Success running CUDA on 8600M


log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : Success running CUDA on 8600M

1 · 2 · 3 · Next
Author Message
Profile Tw34k3d
Avatar
Send message
Joined: 18 May 99
Posts: 342
Credit: 85,847,107
RAC: 7
United States
Message 895284 - Posted: 16 May 2009, 4:45:39 UTC
Last modified: 16 May 2009, 4:45:54 UTC

For the logest time I was unable to get CUDA work to process on my HP DV9000 with an 8600m. Up till now it would immediately end the WU with computation error.

I tried this will various versions of CUDA, both stock and Raistmer's APPs with no success.

For the hell of it, I decided to try it with the new 185.58 drivers and CUDA 2.2 DLLs and Raistmer's v11. VIOLA! It worky!

If anyone else is having this problem, give this combo a shot and see if it helps.

Rob
____________

Profile ccappel
Avatar
Send message
Joined: 27 Jan 00
Posts: 362
Credit: 1,516,412
RAC: 0
United States
Message 895286 - Posted: 16 May 2009, 4:54:28 UTC - in response to Message 895284.
Last modified: 16 May 2009, 4:56:40 UTC

I recognize that picture (and RAC) anywhere. What's with the name change? (Tw34k3d)
____________
"Life is a tragedy for those who feel, and a comedy for those who think."

"I never get into an argument that I cannot win."

Profile Tw34k3d
Avatar
Send message
Joined: 18 May 99
Posts: 342
Credit: 85,847,107
RAC: 7
United States
Message 895291 - Posted: 16 May 2009, 5:02:07 UTC - in response to Message 895286.

What's in a name? A cruncher by any other name crunches the same?

The web is getting too polluted with my real name. You do a search for it and you get a ton of seti stuff. Tw34k3d is my XBOX Live! gamer tag. I think I need to start using it instead of my real name. Just something I have been cosidering for a while. No biggie.

Rob
____________

Profile Firehawk
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 21 May 99
Posts: 1731
Credit: 258,891,849
RAC: 606
Brazil
Message 897017 - Posted: 19 May 2009, 16:20:01 UTC - in response to Message 895284.

For the logest time I was unable to get CUDA work to process on my HP DV9000 with an 8600m. Up till now it would immediately end the WU with computation error.

I tried this will various versions of CUDA, both stock and Raistmer's APPs with no success.

For the hell of it, I decided to try it with the new 185.58 drivers and CUDA 2.2 DLLs and Raistmer's v11. VIOLA! It worky!

If anyone else is having this problem, give this combo a shot and see if it helps.

Rob


Yep, i just put 3 8600 cards to good use because of the new combo. BTW, do you have any RAC estimated for these cards? If they do a mere RAC of 1000/day I would be pleased.....
____________

Default
Avatar
Send message
Joined: 23 Aug 08
Posts: 50
Credit: 2,222,384
RAC: 0
United States
Message 897064 - Posted: 20 May 2009, 0:32:08 UTC

My laptop with a T7300 Intel Core Duo and GT 8600M has been running opp apps for some time. I'm currently at 3125 RAC for that machine. My other laptops without discreet video only manage about 2000 RAC, so 1000 RAC for the 8600M seems about right. MB WU's complete anywhere from 50 to 80 minutes on average.
____________

Profile Borgholio
Avatar
Send message
Joined: 2 Aug 99
Posts: 653
Credit: 12,197,504
RAC: 1,690
United States
Message 897074 - Posted: 20 May 2009, 1:17:26 UTC

I've been running CUDA on an 8400GS since day one. :-P
____________


You will be assimilated...bunghole!

Profile Pappa
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 9 Jan 00
Posts: 2562
Credit: 12,301,681
RAC: 0
United States
Message 897078 - Posted: 20 May 2009, 1:38:53 UTC - in response to Message 897017.
Last modified: 20 May 2009, 1:39:33 UTC

FireHawk


Yep, i just put 3 8600 cards to good use because of the new combo. BTW, do you have any RAC estimated for these cards? If they do a mere RAC of 1000/day I would be pleased.....


Here is a link to my machine with a 8400GS when I look and your are welcome to look. It is "effectively" equivalent of a 3rd CPU compared to my AMD X2-6000. It is running the "Lunatics Unified Installer" with the Cuda 2.2 files (that was a manual thing as I have the 185.85 drivers installed).

One thing that is overlooked is the overhead required of the CPU to handle talking to the Cuda Card. This involves RAM, Bus Speed, Number of Stream Processors and the Memory on the card itself. Then if you are matched with another Cuda you Win (no one has attempted to calculate the effective percentage of those credit claims).

Like everything else, everyones mileage varys. The goal is to strike the best balance for producing Science.
____________
Please consider a Donation to the Seti Project.

