Oh No Cuda help please...


log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : Oh No Cuda help please...

Author Message
Profile hiamps
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 23 May 99
Posts: 4292
Credit: 72,971,319
RAC: 0
United States
Message 967223 - Posted: 31 Jan 2010, 4:52:15 UTC

I added the GTX 260 so that I now have slot 1 GTX 275, slot 2 GTX 285 and in the 3rd slot the GTX 260. Boinc now sees the GTX 285 and GTX 260 but not the GTX 275. They all show up in device manager, MSI afterburner, GPUZ and so on just not in Boinc.
____________
Official Abuser of Boinc Buttons...
And no good credit hound!

Profile hiamps
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 23 May 99
Posts: 4292
Credit: 72,971,319
RAC: 0
United States
Message 967226 - Posted: 31 Jan 2010, 4:57:38 UTC

Heres my startup info...
1/30/2010 8:55:52 PM Starting BOINC client version 6.10.29 for windows_x86_64
1/30/2010 8:55:52 PM Config: report completed tasks immediately
1/30/2010 8:55:52 PM Config: use all coprocessors
1/30/2010 8:55:52 PM log flags: file_xfer, sched_ops, task
1/30/2010 8:55:52 PM Libraries: libcurl/7.19.7 OpenSSL/0.9.8l zlib/1.2.3
1/30/2010 8:55:52 PM Data directory: C:\ProgramData\BOINC
1/30/2010 8:55:52 PM Running under account Pete
1/30/2010 8:55:52 PM Processor: 4 GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz [Intel64 Family 6 Model 26 Stepping 5]
1/30/2010 8:55:52 PM Processor: 256.00 KB cache
1/30/2010 8:55:52 PM Processor features: fpu tsc pae nx sse sse2 pni
1/30/2010 8:55:52 PM OS: Microsoft Windows 7: Ultimate x64 Edition, (06.01.7600.00)
1/30/2010 8:55:52 PM Memory: 2.99 GB physical, 5.98 GB virtual
1/30/2010 8:55:52 PM Disk: 74.52 GB total, 18.75 GB free
1/30/2010 8:55:52 PM Local time is UTC -8 hours
1/30/2010 8:55:53 PM NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 285 (driver version 19107, CUDA version 2030, compute capability 1.3, 1024MB, 708 GFLOPS peak)
1/30/2010 8:55:53 PM NVIDIA GPU 1: GeForce GTX 260 (driver version 19107, CUDA version 2030, compute capability 1.3, 896MB, 537 GFLOPS peak)
1/30/2010 8:55:54 PM SETI@home Found app_info.xml; using anonymous platform
1/30/2010 8:55:58 PM SETI@home URL http://setiathome.berkeley.edu/; Computer ID 5185924; resource share 100
1/30/2010 8:56:01 PM SETI@home General prefs: from SETI@home (last modified 27-Jan-2010 01:56:35)

____________
Official Abuser of Boinc Buttons...
And no good credit hound!

Profile hiamps
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 23 May 99
Posts: 4292
Credit: 72,971,319
RAC: 0
United States
Message 967227 - Posted: 31 Jan 2010, 5:04:45 UTC
Last modified: 31 Jan 2010, 5:05:51 UTC

And with a restart I get this...

1/30/2010 9:03:49 PM NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 285 (driver version 19107, CUDA version 2030, compute capability 1.3, 1024MB, 808 GFLOPS peak)
1/30/2010 9:03:49 PM NVIDIA GPU 1: GeForce GTX 275 (driver version 19107, CUDA version 2030, compute capability 1.3, 896MB, 708 GFLOPS peak)
Do I need to turn off PhysX or whatever that is in nvidia control panel?
____________
Official Abuser of Boinc Buttons...
And no good credit hound!

Profile Pappa
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 9 Jan 00
Posts: 2562
Credit: 12,301,681
RAC: 0
United States
Message 967228 - Posted: 31 Jan 2010, 5:16:38 UTC
Last modified: 31 Jan 2010, 5:16:55 UTC

Silly stupid question... Did you reinstall the drivers after plugging in the card? Features for each card are controlled during the installation. Otherwise the OS has little clue.

Regards
____________
Please consider a Donation to the Seti Project.

Profile hiamps
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 23 May 99
Posts: 4292
Credit: 72,971,319
RAC: 0
United States
Message 967230 - Posted: 31 Jan 2010, 5:24:27 UTC - in response to Message 967228.

Silly stupid question... Did you reinstall the drivers after plugging in the card? Features for each card are controlled during the installation. Otherwise the OS has little clue.

