Downloads Not Working with 6.10.17 & 18

Questions and Answers : Web site : Downloads Not Working with 6.10.17 & 18

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Profile BlackLuke
Volunteer tester

Send message
Joined: 19 Jul 99
Posts: 176
Credit: 78,965,441
RAC: 0
United States
Message 950773 - Posted: 29 Nov 2009, 11:56:33 UTC

Very few WU downloads are coming thru when Boinc 6.10.17 & 18 are used. I have hundreds of WU downloads pending on 5 computers. Looking at the packet flow with Wireshark, the server is sending a RST whenever Boinc sends a SYN to connect. The Cricket graphs at "Graphs for gigabitethernet2_3" indicates there is only 24.11 MB/s of data flow out of the server, which is much less than capacity. If I uninstall 6.10.17 and install 6.6.36, I can get all the WUs I want.


ID: 950773 · Report as offensive
Profile BlackLuke
Volunteer tester

Send message
Joined: 19 Jul 99
Posts: 176
Credit: 78,965,441
RAC: 0
United States
Message 950781 - Posted: 29 Nov 2009, 12:35:28 UTC - in response to Message 950773.  

Very few WU downloads are coming thru when Boinc 6.10.17 & 18 are used. I have hundreds of WU downloads pending on 5 computers. Looking at the packet flow with Wireshark, the server is sending a RST whenever Boinc sends a SYN to connect. The Cricket graphs at "Graphs for gigabitethernet2_3" indicates there is only 24.11 MB/s of data flow out of the server, which is much less than capacity. If I uninstall 6.10.17 and install 6.6.36, I can get all the WUs I want.


Looking at the Wireshark packet capture display again, the server is sending out a pair of packets twice, separated by about 6 seconds, plaintively asking the Boinc client to acknowledge the established connection. This is after the the Boinc client has acknowledged the server's RST transmission. Hence the "established" connection is never acknowledged by the client computer.

ID: 950781 · Report as offensive
John McLeod VII
Volunteer developer
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 15 Jul 99
Posts: 24806
Credit: 754,585
RAC: 65
United States
Message 950860 - Posted: 29 Nov 2009, 20:42:36 UTC - in response to Message 950781.  

Very few WU downloads are coming thru when Boinc 6.10.17 & 18 are used. I have hundreds of WU downloads pending on 5 computers. Looking at the packet flow with Wireshark, the server is sending a RST whenever Boinc sends a SYN to connect. The Cricket graphs at "Graphs for gigabitethernet2_3" indicates there is only 24.11 MB/s of data flow out of the server, which is much less than capacity. If I uninstall 6.10.17 and install 6.6.36, I can get all the WUs I want.


Looking at the Wireshark packet capture display again, the server is sending out a pair of packets twice, separated by about 6 seconds, plaintively asking the Boinc client to acknowledge the established connection. This is after the the Boinc client has acknowledged the server's RST transmission. Hence the "established" connection is never acknowledged by the client computer.

There has been a router that was out for a couple of days. Not certain it is back on and functioning completely yet. Even if it is, there can be several days of network congestion.


BOINC WIKI

ID: 950860 · Report as offensive
BW
Volunteer tester

Send message
Joined: 29 Jul 99
Posts: 6
Credit: 40,185,652
RAC: 16,912
United States
Message 951299 - Posted: 1 Dec 2009, 7:21:08 UTC - in response to Message 950860.  

I just installed 6.10.18 and had a similar problem. However, upon restarting BOINC, I get a dialog box repeatedly popping up saying 'communicating with BOINC client, Please wait....' Is this a related issue?

Thanks
Brent


ID: 951299 · Report as offensive
Profile Ageless
Avatar

Send message
Joined: 9 Jun 99
Posts: 13815
Credit: 3,269,733
RAC: 0
Netherlands
Message 951300 - Posted: 1 Dec 2009, 7:24:53 UTC - in response to Message 951299.  

No, that's a different problem, which may be fixed in BOINC 6.10.19


Jord

Ancient Astronaut Theorists suggest that in many ways, you can be considered an alien conspiracy!

ID: 951300 · Report as offensive
BW
Volunteer tester

Send message
Joined: 29 Jul 99
Posts: 6
Credit: 40,185,652
RAC: 16,912
United States
Message 951313 - Posted: 1 Dec 2009, 8:06:17 UTC - in response to Message 951300.  

Ahh, thanks.... I uninstalled 6.10.18, installed 6.6.38, got that to connect and download work, then reinstalled 6.10.18, although now it does not see my GPU.


ID: 951313 · Report as offensive

Questions and Answers : Web site : Downloads Not Working with 6.10.17 & 18


 
©2016 University of California
 
SETI@home and Astropulse are funded by grants from the National Science Foundation, NASA, and donations from SETI@home volunteers. AstroPulse is funded in part by the NSF through grant AST-0307956.