Sirius B
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 26 Dec 00
Posts: 11761
Credit: 1,779,954
RAC: 2,103
Syria
Message 897278 - Posted: 20 May 2009, 16:04:25 UTC

Thanks for the info Pappa. I have 2 rigs with 8400GS & 2 with 9500GT. Have downloaded all drivers, so will give cuda another try.

Only problem is that I've registered with Lunatics, but cannot seem to download the unified installer. Any help would be appreciated. Thanks.
____________

Profile Firehawk
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 21 May 99
Posts: 1731
Credit: 258,891,849
RAC: 606
Brazil
Message 897283 - Posted: 20 May 2009, 16:09:25 UTC

Nice Pappa, indeed that software from lunatics save me SO much time babysitting my rigs....im even considering to have a life now, while my rac does increased :)
About the 8xxx cards, i think there is a good difference in performance between them, as my 8400M have an estimated 5GFLOPS, while the 8600GT have 14GFLOPS, and my 9600GT 38GFLOPS.
Whats the estimated on your 8400GS?

____________

Profile Pappa
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 9 Jan 00
Posts: 2562
Credit: 12,301,681
RAC: 0
United States
Message 897287 - Posted: 20 May 2009, 16:16:52 UTC - in response to Message 897278.
Last modified: 20 May 2009, 16:21:33 UTC

This is odd, I would suggest that you post to the Windows Forum with question.
The download link has been posted a couple of times by various people.
Windows Seti@Home apps. Please note that there is a planned upgrade to the Unified Installer.

Thanks for the info Pappa. I have 2 rigs with 8400GS & 2 with 9500GT. Have downloaded all drivers, so will give cuda another try.

Only problem is that I've registered with Lunatics, but cannot seem to download the unified installer. Any help would be appreciated. Thanks.

____________
Please consider a Donation to the Seti Project.

Sirius B
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 26 Dec 00
Posts: 11761
Credit: 1,779,954
RAC: 2,103
Syria
Message 897305 - Posted: 20 May 2009, 16:39:27 UTC - in response to Message 897287.

This is odd, I would suggest that you post to the Windows Forum with question.
The download link has been posted a couple of times by various people.
Windows Seti@Home apps. Please note that there is a planned upgrade to the Unified Installer.

Thanks for the info Pappa. I have 2 rigs with 8400GS & 2 with 9500GT. Have downloaded all drivers, so will give cuda another try.

Only problem is that I've registered with Lunatics, but cannot seem to download the unified installer. Any help would be appreciated. Thanks.



Thanks Pappa. Second link did the trick. Did post but as soon as I seen the link downloading file, deleted it. Thanks again, appreciated.
____________

Sirius B
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 26 Dec 00
Posts: 11761
Credit: 1,779,954
RAC: 2,103
Syria
Message 897315 - Posted: 20 May 2009, 16:53:43 UTC

Installed all drivers in the correct order, then installed "unified". everything seemed to be okay, then rebooted thinking it needed it because I got this: -

20/05/2009 17:47:53 Starting BOINC client version 6.6.28 for windows_intelx86
20/05/2009 17:47:54 log flags: task, file_xfer, sched_ops
20/05/2009 17:47:54 Libraries: libcurl/7.19.4 OpenSSL/0.9.8j zlib/1.2.3
20/05/2009 17:47:54 Running as a daemon
20/05/2009 17:47:54 Data directory: C:\ProgramData\BOINC
20/05/2009 17:47:54 Running under account boinc_master
20/05/2009 17:47:54 SETI@home Found app_info.xml; using anonymous platform
20/05/2009 17:47:54 Processor: 4 AuthenticAMD AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core Processor [x86 Family 16 Model 2 Stepping 2]
20/05/2009 17:47:54 Processor features: fpu tsc pae nx sse sse2 pni 3dnow mmx
20/05/2009 17:47:54 OS: Microsoft Windows Vista: Business x86 Edition, Service Pack 1, (06.00.6001.00)
20/05/2009 17:47:54 Memory: 3.50 GB physical, 7.18 GB virtual
20/05/2009 17:47:54 Disk: 372.61 GB total, 237.22 GB free
20/05/2009 17:47:54 Local time is UTC +1 hours
20/05/2009 17:47:54 No CUDA devices found
20/05/2009 17:47:54 No coprocessors
20/05/2009 17:47:54 Not using a proxy

Do I need to do anything else?
____________

EPG
Send message
Joined: 3 Apr 99
Posts: 110
Credit: 10,410,482
RAC: 131
Hungary
Message 897325 - Posted: 20 May 2009, 17:35:28 UTC - in response to Message 897315.