Regards

Not so silly...I just installed the card and windows said it was installing it and left it at that .LOL guess I need to suspend Boinc and then uninstall the driver and reinstall?
____________
Official Abuser of Boinc Buttons...
And no good credit hound!

zoom314
Avatar
Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 45805
Credit: 36,426,235
RAC: 6,693
Message 967234 - Posted: 31 Jan 2010, 5:43:10 UTC - in response to Message 967230.

Silly stupid question... Did you reinstall the drivers after plugging in the card? Features for each card are controlled during the installation. Otherwise the OS has little clue.

Regards

Not so silly...I just installed the card and windows said it was installing it and left it at that .LOL guess I need to suspend Boinc and then uninstall the driver and reinstall?

What Pappa said is true, You need to reinstall Yer video driver, So that the OS will see all 3 cards. I had to do something similar with the 295 as one gpu wasn't showing up, So I went in and found one gpu had one driver and the other had another, Once both had the same driver all was well, But their on the same card, Multiple cards will just need an uninstall and reinstall of the video driver, Simple really.
____________

Profile hiamps
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 23 May 99
Posts: 4292
Credit: 72,971,319
RAC: 0
United States
Message 967235 - Posted: 31 Jan 2010, 5:45:18 UTC - in response to Message 967234.

Silly stupid question... Did you reinstall the drivers after plugging in the card? Features for each card are controlled during the installation. Otherwise the OS has little clue.

Regards

Not so silly...I just installed the card and windows said it was installing it and left it at that .LOL guess I need to suspend Boinc and then uninstall the driver and reinstall?

What Pappa said is true, You need to reinstall Yer video driver, So that the OS will see all 3 cards. I had to do something similar with the 295 as one gpu wasn't showing up, So I went in and found one gpu had one driver and the other had another, Once both had the same driver all was well, But their on the same card, Multiple cards will just need an uninstall and reinstall of the video driver, Simple really.

Windows sees all three cards so does GPUZ just boinc dosn't. It seems to see 2 of the cards and changes which 2 it sees when I restart boinc.
____________
Official Abuser of Boinc Buttons...
And no good credit hound!

zoom314
Avatar
Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 45805
Credit: 36,426,235
RAC: 6,693
Message 967242 - Posted: 31 Jan 2010, 6:07:22 UTC - in response to Message 967235.

Silly stupid question... Did you reinstall the drivers after plugging in the card? Features for each card are controlled during the installation. Otherwise the OS has little clue.

Regards

Not so silly...I just installed the card and windows said it was installing it and left it at that .LOL guess I need to suspend Boinc and then uninstall the driver and reinstall?

What Pappa said is true, You need to reinstall Yer video driver, So that the OS will see all 3 cards. I had to do something similar with the 295 as one gpu wasn't showing up, So I went in and found one gpu had one driver and the other had another, Once both had the same driver all was well, But their on the same card, Multiple cards will just need an uninstall and reinstall of the video driver, Simple really.

Windows sees all three cards so does GPUZ just boinc dosn't. It seems to see 2 of the cards and changes which 2 it sees when I restart boinc.

Well You could try and uninstall the driver globally from "Add or Remove Programs" and then reinstall the driver and let the OS discover all 3 at once, The OS thinks that You have two cards still, The OS is confused as the driver is only allowing the OS to see 2 of Your 3 cards, Uninstall and then reinstall, Or take the 260 out, these are Yer choices.
____________

Profile hiamps
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 23 May 99
Posts: 4292
Credit: 72,971,319
RAC: 0
United States
Message 967250 - Posted: 31 Jan 2010, 6:44:08 UTC - in response to Message 967242.

Silly stupid question... Did you reinstall the drivers after plugging in the card? Features for each card are controlled during the installation. Otherwise the OS has little clue.

Regards

Not so silly...I just installed the card and windows said it was installing it and left it at that .LOL guess I need to suspend Boinc and then uninstall the driver and reinstall?

What Pappa said is true, You need to reinstall Yer video driver, So that the OS will see all 3 cards. I had to do something similar with the 295 as one gpu wasn't showing up, So I went in and found one gpu had one driver and the other had another, Once both had the same driver all was well, But their on the same card, Multiple cards will just need an uninstall and reinstall of the video driver, Simple really.

Windows sees all three cards so does GPUZ just boinc dosn't. It seems to see 2 of the cards and changes which 2 it sees when I restart boinc.

