started upload of famous_ulug_1399_200_006661155_0_15.zip
1-8-2010 12:19:20 climateprediction.net Scheduler request failed: HTTP gateway timeout
1-8-2010 12:19:57 climateprediction.net Finished upload of famous_ulug_1399_200_006661155_0_15.zip
1-8-2010 12:20:21 climateprediction.net Sending scheduler request: To send trickle-up message.
1-8-2010 12:20:21 climateprediction.net Not reporting or requesting tasks
1-8-2010 12:20:22 climateprediction.net Scheduler request completed
1-8-2010 13:20:50 SETI@home Computation for task 24ap10ad.9002.226406.15.10.123_1 finished
1-8-2010 13:20:50 SETI@home Resuming task 24my10aa.5953.17245.14.10.38_0 using setiathome_enhanced version 603
1-8-2010 13:20:52 SETI@home Started upload of 24ap10ad.9002.226406.15.10.123_1_0
1-8-2010 13:20:53 SETI@home Sending scheduler request: To fetch work.
1-8-2010 13:20:53 SETI@home Reporting 1 completed tasks, requesting new tasks
1-8-2010 13:20:55 SETI@home Finished upload of 24ap10ad.9002.226406.15.10.123_1_0
1-8-2010 13:21:45 SETI@home Scheduler request completed: got 1 new tasks
1-8-2010 13:21:47 SETI@home Started download of 27my10aa.2962.12910.11.10.112
1-8-2010 13:21:53 SETI@home Finished download of 27my10aa.2962.12910.11.10.112


Oh boy, had to delete the whole log (1 week), pushed the wrong button :)
____________

S@NL - John van GorselProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 190
Credit: 137,617,172
RAC: 4,237
Netherlands
Message 1021610 - Posted: 1 Aug 2010, 11:49:38 UTC - in response to Message 1021602.


Removing the references to the obsolete applications from my app_info.xml solved this issue for me. The next update completed succesfully and my wu's are reported.


I modified the app_info.xml files on both my problem pc's by removing the references to:

- Astropulse
- Astropulse_v5
- setiathome_enhanced version 5.28

I left Astropulse version 5.05, Enhanced version 6.03, and Enhanced 6.08. Both pc's reported fine after the change.

Thanks BW!

S@NL - John van GorselProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 190
Credit: 137,617,172
RAC: 4,237
Netherlands
Message 1021612 - Posted: 1 Aug 2010, 11:58:30 UTC

For some reason my Linux pc's and an XP pc running Boinc 6.6.20 do not have this problem. The only difference is that the affected pc's had a reference to astropulse (which is version 5.0) and the others did not.

Profile Fred J. Verster
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 21 Apr 04
Posts: 3252
Credit: 31,901,471
RAC: 2,297
Netherlands
Message 1021618 - Posted: 1 Aug 2010, 12:36:50 UTC - in response to Message 1021612.
Last modified: 1 Aug 2010, 12:45:46 UTC

Previous message was from my LapTop (WLAN) and this comes from one of my Q6600 with GTS2500 (CUDA) and can't still report.

1-8-2010 12:15:32 SETI@home Reporting 301 completed tasks, requesting new tasks for CPU and GPU
1-8-2010 12:15:54 Project communication failed: attempting access to reference site
1-8-2010 12:15:54 SETI@home Scheduler request failed: Couldn't connect to server
1-8-2010 12:15:56 Internet access OK - project servers may be temporarily down.
1-8-2010 12:18:15 SETI@home Sending scheduler request: To report completed tasks.
1-8-2010 12:18:15 SETI@home Reporting 301 completed tasks, requesting new tasks for CPU and GPU
1-8-2010 12:19:42 SETI@home Scheduler request failed: HTTP service unavailable


That's odd, LT can make aconnection, but my wired hosts, can't?!
This host, also has an AstroPulse entry and uses anonymous app (SSSE3x)

My other (ATI) host did have ann AP entry 505, but I changed it to 506, a week ago and does report OK?!
____________

S@NL - John van GorselProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 190
Credit: 137,617,172
RAC: 4,237
Netherlands
Message 1021620 - Posted: 1 Aug 2010, 12:41:30 UTC - in response to Message 1021618.

Previous message was from my LapTop (WLAN) and this comes from one of my Q6600 with GTS2500 (CUDA) and can't still report.

That's odd, LT can make aconnection, but my wired hosts, can't?!


Did you check the app_info.xml for references to old Astropulse and Enhanced versions as described in the previous messages?

Profile Fred J. Verster
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 21 Apr 04
Posts: 3252
Credit: 31,901,471
RAC: 2,297
Netherlands
Message 1021624 - Posted: 1 Aug 2010, 12:53:26 UTC - in response to Message 1021620.
Last modified: 1 Aug 2010, 13:05:36 UTC


I left Astropulse version 5.05, Enhanced version 6.03, and Enhanced 6.08. Both pc's reported fine after the change.


Those are the only references I've left, too. Removed the 'older numbers' some time ago, while editting the app_info.xml files for AP.
The 'problem host',(this one) hasn't been checked, yet for previous MB and/or AP entries, which I'll do a.s.a.p.
(It's also the only with VISTA 32BIT) Other have XP x86, my X64 is still down.
So it can be the 'entry numbers', for AP ,(also MB) causing this?
Will check this again and report back, but I'm fairly shure, to have removed all old entries in the app_info.xml files.
____________

S@NL - John van GorselProject donor
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 5 Jul 99
Posts: 190
Credit: 137,617,172
RAC: 4,237
Netherlands
Message 1021625 - Posted: 1 Aug 2010, 13:01:30 UTC - in response to Message 1021624.


So it can be the 'entry numbers', for AP ,(also MB) causing this?


Removing old references worked for BuddyWolly and for me. The only "odd" reference my problem pc's had in common was Astropulse version 5.00 so that one could be the culprit.
There is still a Linux application for Enhanced 5.28 so that one could be fine.

Profile Fred J. Verster
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 21 Apr 04
Posts: 3252
Credit: 31,901,471
RAC: 2,297
Netherlands
Message 1021627 - Posted: 1 Aug 2010, 13:10:54 UTC - in response to Message 1021625.

Will have a look again, for AstroPulse 5.0, which is obsolete, nowadays.

____________

Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Next

Message boards : Number crunching : Problem reporting tasks

Copyright © 2014 University of California