Installed all drivers in the correct order, then installed "unified". everything seemed to be okay, then rebooted thinking it needed it because I got this: -

...
20/05/2009 17:47:54 Running as a daemon
20/05/2009 17:47:54 Data directory: C:\ProgramData\BOINC
20/05/2009 17:47:54 Running under account boinc_master
20/05/2009 17:47:54 SETI@home Found app_info.xml; using anonymous platform
20/05/2009 17:47:54 Processor: 4 AuthenticAMD AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core Processor [x86 Family 16 Model 2 Stepping 2]
20/05/2009 17:47:54 Processor features: fpu tsc pae nx sse sse2 pni 3dnow mmx
20/05/2009 17:47:54 OS: Microsoft Windows Vista: Business x86 Edition, Service Pack 1, (06.00.6001.00)

...

20/05/2009 17:47:54 No CUDA devices found
20/05/2009 17:47:54 No coprocessors
20/05/2009 17:47:54 Not using a proxy

Do I need to do anything else?


I only use xp, but if i remember correctly you can't use CUDA, if using service mode on Vista.
____________

Profile Firehawk
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 21 May 99
Posts: 1731
Credit: 258,891,849
RAC: 606
Brazil
Message 897329 - Posted: 20 May 2009, 17:49:57 UTC

Plus Sirius.... did you install the 185.85 nvidia drivers?
____________

Sirius B
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 26 Dec 00
Posts: 11761
Credit: 1,779,954
RAC: 2,103
Syria
Message 897330 - Posted: 20 May 2009, 17:50:16 UTC - in response to Message 897325.
Last modified: 20 May 2009, 17:56:18 UTC

Thanks. Looking through the threads, I realised that, so reinstalled boinc & gpu now recognised.

Keeping fingers crossed it works better than my last attempt.

@Firehawk - Yes all drivers up to date.

20/05/2009 18:48:15 CUDA device: GeForce 9500 GT (driver version 18585, compute capability 1.1, 512MB, est. 15GFLOPS)
____________

Sirius B
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 26 Dec 00
Posts: 11761
Credit: 1,779,954
RAC: 2,103
Syria
Message 897339 - Posted: 20 May 2009, 18:10:55 UTC

OK, set S@H to allow new tasks & d/l'ed quite a few. Can only see cpu running, so how do I know that the gpu is crunching?
____________

Profile perryjay
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 20 Aug 02
Posts: 3377
Credit: 16,208,466
RAC: 8,223
United States
Message 897341 - Posted: 20 May 2009, 18:15:11 UTC - in response to Message 897339.

Check how many tasks are running and you should also see some of them marked as 6.03 on your CPUs and 6.08 on your Cuda

____________


PROUD MEMBER OF Team Starfire World BOINC

Fred W
Volunteer tester
Send message
Joined: 13 Jun 99
Posts: 2524
Credit: 11,954,210
RAC: 0
United Kingdom
Message 897344 - Posted: 20 May 2009, 18:24:04 UTC - in response to Message 897339.
Last modified: 20 May 2009, 18:25:12 UTC

OK, set S@H to allow new tasks & d/l'ed quite a few. Can only see cpu running, so how do I know that the gpu is crunching?

I can't see any tasks in flight on any of your machines that show as having a GPU?

F.

[edit]Are any in the Boinc Manager list marked as 6.08 (CUDA)?[/edit]
____________

Profile perryjay
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 20 Aug 02
Posts: 3377
Credit: 16,208,466
RAC: 8,223
United States
Message 897349 - Posted: 20 May 2009, 18:36:57 UTC - in response to Message 897344.

Make sure "Use Graphics Processing Unit (GPU) if available" is checked in your Setiathome preferences.
____________


PROUD MEMBER OF Team Starfire World BOINC

Sirius B
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 26 Dec 00
Posts: 11761
Credit: 1,779,954
RAC: 2,103
Syria
Message 897354 - Posted: 20 May 2009, 19:03:57 UTC - in response to Message 897349.
Last modified: 20 May 2009, 19:05:54 UTC

Make sure "Use Graphics Processing Unit (GPU) if available" is checked in your Setiathome preferences.


Done. However, on checking now, no tasks running - all tasks saying ready to start except one & this one is saying waiting to run (0.04 cpu. 1 cuda).

20/05/2009 19:31:53 SETI@home Starting task 22fe09ac.10489.18886.10.8.199_0 using setiathome_enhanced version 608

I take it that this is 6.08? If so, why aren't the cpu's running?

Using the Unified installer, does that set up the app_info.xml file or does it have to be amended?
____________

1 · 2 · 3 · Next

Message boards : Number crunching : Success running CUDA on 8600M

Copyright © 2014 University of California