Well You could try and uninstall the driver globally from "Add or Remove Programs" and then reinstall the driver and let the OS discover all 3 at once, The OS thinks that You have two cards still, The OS is confused as the driver is only allowing the OS to see 2 of Your 3 cards, Uninstall and then reinstall, Or take the 260 out, these are Yer choices.

Well unistalled and reinstalled driver and still only 2 GPU's......
____________
Official Abuser of Boinc Buttons...
And no good credit hound!

zoom314
Avatar
Send message
Joined: 30 Nov 03
Posts: 45805
Credit: 36,426,235
RAC: 6,693
Message 967257 - Posted: 31 Jan 2010, 7:37:34 UTC - in response to Message 967250.
Last modified: 31 Jan 2010, 7:39:52 UTC

Silly stupid question... Did you reinstall the drivers after plugging in the card? Features for each card are controlled during the installation. Otherwise the OS has little clue.

Regards

Not so silly...I just installed the card and windows said it was installing it and left it at that .LOL guess I need to suspend Boinc and then uninstall the driver and reinstall?

What Pappa said is true, You need to reinstall Yer video driver, So that the OS will see all 3 cards. I had to do something similar with the 295 as one gpu wasn't showing up, So I went in and found one gpu had one driver and the other had another, Once both had the same driver all was well, But their on the same card, Multiple cards will just need an uninstall and reinstall of the video driver, Simple really.

Windows sees all three cards so does GPUZ just boinc dosn't. It seems to see 2 of the cards and changes which 2 it sees when I restart boinc.

Well You could try and uninstall the driver globally from "Add or Remove Programs" and then reinstall the driver and let the OS discover all 3 at once, The OS thinks that You have two cards still, The OS is confused as the driver is only allowing the OS to see 2 of Your 3 cards, Uninstall and then reinstall, Or take the 260 out, these are Yer choices.

Well unistalled and reinstalled driver and still only 2 GPU's......

Did You reboot the PC after uninstalling? If You did, Then I don't know what to say.

Maybe one of the beta 196 series from Nvidia might work, You could try that.
____________

FiveHamlet
Avatar
Send message
Joined: 5 Oct 99
Posts: 783
Credit: 32,638,578
RAC: 0
United Kingdom
Message 967262 - Posted: 31 Jan 2010, 9:14:52 UTC

Hiamps the best way to make sure that the drivers are uninstalled is to:
Go to Device Manager and uninstall all the Display Devices.When asked do you want to uninstall drivers as well Tick Yes.
That way WinDoze sets the cards to VGA devices.
Remove the Nvidia folder where the drivers are stored and reboot.
WinDoze will then look for installed driver folder, at that point cancel each time it asks for a search for the driver.
Do an install of 19107 driver,and then reboot.
All hopefully will be well then.

The reason as I understand it for uninstalling the display device and driver this way is to do with cleaning up the Registry of previous installs.
This was for Vista but I am sure the same should apply to Win7.

Dave
____________

Sten-Arne
Volunteer tester
Send message
Joined: 1 Nov 08
Posts: 3336
Credit: 19,084,387
RAC: 19,848
Sweden
Message 967273 - Posted: 31 Jan 2010, 10:43:44 UTC - in response to Message 967223.

I added the GTX 260 so that I now have slot 1 GTX 275, slot 2 GTX 285 and in the 3rd slot the GTX 260. Boinc now sees the GTX 285 and GTX 260 but not the GTX 275. They all show up in device manager, MSI afterburner, GPUZ and so on just not in Boinc.


Isn't there some boinx xml file where you have to enter the number of GPU's you have?

If windows sees all three card, and the test program too, I bet it is some xml file in Boinc you have to tweak

I seem to remember such a thing..

Sten-Arne

FiveHamlet
Avatar
Send message
Joined: 5 Oct 99
Posts: 783
Credit: 32,638,578
RAC: 0
United Kingdom
Message 967274 - Posted: 31 Jan 2010, 10:56:09 UTC
Last modified: 31 Jan 2010, 10:56:49 UTC

I havn't had to tweak any files with the Rig on a Bench.
Just installed the 295 and the 2 275's and all was well.
I am using XP though.

Dave
____________

Richard Haselgrove
Volunteer tester
Send message
Joined: 4 Jul 99
Posts: 8377
Credit: 46,799,783
RAC: 23,810
United Kingdom
Message 967275 - Posted: 31 Jan 2010, 11:02:15 UTC - in response to Message 967273.

I added the GTX 260 so that I now have slot 1 GTX 275, slot 2 GTX 285 and in the 3rd slot the GTX 260. Boinc now sees the GTX 285 and GTX 260 but not the GTX 275. They all show up in device manager, MSI afterburner, GPUZ and so on just not in Boinc.

Isn't there some boinx xml file where you have to enter the number of GPU's you have?

If windows sees all three card, and the test program too, I bet it is some xml file in Boinc you have to tweak

I seem to remember such a thing..

Sten-Arne

I think you're remembering BOINC v6.4.5

We're a long way past that stage now.

Zydor
Send message
Joined: 4 Oct 03
Posts: 172
Credit: 491,111
RAC: 0
United Kingdom
Message 967277 - Posted: 31 Jan 2010, 11:07:05 UTC - in response to Message 967273.
Last modified: 31 Jan 2010, 11:21:02 UTC

Try putting this in cc_config (located in the BOINC data directory)

<cc_config>
<options>
<use_all_gpus>1</use_all_gpus>
</options>
</cc_config>

Needs BOINC 6.6.25 or above to work. If cc_config already exists, just insert whatever parts of the snippett above are "missing" from it. Use Notepad to change it (or create it) to prevent extraneous hidden charators being inserted.

EDIT:
Source: BOINC cc_config Options

Regards
Zy
____________

Profile hiamps
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 23 May 99
Posts: 4292
Credit: 72,971,319
RAC: 0
United States
Message 967284 - Posted: 31 Jan 2010, 13:40:03 UTC - in response to Message 967277.

Try putting this in cc_config (located in the BOINC data directory)

<cc_config>
<options>
<use_all_gpus>1</use_all_gpus>
</options>
</cc_config>

Needs BOINC 6.6.25 or above to work. If cc_config already exists, just insert whatever parts of the snippett above are "missing" from it. Use Notepad to change it (or create it) to prevent extraneous hidden charators being inserted.

EDIT:
Source: BOINC cc_config Options

Regards
Zy

Had that for months....
____________
Official Abuser of Boinc Buttons...
And no good credit hound!

Profile Gundolf Jahn
Send message
Joined: 19 Sep 00
Posts: 3184
Credit: 356,897
RAC: 19
Germany
Message 967310 - Posted: 31 Jan 2010, 16:20:35 UTC - in response to Message 967227.

Did you try connecting a monitor (or dummy plug) to each GPU? Extend desktop?

Gruß,
Gundolf

Profile hiamps
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 23 May 99
Posts: 4292
Credit: 72,971,319
RAC: 0
United States
Message 967312 - Posted: 31 Jan 2010, 16:30:28 UTC - in response to Message 967310.

Did you try connecting a monitor (or dummy plug) to each GPU? Extend desktop?

Gruß,
Gundolf

I thought you only had to do that to get windows to see it...I will try again later as I didn't delete the Nvidia folder and it did seem to already find my cards on restart. Missed one step and that probably did me in....
____________
Official Abuser of Boinc Buttons...
And no good credit hound!

Profile -=SuperG=-
Avatar
Send message
Joined: 3 Apr 99
Posts: 63
Credit: 51,619,203
RAC: 13,229
Canada
Message 974821 - Posted: 28 Feb 2010, 18:56:43 UTC

Hiamps did you manage to get this working? Just curious as this thread seemed to stop without a resolution. It would be good to know what you did to fix it.

Just wondering if perhaps it was the Cuda section of the App_info file maybe set to the wrong number of GPUs? Or did you have to completely remove the drivers and BOINC and then reinstall Drivers then BOINC?

Anyways, please let us know.

Thanks,

Howie
____________
Boinc Wiki




"Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds." -Albert Einstein

Profile hiamps
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 23 May 99
Posts: 4292
Credit: 72,971,319
RAC: 0
United States
Message 974830 - Posted: 28 Feb 2010, 19:30:43 UTC - in response to Message 974821.

Hiamps did you manage to get this working? Just curious as this thread seemed to stop without a resolution. It would be good to know what you did to fix it.

Just wondering if perhaps it was the Cuda section of the App_info file maybe set to the wrong number of GPUs? Or did you have to completely remove the drivers and BOINC and then reinstall Drivers then BOINC?

Anyways, please let us know.

Thanks,

Howie

Yes, I had forgot about the dummy plugs. Mine worked well with 2 cards and only one monitor so I never had to use a dummy plug before. Now I have 2 of them and at least my Pendings are shooting up. LOL It's kinda odd that windows and every other program can see the cards yet Seti can't....
____________
Official Abuser of Boinc Buttons...
And no good credit hound!

Message boards : Number crunching : Oh No Cuda help please...

Copyright © 2014 University of California